Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
sklerociová hniloba česneku, 5.11.2008
Přečetl jsem si váš zoufalý dotaz a protože vám dosud nikdo neodpověděl a dále proto, že je nejvyšší čas pro výsadbu česneku chci vám pomoci, aby jste neudělal další chyby. Česnek napadá několikero houbových chorob. Sklerociová je jen jednou z nich a... celý příspěvek >
jak sázet česnek, 2.11.2008
Paní Danielo! Sulkou moříte česnek proti háďátku, nikoliv proti houbovým chorobám. Současně s vaším příspěvkem jsem pročítal i ostatní a přiznám se, že bych podle těchto příspěvků nevypěstoval ani pažitku jak jsou rozdílné a někdy i zmatečné. Na př.... celý příspěvek >
Série Top, 2.11.2008
Už jsem podobnou zprávu uváděl. Hledejte prodejce, který odebírá výpěstky ze školek v Plzni. Tophit mají, ale nemají zásilkovou službu.K Tophitu uvádějí: Čač.Lepotica x President, silný vzrůst, samosprašná, středně pozdní kvetení, tolerantní k šarce,... celý příspěvek >
Nápady na levné fólie, kamienkova, 31.10.2008
Tak jsem přečetl několik článků o foliich, folie z Baumaxu, značkové folie, silážní folie atd.Nikdo ale nepíše, co ryby v takovém v takovém jezírku, přežijí?Z některých folii se mohou uvolňovat toxické látky a ryby pak uhynou.Jedině, že by byl... celý příspěvek >
množství výhonů jahodníků, 30.10.2008
Dovolil bych si připomenout, že zvýšené odnožování jste asi podpořila tou kvalitní výživou pomocí krystalonu. Dále, že některé odrůdy odnožují silněji a některé méně. Na př. ze stáleplodící "Lidky" vymámíte odnože jedině když vyštípáte... celý příspěvek >
Starkinson, 29.10.2008
Ti, co kritizují Starkrimson co do chuti by se měli zamyslet nad prostředím, kde ho pěstují, nebo pěstovali. Je to jablko, které vyžaduje teplé prostředí a hodně slunečního svitu. K nám se nehodí, protože bez dostatečného tepla nevyzrává. Proto ta... celý příspěvek >
doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 29.10.2008
Vápno ne, ale mletý dolomitický vápenec můžete rozházet po celé zahradě. Je to mletý nerost, který do půdy dodává též hořčík. Rozkládá se pomalu, takže s ním nic neskazíte. Aplikovat se dá teď i v zimě třeba na sníh. Nekombinovat s chlévskou mrvou.... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 27.10.2008
Paní Hano Faltová! Podívejte se u vás po prodejci, který odebírá stromky z Fytosu Plzeň. Tam se tyto a další novinky množí, ale myslím, že nemají zásilkovou službu. Pavel Skála
Papírák s velikánskými plody, 23.10.2008
Přiklonil bych se k názoru pana Vysloužila, že staré odrůdy ořešáku s obrovskými plody lze obdivovat pouza co do velikosti skořápky. Velikost jádra je mnohem menší tak, že jádro z velkého ořechu je stejné, jako na př. z Marzu, který naroste menší,... celý příspěvek >
Přeroubování, 22.10.2008
Neuvažujte hned o likvidaci meruněk. I když neznám popsané odrůdy hlavně co se týče odolnosti vůči chladu, chtěl bych upozornit, že jste se nezmínil jak stzromky ošetzřujete chemicky. Na meruňkách, stejně jako na ostaních peckovinách žije... celý příspěvek >
Co trápí révu?, 22.10.2008
Ten pravý obrázek s červenými listy by vypadal na "Cervenou spálu révy", ale vzhledem k pokročilé době (konec října) by to mohlo být přirozené zbarvení listů před opadem. Mám takhle i víc zbarvené listy u odrůdy Modrý portugal. Červená... celý příspěvek >
prasklé broskve, 21.10.2008
Pročítejte i ostatní dfiskuzní fora o broskvoních. Už jsem diskuzi na toto téma četl. Praskání plodů u broskví a nevytváření jader v peckách, případně škvoři v peckách. To jsou odrůdové vlastnosti některých ranných broskví. U mně to dělá Harbinger a... celý příspěvek >
Existuje menší ořešák?, 20.10.2008
Někdy i v televizním receptáři jsou rady nad nimiž lze se jen pousmát. Na příklad jsem tam viděl roubování do pařezu pomocí šroubováku. Rada se zkracováním kořenů mi připomíná jednu lidovou radu: když strom neplodí zakopat pod něj chcíplého kocoura.... celý příspěvek >
Jakou meruňku?, 20.10.2008
To Jo-Jo mám. Je to patentováno v německu jako jediná peckovina úplně rezistentní šarce. Druhý rok po vysazení plodí pěkné velké ovoce. Dozrává pozdě, částečně trpí moniliozou. Je lepší, než Stanley i když z ní pochází. Pozdní meruňku ze staršího... celý příspěvek >
su jedle cierne plody hrusky?, 20.10.2008
Pokud černá plocha na slupce je tenká a po celám plodu, bude to Sazovitost. Vyskytuje se v zahuštěných výsadbách jak hrušní, tak i jabloní. Konzumovat tyto pody se nemusíte bát. Někdy, když je černá vrstvička tenčí, jde umýt pomocí silonové... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika