|
Na půl uschlá hrušeň, 21.4.2009 Možná, pokud zatím tiše nehnijou... A něco jiného si můžete dovolit u zdravého stromu a stromu který je na tom špatně.
Co tím získáte, kromě zošklivení stromu a rizika že se nevzpamatuje? |
 |
Jak se zbavit včel?, 21.4.2009 Tam samozřejmě hledají květy, ne postřik. Jako když ho nalejete do cukru tak taky půjdou za tim cukrem. |
 |
|
 |
Jak se zbavit včel?, 21.4.2009 3. Jenže postřik včela aktivně nevyhledává. |
 |
Spokojení králíci na udržovaném trávníku?, 21.4.2009 Obětujte. Uvidíte že si na spoustě "plevelů" rádi pochutnají. |
 |
Kávová sedlina jako hnojivo, 21.4.2009 Jedno bych viděl - okyselení půdy. |
 |
Spokojení králíci na udržovaném trávníku?, 21.4.2009 Holt nemůžete mít všechno. Buď trávník jak koberec, nebo přírodní trávník+králíky. (on je ten trávník hlavně věc vkusu, časem ho nebudete chtít zpátky) |
 |
Železitá voda ze studny, 21.4.2009 No Ph samo o sobě určitě pro koupání nevadí, moře má taky přes 8. |
 |
Jak se zbavit včel?, 21.4.2009 Cituji vás: Roztoč je parazit a odolnost proti němu žádné včely nemají. Jakou máte odolnost proti komárovi, bleše?
Mluvíme o desítkách let, ne o týdnech.
(iluzorní?) |
 |
Jak se zbavit včel?, 20.4.2009 Tak vidíte že nevíte o čem mluvíte. Včele indické (původní hostitel) varroa nijak výrazně neškodí - dokážou je vyházet z úlu. Nazývejte si to jak chcete, ale odolnost to je. |
 |
Jak se zbavit včel?, 20.4.2009 Tisíce let? Proč tisíce let, podle všeho se už divoké včely pomalu vzpamatovávají. Nevím proč si myslíte že by to mělo trvat tisíce let. |
 |
|
 |
Aky strom pred bytovku, 20.4.2009 To mělo ale být už v dotazu, že je v bytovce alergik. Pokud je to jižní slovensko, nevadí plody a je chuť experimentovat tak by se mohla zkusit nějaká odolná pomaleji rostoucí odrůda fíkovníku. Jinak dělá pyl všechno. |
 |
Jak se zbavit včel?, 20.4.2009 Pokus u mě nemá význam, mě tam včely nelítají. Ano, aplikace uvnitř budovy by nevadila. Jenže tahle budova je už z podstaty problému pro včely volně přístupná. Já nevím co je na tom tak těžkého k pochopení. |
 |
Jak se zbavit včel?, 20.4.2009 Omlouvám se, ale Vaše krátké dotazy jsou pro mne bohužel nezcela srozumitelné, navíc mi často vkládáte do úst co jsem nevyslovil, případně interpretujete odlišně již vyslovené.
Bohužel diskuze neodsazuje tak nevím jaký dotaz máte na mysli. |
 |
Jak se zbavit včel?, 20.4.2009 Ale u varroázy přece nejde o šlechtění, jde o to že to je něco s čím se nikdy dřív nesetkaly, takže se u nich nemohla vyvinout odolnost. |
 |
Jak se zbavit včel?, 20.4.2009 Pane Alí, tak uveďte jaký máte důvod si myslet, že tam jiné včely nevletí, když tyhle tam evidentně létají? |
 |