|
Jste také fandové do bylinek? dotaz na kozlík(a), 16.7.2008 Dobrý večer, to je milé počtení o veliké sbírce. Já jsem v tom pomalejší, ale taky se snažím. A zajímá mne, jak se dobrat vlastního kozlíku. Jednou jsem vysela semínka podle návodu, na záhonu pak vzešlo cosi nadějného, tak jsem se starala a... celý příspěvek > |
 |
zmijovec - malé výhonky, 16.7.2008 No to jsou potomci těch původních. Opravdu se jim daří. Můj zmijovec vytváří mladé hlízky pod povrchem. Takhle jsem to ještě neviděla. Zajímavé. H. |
 |
|
 |
Soukromé arboretum - pojďme do toho, 7.7.2008 Tak mě by se to líbilo, ale váš návrh je plný nevyřčených technických otázek (kde, za kolik, pro kolik lidí, kdo se s kým dohodne na druhové skladbě, kdo bude pečovat o co, jestli to nakonec nějaký úřad nezakáže-např. kvůli zavlékání nevhodných... celý příspěvek > |
 |
Co s cuketami? (výhody mrazáku), 7.7.2008 Pomóc, já nejsem "pečlivá hospodyně". |
 |
Co s cuketami? (výhody mrazáku), 6.7.2008 Jsem mimo téma, ale pan Vysloužil má tentokrát pravdu neúplnou. My mrazíme i chleba a náš stroj má na výšku skoro 130 cm. Nakupujeme ve velkém ve městě a na dlouhou dobu. Ani nemusíme žít na Aljašce. H. |
 |
Jste také fandové do bylinek-šalvěj, 5.7.2008 Šalvěj ano, např. do guláše z bílých fazolí a mletého masa.
Též jsem apgrejdovala bylinkové limonády:
zelený čaj+dobromysl+cukr+citrón nebo ovocný čaj (sáčkový- červený nálev, mírně umělá příchuť)+meduňka+cukr+citrón. H. |
 |
Co s cuketami?, 5.7.2008 Pokud vám ještě zbyly mladé hubené zelené cukety, zkuste polotovar na ratatouille. Do hrnce dejte na velké kousky pokrájenou cuketu i se slupkou, rajčata, masité papriky a cibuli, to vše s olejem orestujte a pomalu a spíš déle poduste, aby zelenina... celý příspěvek > |
 |
velkokvětá červená pnoucí, 5.7.2008 Mnohokrát děkuji za posouzení, paní Lili. Bohužel si nejsem jista, kam růži zařadit (sadová?). Pnoucí není. Její vzrůst jsem sama podpořila, protože ji sestříhávám podle oka a na zimu nechávám dlouhé víceleté větve, to už ani nejsou výhony. A na... celý příspěvek > |
 |
Sadové růže neřezat?, 3.7.2008  Tak jsem postupně nafotila svou oblíbenkyni a prosím o posouzení, zda má tato růže nějaké jméno. Teď odkvetla, až ji sestřihnu, bohatě obrazí a pokvete ještě aspoň dvakrát. Díky a opravdu vřelý pozdrav všem (máme doma 27 stupňů). H. |
 |
Je nutné otrhat třešně?, 27.6.2008 Mohu dát jen zkušenost, odborně to nevím: nikdy nedokážeme sklidit celou úrodu z naší třešně, část je příliš vysoko. A vždycky příští rok zarodí. On se o ty zbytky někdo postará.
Ale jednu věc bych ráda věděla-kam se podějí všechny ty generace... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Chroustíci, 27.6.2008 To bude asi chroustek letní. Snad se ho nebojíte? Vždyť je to takový roztomilý bombardér. U nás byli taky a je po nich veta i bez chemie. H. |
 |
Kdepak jsou včely?, 4.6.2008 Bohužel, pan Einstein již není k mání. Já bych s ním šla pro začátek na kávu a kus řeči. |
 |
Co je to za kytičku?, 4.6.2008 Achimenes pedunculata, můj tip.... H. |
 |
Kdepak jsou včely?, 4.6.2008 Pro všechny, koho zajímá úbytek včel i po této zimě: www. vcelarstvi.cz (Novinky a zprávy, proč mizí včelstva) nebo www. stream.cz a do vyhledávání "proč hynou včely". V krátkém videosnímku jsou eklhaftní roztoči a zasvěcený komentář. Suma... celý příspěvek > |
 |
Červení miniaturní broučci na venkovní dlažbě, 2.6.2008 Může to být sametka rudá a zrovna nastoupila nová generace dospělců. Jsou to draví členovci, kteří se živí pouze drobnou kořistí. Nemusíte se bát... Většina stejně podlehne v boji o přežití. |
 |