Příspěvky uživatele - 77.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zmlazení starých švestek, 13.9.2007
Postupoval bych asi takto:1. Prohlédněte,jestli se zmlazení vyplatí -jestli kmeny nejsou duté, vykotlané,j estli kůra všude dobře drří, jestli pod ní není dřevo trouchnivé.2. Jako nejvhodnější termín ke zmlazení považuji dobu květu nebo krátce po... celý příspěvek >
Althanova ryngle, 13.9.2007
To jsou paradoxy. Já jsem se po loňské šarce rozloučil s poslední Domácí švestkou. Před pár dny jsem navštívil jeden starý zanedbaný sad. Odkopky (!) pravokořenných pravých švestek tam zaplodily takové ovoce, že jsem jich pár natrhal na povidla a... celý příspěvek >
Durancie a šárka, 13.9.2007
Je to tak, jak píše pan Zavřel. Já bych řekl, že durancie sice šarkou trpí -projevy nalistech jsou hodně nápadné, ale na plodech se prakticky nepozoruje. Je otázkou, zda a do jaké míry  se infekce šarkou podepisuje na zdravotním stavu stromů a... celý příspěvek >
Jaká je toto odrůda hrušně?, 13.9.2007
Ta zelená bude nejspíš tatáž hruška z druhé strany. Červeň nanášená tečkami je typická pro víc odrůd - třeba Dicolor. Stejně jako Grosdemange ale ještě není v tuto dobu zralá (teda aspoň u mě).
ešte k chorobe hrušky, 13.9.2007
Postřikem jalovce asi nic nepokazíme, obávám se ale, že tím chorobu nezlikvidujeme. Na druhé straně, rez hrušni sice škodí,ale méně, než si při pohledu na její nápadné projevy myslíme. Rovněž se kloním k názoru, že vzdálenost od mezihostitele bude o... celý příspěvek >
Jaký druh švestky na slivovici?, 13.9.2007
Ač je Wangheimova považována za druhořadou slivoň, já na ni taky nedám dopustit. Spolehlivě plodí, a pokud má dobrou půdu, jsou plody i v chladnějších letech chutné. Dlouhou sklizňovou periodu ovšem nemá, do mrazu ji sklízet nelze.
Kočky, 13.9.2007
Dvacet let jsme měli kočku(y),nyní máme fenku. Kočka nás tolerovala, ale žila si po svém. Číhala umyších děr a tak 3-4 denně chytla.   Fenka žije pro nás je to věrný člen rodiny, nelze srovnávat. Na zahradě je ale její přítomnost znát. Než... celý příspěvek >
Špendlíky či ryngle?, 13.9.2007
Špendlíkovice i mirabelkovice chutnají dobře. Kdo má radši jemnejší améně aromatickou pálenku jí dává přednost před slivovicí. Má o něco nižší výtěžnost vzhledemk vyšímu zastoupoení pecek (u menších plodů) a o něco málo menší cukernatosti.
Břečťan na střeše, 13.9.2007
Obávámse, že přimět zelenou rostlinu, aby rostla nadzemní částí směrem dolů je obtížné.
Myš pod podlahou, jak na ni?, 11.9.2007
Myslím, že dřív nebo později prostor pod podlahou musí opustit - nemá tam obvykle nic k žrádlu.
Co to je na listech hrušně?, 11.9.2007
Plha se hlásí! Je to rez hrušňová, ve starších příspěvcích se o ní dozvíte mnoho.
Dvě odrůdy na jedné jabloni, 9.9.2007
Dbejte jen, aby obě (všechny) odrůdy měly podobnou růstovou potenci. Jinak strom nevypadá hezky a slaběji rostoucí odrůda strádá.
Slivovice vs. calvados, 9.9.2007
Hobliny nemám, používal jsem špalíky. Ovšem v malém a od oka.
Jaký druh švestky na slivovici?, 9.9.2007
Tuleu gras mi zaplodila loni tak, že asi l5 letý stromek přinesl cca 200 kg výstavních zdravých plodů. Letos je to mnohem horší, švestek je na stromě tak na knedlíky. Na listech se šarka objevila, plody jsou veskrze dobré. Na odrůdě oceňuji... celý příspěvek >
choroba na švestce, 9.9.2007
Myslím si totéž. Pokud stromek přiměřeně roste a půda není vyloženě chudá, jistě se úrody dočkáte.
Další diskuze:  36373839  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika