|
Meruňka z pecky, a co broskev?, 28.2.2009 Semenac merunky kdyz se povede muze byt dobry, odolny chorobam ale pozn ate to treba az za 10 let (nekdy 5-7). Je to jako kdyz sazite sportku.Mateli cas a místo muze vam narust velky odolny strom. Josef |
 |
Myrobalan jako podnoz, 28.2.2009 Muze mi nekdo prosim rict jaky je rozdil mezi spendlíkem ktery roste hojne u silnic(vetsinou jsou zlute kulicky) a myrobalanem.Mam pocit ze je v tom obrovsky chaos. Predem dekuji Josef |
 |
|
 |
Stříhání jednoduše - broskev, 26.2.2009 Strihani brosvoní jednoduchy zpusob Zalozime kotlovitou korunu ze tri nebo ctyr vetví ktere nam po zesileni vytvori kosterni vetve.tyto vetve udrzujeme stejne vysoke. a kazdy rok vrcholy odrízneme aby strom neprerustal na vysku.(po sklizni) V dobe... celý příspěvek > |
 |
Broskev na myrobalánu, 26.2.2009 Na myrobalanu se mi darí roubovat merunky -dobre srustaji a netrpí sarkou, mrtvicí a kleotokem(pravidelne je přimeřeně vapnim starou maltou, vapnem,vapencem).Jelikoz mam na zahrade kyselou zem zdravotní stav stromu se po vapnení postupne... celý příspěvek > |
 |
Broskev na myrobalánu, 23.2.2009 To ze se musi ockovat broskve -srpen.zaří to není opoctatněne kdyz budete ockovat na jaře tak budete uspěsnejsi a vysledek uvidite za par tydnu a ocka tolik nezasychají. Vas PEPA. |
 |
Jak vypěstovat broskvoň, 23.2.2009 Semenace ockuji na jare(v dubnu),výsledek se pozná za pár týdnu.Vysledky jsou dobre, zkuste to take.přesto že to literatura nedoporučuje. Vas Pepa.alxi |
 |
broskvoň z pecky, 22.2.2009 Nejlepsí brosvone které mam jsou naockované semenáče.Ockoval jsem je v dubnu 40 cm nad zemí.Ocka jsem dal ze stromu na stromek-Redhaven- stary osvečený druh.Tyto stromy netrpí kleotokem, mají velikou korunu a dore se jim daří.Rostou v kyselé... celý příspěvek > |
 |
dřevitá pivoňka - řez, 8.2.2009 Mám dřevitou pivoňku, je stará už asi tak 40 let a její velikost už začíná omezovat náš pohyb na zahradě. Zároveň je ale odspodu velmi řídká nebo spíše holá. Chtěla bych ji nějak zahustit a zmladit. Kvete někdy více, někdy méně, podle počasí. Stím si... celý příspěvek > |
 |
Co teď s kadeřavostí?, 7.2.2009 cim hnojit petrzel -spatne roste kontrolní retezec |
 |