|
plody fíkovníku, 7.9.2008 Dobrý večer, začínají mě dozravat plody fíkovníku smokvoně, ale nevím jak je využít.Neupravené plody nám nechutnají.Děkuji za odpověd. |
 |
mám špendlík?, 26.8.2008 Děkuji za reakce. Letos to vidím na asi 40-50kg. ze 4 stromků. Jinak udělal jsem z nich marmeládu(teda manželka) a je supeer. Za 3-4 roky to bude, ale jiný výrobek, tedy pokud mi sádek nechytne ve větší míře šárku. Na podzim počítám s vysazením cca... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přímé oslunění, 20.8.2008 Dobrý den, dobře tam rostou ibišky, mučenky,rozmarýn.Prostě všechny rostliny, které mají rády hodně světla, důležité je květiny na větší svit zvyknout |
 |
mám špendlík?, 19.8.2008 děkuji za odpověď. To co je vidět na listech je pozůstatek po škůdcích a postřiku. Bylo tam dost mšice a z vedlejší třešně tam nalezly i housenky z takových bílých smotků. Tak jsem to pořádně postříkal. Takže žádná šárka. Dle starousedlíků opravdu ty... celý příspěvek > |
 |
mám špendlík?, 18.8.2008  Přikládám fotky. Stromky jsem nakopal v takovém křáší. Bylo tam pár starých už hodně proschlých a stovky mladých stromků žlutých švestek. Vše je naprosto zdravé. Byly tam i takové malé modré švestky, jakoby plané. Žádná mirabelka. Po... celý příspěvek > |
 |
mám špendlík?, 17.8.2008 Dle příspěvků zde, teď nevím? Mám stromky, které za tři roky mají asi 2,5m. na výšku, letos poprvé slušně zarodily. Bydlím v n.m.v. 361m. Žádná choroba, se u nich zatím neprojevila. Plody zrají právě v tuto dobu. Tvar podlouhlý-jak... celý příspěvek > |
 |
Mučenka (Passiflora coerulea), 11.8.2008 Dobrý den, já mám jednu rostlinu kvete a plodí, jedná se o druh běžně prodávaný v obchodech, přitom ji vůbec neopyluji.Malé plody naopak ulamuji abych podpořila kvetení.Přrji hodně úspěchů. |
 |
pěstování orchidejí, 23.7.2008 Dobrý večer, ano bud je napadena, nebo to může být obrana rostliny proti suchému vzduchu.Pokud má rostlina málo vlhkosti vytlačuje tekutinu z porů.Označuje se to jako gutace. K tomuto jevu dochází proto, že při nízké vzdušné vlhkosti rostlina uzavře... celý příspěvek > |
 |
Mate nekdo zkusenosti s popinavymi jahody od Satrkla?, 19.7.2008 Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by byl se Starklem spokojený. Kdo něco objednal, tak pouze poprvé a naposled. |
 |
název plevele? a jak ho zničit?, 19.7.2008 Kontryhel vypadá trochu jinak |
 |
|
 |
název plevele? a jak ho zničit?, 19.7.2008 Řekl bych že je to sléz přehlížený |
 |
název plevele? a jak ho zničit?, 19.7.2008 To není plevel, je to léčivka, přesně nevím, nějaká odrůda slézu. |
 |
Pěstování orchideí, 14.7.2008 Dodrý den.Určitě ji nechte v původním substrátu, orchideje nemají rády přesazování, pokud to není nutné, a už vůbec nesmí přijít do substratu pro běžné rostliny ani substrát na orchideje není vhodný.Většinou se phalanopsisy sází do směsi borové kůry,... celý příspěvek > |
 |
pěstování orchidejí, 14.7.2008 Pokud vám u dendrobia nobile na stoncích vyrůstá nová rostlinka ponechte ji tam do doby pokud nemá alespon 5 kořínků, pak opatrně odřízněte a zasadte pokud jich máte více dávejte je dohromadyasi 3 na květináč, záleží na velikosti.Přesazovala jsem... celý příspěvek > |
 |
vadnutí listů u phalanopsisů, 8.7.2008 Již delší dobu pestuji mimo jiných druhů i několik desítek phalanopsisů.U některých se objevuje vadnutí listů, děje se tak bez ohledu na stáří rostliny, někdy pomůže přesázení, ale někdy přes všechnu péči vadnutí pokračuje.Orchideje pěstuji dle... celý příspěvek > |
 |