Příspěvky uživatele - 239.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou jabloň?, 2.4.2009
Jak již bylo několikrát zmíněno, je potřeba se rozhlédnout po okolí. Co kdo a s jakým úspěchem pěstuje. Moje zkušenost z pěstování z Vysočiny je dobrá. Jablka, švestky, třešně bez postřiku stromy obalené ovocem. Jedná se o nadmořskou výšku asi 550m,... celý příspěvek >
roubování, 28.3.2009
Hezky vysvětleno! Pochvala! Doposavad jsem řezal rouby jak pruty na pomlázku. Asi z obavy, abych se neříznul. Teď již vím jak udělat skutečně rovný řez na roubu a podnoži.
Jak udelat optimální jezírko pro žáby?, 26.3.2009
Pulce budete krmit?
vápnění půdy, 26.3.2009
Mám poměrně kyselou zem. Pěstuji mimo jiného azalky a popel ze spalování dřeva sypu ke všemu. Je to výborné hnojivo. Nevadí v mém případě azalkám ani jahodám, celery jen povyskočí. Pamatuji, že na cílových plochách dělostřeleckých granátů v Brdech... celý příspěvek >
Dřevěné pražce jak ošetřit?, 24.3.2009
Opálil bych dehet z povrchu pražců letlampou a potom ocelovým kartáčem upravil na "povrch vymývaného dřeva". Hoření dřeva bych tlumil suchým pískem. Úpravu konečného povrchu bych zvážil až po výsledku předchozího postupu. Kde se nachází... celý příspěvek >
Kam s posekanou trávou?, 24.3.2009
Ponrava zlatohlávka je na pohled stejná jako chrousta. Občas s plevelem se dostane i trochu země s drobnou faunou do kompostu.  Myslím, že mu to prospívá.Také když likviduji jahody. Důležité je kompost občas zalít.
Kam s posekanou trávou?, 24.3.2009
Trávu z 22 arů kompostuji a sešlapávám, protože sekám vysokou trávu se semeny a využívám vzniklé teplo k jejich likvidaci. Občas dávám do kompostu sklizeň různých plevelů a následné překrytí posekanou travou je také spolehlivě ničí. Za týden je... celý příspěvek >
Rajče tyčkové obří, 23.3.2009
Pěstuji je jsou výborné, spíše masité, vhodné na pizzu a do obložených žemlí. Suším je. Vařím z nich kečup, protlak a rajčatovou šťávu.  Ačkoliv jsou obrovské, neotlačí se při uložení na odstřihnutou stopku a po dozrání jsou nejchutnější z těch... celý příspěvek >
Postřik angreštu na ochranu před americkým padlím, 18.3.2009
Angrešt silně prosvětluji řezem tak, aby byla vzdušná korunka. Stromek je hlubším prořezem v lepší kondici. V zimě odstřihávám všechny konečky větviček. Jsou napadeny přezimující plísní. Provádím chemickou ochranu. Postřik budu provádět v letošním... celý příspěvek >
zemní vrták, 17.3.2009
Hodně bude záležet na udržení přesnosti vrtání prvních dvou metrů.Hever nebude asi to nejšikovnější. Páka se mi zdá manipulačně rychlejší. Nevím, jak se vrtá krtkem, ale přesnost je u tohoto způsobu značná. Zkuste se někde zeptat, nebo podívat. ... celý příspěvek >
zemní vrták, 16.3.2009
 Vrtací přípravek tvořil výše popsaný trubkový vrták zakončený navařenou trubkou délky asi 300mm s otvorem pro napojení lešenářských trubek délky 2-6m.  Při vrtání jsem přes vyříznutá bajonetová spojení v navlečených spojkách napojoval... celý příspěvek >
jarní výsadba, 13.3.2009
Přečtěte s idiskuzní příspěvky " Jak sázet česnek".  Potom si spočítejte počet stroužků v palici a udělejte odhad.
zemní vrták, 9.3.2009
Jímku pro vaše použití bych vytvořil hloubením zahradnickou lopatkou. V uvedeném podloží by to neměl být problém. Spíše záleží na tom, jak máte dlouhou paži. Do jímky bych vložil PVC trubku vhodného průměru jako vyložení jímky. V případě požadavku... celý příspěvek >
Pampelišky, jetel, houby, 5.3.2009
Na troubení je hořký, ale po maceraci je příjemně nahořklý, Vybírejte si hlavně ty, jak píšu,  načvachtané.  Ze suchých míst nejsou tak křehké. Květy nesmí být v odkvětu. Pak už se ztrácí křehkost stonků. Tím se také potlačuje rozvoj... celý příspěvek >
Pampelišky, jetel, houby, 5.3.2009
Ze stonků květů pampelišek z mojí zahradní louky si dělám 1. jarní salát. Z těch právě kvetoucích a nejlepší jsou takové ty načvachtané. Květy se otrhají třeba na med a stonky nařežu na cm kousky. Maceruji v sladkokyseloslané zálivce a po 15 minutách... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika