Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Podzimní výsev mrkve, 13.4.2009
V této diskuzi jsem psal, že jsem zasel kadeřavou petržel o Mikuláši. Chci svoji informaci jan doplnit, že dnes je vzešlá včetně ředkvičky, kterou jsem použil jako značkovací rostlinu. Zdravím všechny ty, koho to zajímá.
Mšice, 12.4.2009
Máte nejvyšší čas zasáhnout předjarním postřikem některým"Oleo" přípravkem. Později na mšice Pirimor.
Staré odrůdy, 12.4.2009
Odpověděl jste paní Romile? Lístečky? Měla před rokem.
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 12.4.2009
Ale čím vzhledem ke vzrůstosti stromů?
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 11.4.2009
Pane Radouši! Čím byste přihnojil takhle vzrostlé stromy? Já bych použil hnojivo nalist obsahující vápník a hořčík.
Houby na jabloních a meruňkách, 9.4.2009
Řeším něco podobného na některých stromech. Poškození stromů by nemělo dojít tak daleko až v něm rostou plodnice hub. Když už ale k tomu došlo a nechcete ještě strom zlikvidovatdělám to takto: poškozenou kůru vyřežu pokud možno až do zdravého dřeva.... celý příspěvek >
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 9.4.2009
Tlumit takhle bujné stromy řezem nelze. Zvláště ne řezem předjarním a jarním. Teď jste vysvětlil a vlastně sám si odpověděl na ty žluté čáry a co se stane, když se bujný stromek tak silně ořeže. Když myslíte, že se blíží  "soumrak... celý příspěvek >
T4 K10, 8.4.2009
Knoty už asi nebudou k dostání. Nikdy jsem je neviděl, ale má to jiné řešení: do otvoru místo držáku knotu dokáže zručný zámečník vsadit žhavící svíčku. Starty jsou perfektní i v zimě.
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 7.4.2009
Řekl bych, že ten řez u staré jabloně byl trochu moc radikální neboli, že jste tomu dal na frak. Co ty vyholené větve uvnitř koruny? Na koncích holých větví pak jsou svazky přestárlých větví. Tam je třeba odstranit alespoň části koncových větví... celý příspěvek >
Jablka v australii, 7.4.2009
Přidám něco do mlýna: Muškatelky jsou dvě M.Šedá a M.turecká (další název "Zbuzanka" uvedena v pomologii před 70 lety s cizojazyčným názvem "Türkische müskirte Sommerbirne." To jste ale asi nechtěl. Odrůdy jabloní i hrušek bývají... celý příspěvek >
americké padlí, 2.4.2009
Žádné angrešty nelikvidujte kvůli padlí. Všimněte si, že konečky větviček jsou i teď na jaře bělavé, napadené padlím z loňské vegetace. Důsladně angrešty prostřihejte a zaměřte se hlavně na ty konce. Pospěšte si. Jsou narašené (nevadí) a než se... celý příspěvek >
popínavé jahodníky, 2.4.2009
Obchodnické "chytáky na ptáky". Žádné jehody nejsou popínavé. Nemají úponky, kterými by se pnuly. Jen některé odrůdy jsou schopné kvést na letošních odnožích. Pokud je zasadíte do truhlíku, mohou růst převisle. Pokud budete chtít pnoucí,... celý příspěvek >
Už jste někdo letos sekal trávu?, 2.4.2009
Pokud vím, tak apríl byl předevčírem. Někde ještě leží sníh. Vy už máte trávu k sečení? Tak asi loňskou. Teď tak vyhrabat a provzdušnit trávník.
dřevní popel jako hnojivo pro trávník, 2.4.2009
Nebudu rozebírat popel z tvrdého, či měkého dřeva. Pokud vím, dřevěný popel, mimo jiné, obsahuje velké množství drasla. Je škoda ho likvidovat v popelnici. Rozsypání po tzrávníku je docela vhodné. Možno i zarýt do záhonů k zelenině.
Haven?, 28.3.2009
Red Haven je univerzální broskvoň se střední dobou zrání a je nejrozšířenější v tržním sortimentu. Z mých sedmnácti odrůd je nejpozdnější a to o celý měsíc od Red H. odrůda Cresthaven. Má taky ze všech největší plody. Na mráz není náchylná. Zahradu... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika