Příspěvky uživatele - 151.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování třešně, 25.2.2011
Každý rok jsem se pokoušel roubovat za kůru, na kozí nožku, no nikdy se mi nic neujalo.Možná jsem něco zanedbal.Jen co jsem zkusil roubovat angličanem-ejhle stoprocentní úspěšnost.Můžu vřele doporučit.Roub s podnoží se do sebe zaklesnou, a mám volné... celý příspěvek >
Proč hrušeň nekvete?, 20.2.2011
Nechci se zaobírat postupy 70sátých lét, ani odbornosti onoho ovocnáře.Na každém postupu může být něco pravdy.Tak jako různé skušenosti, postupy jednoho, či druhého mohou fungovat.Já čtu články a statě např. v zahradkáři publikované J.Susem, panem... celý příspěvek >
Proč hrušeň nekvete?, 19.2.2011
To jako že u jednoho jedince stromku nastávají dvě fáze diferenciace květních pupenů, nebo je myšleno třeba u jabloňí jiná fáze, a jiná fáze u hrušňí např. Rozhodně odmítám tvrzení, že nějaká fáze diferenciace nastává v prosinci, tedy v době, kdy... celý příspěvek >
Promiňte mi zkomolení Vašeho jména, nebylo úmyslné, a hrubek v textu.V rozrušení jsem psal rychle, a bez pozoru. rostislavik
Omyl pane Polahla.Diferenciace květních půpenu nastává koncem léta, až začátkem podzimu.Totíž strom se rozhoduje, jestli květ, nebo letorost v tomto období.Né na jaře, to už je rozhodnuto. rostislavik
Zmlazená hrušeň, 16.2.2011
Může to být pláně.My máme na zahradě hrušku roubovanou v korunce.Ostatně asi všechny stromky se můžou roubovat v korunce, ať už z jakéhokoli důvodu. rostislavik
Čo je to za slivku?, 10.2.2011
Skoro s určitostí můžu říci, že je to Valjevka hruškovitý tvar plodu k tomu vybízí.Mate mne pozdější dozrávání, ale to je různé v závislosti na mikroklimatu, a nadmoř. výšce.Prameny uvádějí pět dnů před velkoplodou. rostislavik
Vaše Top ten odrůdy hrušní, 4.2.2011
Dobrý den.Chtěl bych si vysadit ještě zimní odrudu hrušky.Mám málo místa, proto jen tu jednu.Váhám mezi Amforou, Erikou,Janou.Dozraje mi Erika ve 420 mnm?Aby pak v zimě byla její chut sladká aromatická, a né řepovitá.Tady se o ní nikdo... celý příspěvek >
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 3.2.2011
Novější klony této odrůdy již nejsou ani tolik chlupaté a jsou rovněž vhodné pro všechny způsoby zpracování. Pro zajimavost, a inspiraci můžete uvést které klony RH to jsou.A opravdu podědily jenom samé klady?Překonala dokonce některá původní... celý příspěvek >
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 26.1.2011
Ve Velkém atlasu ovoce a révy od Richtra se píše, že Sunhaven má malou odolnost proti kadeřavosti.U některych odrůd uvádějí aspoň střední odolnost, ale u zmiňované odrudy malou.Taky jsem četl nejnovější vydání Zahradkáře, kde je zmínka o odolnosti, a... celý příspěvek >
Série Top, 26.1.2011
Taky se snažím rozšiřovat své portfolio slivoňí, a švestek o nové exempláře.Tophit dal loni první tři plody.Musím říct, že na loňskou bídu byly sladké, a chutné.Čeho si cením, tak je mnohými zatracovaná Čačan.lep.,je spolehlivá, když se nechá... celý příspěvek >
Spomalenie rastu, 27.12.2010
Oprava.Myšleno osumdesátimilimetrového kmínku na průměru
Spomalenie rastu, 27.12.2010
Taky jsem to viděl v časopise zahradkář.Připadalo mi to hodně drastické.Byla tam i fotka do třetiny asi osumdesáticentimetrového kminku zářez motorovkou.Řezná rána od pilky by nestačila, kmínek by se rychle zacelil.Zářezy prý možno kombinovat dva... celý příspěvek >
Odruda merunky Pinkcot, 5.12.2010
Mám jiný problém v databázi.U některých odrud jsou uvedeny nesprávné údaje, nebo foto.V tuto chvíli neznám všechny chýby, ale namátkou můžu jmenovat hrušeň Alice, u které vím, že nezraje v první, až druhé dekádě srpna, ale v polovině července. Máte... celý příspěvek >
Chrudimská, 1.12.2010
Hnojuvku neředím vodou.Proč taky.Do hnojiště prší.Deštová voda se promísí s hnojem, a přepadem ji jímám.Mám jeden betonový ring zapuštěný vedle hnojiště, do něj ústí přepad.Hnojůvka je naředěna dostatečně.Je to výborné dusíkaté hnojivo... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika