Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak prořezat velmi staré jabloně, 27.1.2009
Pane Michale! Vaše jabloň bude přehnojena dusíkem, čímž dosahuje nadměrného růstu na konto plodnosti. Tak teď zkuste - žádné dusíkaté, ani kombinované hnojivo. Divoké výhony můžete vyřezávat, ale až v létě. Dělá se to hůř, než v zimě, protože s... celý příspěvek >
jak udělat ze zákrsku čtvrtkmen, 27.1.2009
Zákrsek, čtvrtkmen, polokmen je dán pouze délkou kmínku. Klidně na jaře ořežte postranní výhony a zbývající hlavní pak zakraťte ve výšce, kde si představujete rozvětvení nové koruny. Podle podnože pak stromky vytvoří větší, či menší koruny. Ze své... celý příspěvek >
Jak se zbavit včel?, 22.1.2009
Od dětství jsem těžký alergik na včelí bodnutí (už 71 let) a že jich bylo. Dva roky prodělávám vakcinaci, ale přes to se včel nebojím když vidím, jak si pracují a nemají na mně čas. Přečetl jsem si tu rozsáhlou diskuzi přátel i nepřátel včel, kde... celý příspěvek >
Smutnice - jak zničit v malém bytě, 22.1.2009
Na smutnice jsem nalíčil žluté plastové destičky s lepem (koupí se hotové), které se zapichují do květináčů k rostlinám. Jsou obaleny létavými smutnicem. Nevím, jak na jejich larvy, ale předpokládám, že v dospělosti také vyletí a polapí se. Snad do... celý příspěvek >
název plevele? a jak ho zničit?, 21.1.2009
Zase mlátíte prázdnou slámu. Pokud jste si všimli snímku, který tazatel poslal, není sléz v trávníku, ale v jakési komunikaci, či ploše zpevněné betonovými rohožemi. To jste přehlédli a začali psát o sterilním trávníku, zbytečné chemii a dokonce o... celý příspěvek >
Řez systémem Pillar, 15.1.2009
O systému Pillar vyšla celá brožura.
Kde koupit granulovaný kravský hnůj, 15.1.2009
Granulovaný kravský hnůj je opravdu přepychová záležitost a vynález moderní doby. Nechci vás od nákupu zrazovat - je to dobrá věc když nemáte jinou možnost, ale fůru, kterou potřebujeme občas do zahrady to nenahradí. Podívejte se po inzerátech kde... celý příspěvek >
Mletý vápenec, 14.1.2009
Paní Varmužová! Neskladujte vápenec ve sklepě (předpokládám, že je to dolomitický, kterým dodáte všem rostlinám i hořčík) a šmejkněte ho po celé zahradě vyjma příp. rododendronů, azalak a kanadských borůvek. Pěkně na sníh. Nebojte se že se... celý příspěvek >
Hnůj - jak uskladnit?, 14.1.2009
Vrt bude mít ochranné pásmo cca 10 metrů. Pokud nenecháte kopičku hnoje v jeho blízkosti tak, aby z ní nevytékala deštěm vytvořená hnojůvka do blízkosti vrtu, nemůže to vadit. Je ale lepší dovezený hnůj, byť čerstvý, (uležený je lepší) ihned zarýt do... celý příspěvek >
Nedostatek prvku - jakého?, 14.1.2009
Dodatečně jsem si uvědomil, že doložené listy asi nepatří Katalpě trubačovité, která má listy široce srdčité až 20cm velké, ani Katalpě vejčité, která má listy tři až pětilaločné.. Katalpa nádherná dorůstá výšky 30 m. Tu byste asi v zahrádce... celý příspěvek >
Nedostatek prvku - jakého?, 14.1.2009
Nepíšete jakým způsobem jste Katalpu hnojil. Vypadá to že při postřiku na list jste listy připálil. Pokud stříkám hořčíkem (používám Calmag) je na listech již druhý den znát reakce v tom, že jsou listy tmavěji zelené a lesklé. K tomu, aby narostla... celý příspěvek >
Koňský hnůj, 14.1.2009
Ještě k příspěvku 131,51. Ten smrad, který vám "nevoní" je právě ten dusík, kterým hnojíme a máte pravdu, že hnůj je třeba co nejdříve po rozházení dostat do země ať už rytím, nebo orbou. To rozhazování hnoje po trávníku je holý nesmysl,... celý příspěvek >
Koňský hnůj, 14.1.2009
Pane Vysloužile připletly se vám mezi plodiny první trati jahody. Ty bych se opravdu bál dát i na koňský hnůj. Jinak kobylincům fandím. Našlapat jimi řádek pod okurky dělá divy. S přátelským pozdravem! Skála
slepičince z drůbežárny - ano či ne?, 14.1.2009
Je to legrace číst diskuzi o tom zda slepičí trus z drůbežárny, nebo z volného chovu, je lepší. V každém případě slepičiny obsahují, mimo jiné, obrovské množství dusíku. Pokud máte vysílenou půdu na zahrádce, je možné je zarýt, ale i tak opatrně... celý příspěvek >
Proč je mrkev bílá a zelená?, 14.1.2009
Našel jsem váš příspěvek až po půl roce. Možná, že jste odpověď na něj našli sami. Nekoupili jste si náhodou hoby balení mrkve od firmy SEMO? Tam měli jako novinku bílou a fialovou mrkev. O zelené nic nevím.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika