Příspěvky uživatele - 47.182

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Filtr, 9.9.2009
Zeolit používám na kubíkové jezírko pro odchov potěru... zhruba jeden 1,5 l květináč... a funguje :) regeneruji ho octem...  Jinak čištění písku není až tak hrozná záležitost, stačí pod tím vytvořit jakýsi "rozvodník" (pro nedostatek jiného... celý příspěvek >
Tvar jezírka, 9.9.2009
To je jisté, ale pri změnách teplot, dojde k teplotní stratifikaci, pak se vrstvy promíchají, ale jak říkáte, žádné výrazné množství, nebo nějaká cirkulace se konat nebude.
Tvar jezírka, 8.9.2009
Samovolné cirkulace možná docílíte při změnách teplot... to se pak voda relativně promíchá, ale bez čerpadla půjde stejně o stojatou louži.
Filtr, 8.9.2009
V podstatě ano, jediné co bych možná zkusil prohodit je aktivní uhlí a zeolit... prvně bych dal Zeolit. Z jednoduchého důvodu, zeolit lze obnovit solí nebo octem, aktivní uhlí ne... tedy pokud by do filtrace přišlo něco, co dokáže absorbovat jak... celý příspěvek >
Jak se zbavit usazeneho kalu na folii, 4.9.2009
Já bych spíš hádal na tu hnědou kobercovou řasu... ale i ta je v jezírku užitečná...
Alternativní jezírko, 4.9.2009
Nemyslím, že to vydrží zimu... a navíc kolik stojí ty boxy? Mám pocit, že by vyšlo lépe na takové "pítko pro ptáky" koupit kus folie 0.5mm v každém hobbymarketu stojí nějakých 50-60 kč. Když koupíte 4 metry čtvereční tak dejme tomu 240 kč... celý příspěvek >
Vodní plevele, 3.9.2009
Je hezké, že Vás nezajímá jestlY to kvete... to je fakt úžasné, hlavně pokud nevíte (nebo mám psát nevÝte?) o jakou rostlinu se jedná těžko proti ní můžete efektivně zasahovat.
Filtr, 31.8.2009
Myšleno je, že bakterie se dají tam kde voda vstupuje do filtru, tedy na jeho začátek... ony se uchytí tam, kde bude pro ně nejvhodnější prostředí.
Kapři koi, 29.8.2009
Pokud jsou to vaši první kapříci tak takle vyvádět nemusíte, pokud jsou od stejného dealera obvykle budou také mít eventuelně stejné nemoci (tedy spíš doufejme žádné). Rozhodně nedoporučuji ryby preventivně léčit a to ani hypermanganem, je to pro ně... celý příspěvek >
Vodní plevele, 27.8.2009
Pokud je to lakušník tak ho prý ryby konzumují, navíc se v chovných rybnících vysazuje schválně, protože poskytuje místo ke tření a úkryt pro plůdek, takže bych možná hned zběsile nelikvidoval, ale zjistil prvně co to tam roste :)
Mléčná voda v jezírku - řasa, 26.8.2009
Na to samé co kaldnes... usidlují se na nich nitrifikační bakterie :)
Neco zere lekna, 24.8.2009
Nemohly to být kroupy? :)
Jezírko - filtrace, 18.8.2009
Jednoduše, pokud na to máte, kupte si cokoli se Vám zalíbí... pokud je nemáte, začněte s lidovou tvořivostí, místo kaldnesu husí krky atd :)
Jezirko - vhodna filtrace atd, 17.8.2009
Zeolit je funkční a dokonce ho není ani třeba moc, nevýhodou ale je, že v případě, že použijete Ph- pro jezírka, sůl nebo některá léčiva je nutné zeolit nějak obejít. Kyseliny nebo sůl totiž zeolit "obnovují"... uvolní z jeho pórů... celý příspěvek >
Snizeni obsahu zeleza a manganu, 17.8.2009
jistě, že ano, bio-filtr musí být odstavený dokud má voda ten růžovofialový odstín, ve chvíli kdy zhnědne je hypermangan strávený a tudíž nemůže poškodit bakterie.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika