|
Příspěvky uživatele - 213.71
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Údržba motorové pily, 17.10.2006 Na pile máte šrouby, které drží kryty, rukojeti, kryt ventilátoru, výfuk, tlumiče vibrací, plech u lišty, zachycovač prasklého řetězu a pod. Tyto šrouby pravidelně nepovolujete, jako třeba u demontáže řezné soupravy a proto je nutné ověřit si... celý příspěvek > |  | Údržba motorové pily, 15.10.2006 Průběžně = kontrola dotažení šroubů, funkčnost brzdy, čistit filtr, sací otvory ventilátoru, žebra válce, dotažení šroubů výfuku za studena!!, opotřebení řezné části, kontola nádrží - příp. vyčistit, palivový filtr - čtvrtletně při silném... celý příspěvek > |  |
|  | 4-takt u krovinorezu, 9.10.2006 Zpočátku bylo dost reklamací a tím i snah se zbavit těchto kos, jako poruchových. Postupně, ale výrobci dost problémů odstranili(např. mazání motoru) a nyní se ukazují přednosti těchto motorů. Nízké emise, jednoduchý start, není nutno míchat benzín s... celý příspěvek > |  | Honda GCV135H-GCV160E Pomoc, 9.10.2006 Motory Honda GCV(poloprofi OHC) a GXV(profi OHV) mají na karburátoru šroub nastavení bohatosti směsi. Nastavuje se tak, že při teplém motoru otáčíme opatrně na obě strany až dosáhneme nejvyšší počet otáček v pozici volnoběh, který potom šroubem... celý příspěvek > |  | Řetěz Oregon 91 VG, 27.9.2006 Největší délku zubů má podle mých zkušeností Carlton, ale podle testů se rychle tupil, Stihl má kvalitní řetězy, ale jeho 3/8 1,3mm není na Vaši pilu moc vhodná, protože má dost velký šrank - řezná drážka je na Váš výkon zbytečně moc široká a... celý příspěvek > |  | Řetěz Oregon 91 VG, 26.9.2006 Jestli máte všechny zuby na jedné straně kratší, tak to zmastil brusič. Řetěz budete muset pořídit se stejnými parametry, značku mám u těchto hobby provedení dlouhodobě vyzkoušenou a to Oregon, dělají i o něco delší zuby. J.S. |  | Dolmar-Sachs 100 - volnoběh, 21.9.2006 Aby jste si kupoval pilu od nejstaršího výrobce na světě Vás nikdo nenutí,
- když nechcete pily s nejlepším poměrem kvalita cena je to Váš problém,
-až budete po 18 letech(záleží co koupíte jestli to vůbec vydrží) kupovat novou pilu, tak můžete... celý příspěvek > |  | Motorová pila Oleo-mac, 15.9.2006 Nejvíce snížíte spotřebu správně naostřeným řetězem a snahou o co nejvyšší efektivitu při práci t.j. vše si rozmyslet a nachystat, aby pila nejela zbytečně dlouho naprázdno. Seřízením se dá vyladit motor a snížit o něco spotřeba proti předchozímu... celý příspěvek > |  | Pila pro sochaře, 12.9.2006 Řetěz s hranatými zuby dělá řez hladší s jemnými hranami, půlkulatý dělá řez vlnkovaný. Lišta carvingová je dopředu zúžená a umožňuje komplikované a přesné řezy běžnými lištami téměř nemožné. Na pilu PS 5000 je možné použít řetězy 0,325 i 3/8 a na... celý příspěvek > |  | pila do ženských rukou?, 7.9.2006 Jsem rád, že rozumná úvaha zvítězila. Fakt je ale ten, že dřevo asi pořezané nemáte, nebo ano? J.S. |  |
|  | Jakou sněhovou frézu?, 6.9.2006  Ještě jsem zapoměl jednostupňová je konstrukčně jednodušší, má menší výkon - v podstatě podávací zařízení zároveň odhazuje a ne na tak velkou vzdálenost, dvoustupňová má 2 pracovní fáze podavač a tlakový odhazovač, tento se dá... celý příspěvek > |  | Jakou sněhovou frézu?, 6.9.2006  Viděl jsem v provozu sněhovou frézu od Hondy, dále od Vari s motorem Honda. Oba typy pracovaly perfektně, ale účel použití lépe zvládá spec. stroj. Honda má víc typů, ale samozřejmě je spousta jiných značek. Obecně pásové frézy jsou speciální... celý příspěvek > |  | palivo pro dvoutakty - Aspen, 6.9.2006 Ještě doplním , že benzín pokud možno by se neměl skladovat déle jak měsíc. Dochází, když se vyhnu zbytečně dlouhému vysvětlování ke znehodnocení, prostě je lépe se delšímu skladování vyhnout. Jsou k zakoupení přípravky do benzínu, které by měly... celý příspěvek > |  | Elektrickou řetězovou pilu Narex nebo Bosh?, 2.9.2006 Takové průměry nemám k dispozici často a když ano tak je rozštípu v lese. Na podélný řez jsem si udělal takový přípravek, kmen se položí a ve vedení se posunuje pila, zvládne to délky 3,5m a průměry jsou spíš problém hmotnostní, protože v... celý příspěvek > |  | Elektrickou řetězovou pilu Narex nebo Bosh?, 2.9.2006 Pro větší rychlost řetězu je potřeba větší výkon motoru a větší rychlost řetězu = větší řezný výkon, takže ten Narex má větší řezný výkon a je v podstatě profi. Já řežu el. pilou i průměry 45cm dub, buk, ale mám větší výkon 1800W - 13m/s.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|