|
Kdy prořezat mladou višeň?, 23.3.2010 Mám na zahradě sladkovišeň, nevím jakou odrůdu. Prohlížel jsem jí a má větve s květy a větve bez květů, hodně. Netuším jestli mám ty hluché vystříhat, nebo jestli budou rodit příští rok. O řezu višní jsem nic nenašel. Dík za radu. Jarda Hrdina |
 |
Dýně hokkaido, 24.8.2009 Také hledám odpověď jak pěstovat dýni Hokaidó. Na rostlině mám pouze jeden plod a mnoho samičích květů, samčí ale vykvetly moc brzy, před samičími. Nebylo tedy žádné opylování a tudíž žádné plody. Poraďte jak pěstovat a je-li možné použít... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Myrobalan jako podnoz, 23.3.2009 Mam 8ks merunek na MY v těžké půdě.Zdravotní stav stromků je velice dobrý.Stromky každý rok trochu povápnim.Na těchto stromkách se mrtvice, šarka ani kleotok nevyskytuje. Nadmořska výska je 430m/n.m. |
 |
Pěstování meruněk v nadmořské výšce 600 m, 23.3.2009 Kdyz ti merunka namrzne v dobe kvetu tak nic nesklidíš jako jiní pěstitele.Pamatuj ze merunka potrebuje vápnit a strikat do kvetu v dobe kvetení.Kdyz ti dobre odkvete tak budes mit merunky jako jinde.Strikat BAYCOREM. |
 |
hnojení broskvoní, 23.3.2009 Pod stromy peckovin hazim zelezne piliny nejlepe od strojní pily.Podle stareho ovocnare je to velice uzitecné.Onufri. |
 |
Mandloň jako podnož, 23.3.2009 Mandlon jako podnoz je nekterych pripadech zofalství.Vetsinou ma stromek velmi slabý kmínek a roste pomalu.Olaf. |
 |
Odrůdy odolnější proti kadeřavosti, 23.3.2009 Proti kaderavosti stříkam hypermanganem.Není nic lepšího. Onufrí. |
 |
Jak vypěstovat broskvoň, 14.3.2009 Ocka pro jarní ockovaní beru v breznu ze stromu na strom. Bedap |
 |
Mandloň jako podnož, 9.3.2009 Pěstuji broskve v jílovité a kyselé kamenité půdě také v 340 m.Broskve jsem si ockoval na semenace z broskvi.Mam na nich naockovaný Redhaven.Stromy rostou velmi dobře netrpí kleotokem mají velikou korunu.Mam jednu broskev na mandloni a je slaba a... celý příspěvek > |
 |
Stříhání jednoduše - broskev, 9.3.2009 Není treba dělat vědu ze stríhaní broskvoní, broskvone rostou jako vrba.Casem se to naucime a kdyz je zprvu spatne stríhame tak se nic nestane, nemusíme je protrhavat.Stací udrzovat neprilis vysoky strom s kotlovitou korunou, vsechny kosterní vetve... celý příspěvek > |
 |
|
 |
broskvoň z pecky, 6.3.2009 To ze klíci pecky z pozdních odrud broskvi je mozna pravda ale ne vždy.Nekdy pecky neklící ani opatrně vyluštěné a predem zchlazené zasazené do písku, pililn atd, ulozené v teplé místnosti.To ze kupříkladu neklící pecky Redhavenu(mě) je jasné protože... celý příspěvek > |
 |
hnojení broskvoní, 5.3.2009 K brosvim nekdo dává draselnou súl a jiný davá močovinu.Prosím o radu co je lepsí. Dekuji Stanislaw. |
 |
hnojení broskvoní, 5.3.2009 Lidska moč není prilis vhodna na hnojení-obsahuje kuchynskou sul, rostlinstvu přilis neprospíva. Beda a spol. |
 |
Broskev na myrobalánu, 28.2.2009 Pratelé vite nekdo co je to myrobalan nebo se jen domníváte ze mate myrobalan. Myrobalan=spendik. Nebo ne. Jaky je v tom rozdíl.Ma myrobalan svetlejsí kuru.Nebo ma cca 3cm vyhony jako trní.Jestli ma kulaté nebo podlouhle plody-kysele.Je to zluty... celý příspěvek > |
 |
hnojení broskvoní, 28.2.2009 Komu smrdí moč at nic nepestuje Vas Pepa |
 |