Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Usychá nám meruňka, 3.5.2009
Moniliový úžeh to skutečně bude. Tak to dopadá, když se zanedbá prvotní ošetření v květu a neřeší se následky, kdy odumírají loňské plodonoše. Na foru "Choroby" jsem popsal postup šíření houby způsobující úžeh. Začíná to přezimujícími... celý příspěvek >
Zapomenutá hruška, 3.5.2009
Solanka je letní odrůda a nikdy nebývá rzivá. Nepravidelně dozrává a většinou se doma sklízí probírkou. Utržena za zelena za několik dní dojde.Solanku nelze srovnávat s hruškou na vašem prvním snímku.
Černí broučci v květu, 3.5.2009 Obsahuje fotku
Mám tu vyfotografovanou nějakou potvoru na bělostných liliích. Tímto chci jenom přispět, jestli to není ten váš Blýskáček.
Zapomenutá hruška, 2.5.2009 Obsahuje fotku
Jenom dvě hrušky mají podobné zbarvení Konference a Pařížanka. Jenže Pařížanka je pozdně zimní. Vypadá to tedy na Konferenci. Boscova lahvice je rzivá po celé ploše a pozdně podzimní. Konference po nakrojení mívá mírně narůžovělou, sladkou dužninu.... celý příspěvek >
Zlatohlávek zlatý, 2.5.2009 Obsahuje fotku
Tak jsme si s vnučkou dali práci abychom zdokumentovali výskyt zlatohlávků na naší zahradě. Už nešlo vyfotit hromadné rojení, ale jednotlivé kusy. Jsme asi v jiném kraji. Zlatohlávků je dost, zato velkého chrousta jsme neviděli léta. Pokouším se... celý příspěvek >
Co teď s moniliovou spálou meruněk, 1.5.2009
Vám taky doporučuji oddíl "Choroby" této diskuze abych nemusel odpovědi opisovat.
Meruňka - Baycor, 1.5.2009
Podívejte se do oddílu "Choroby" této diskuze - máte tam tento problém podrobně popsán.
Proč neplodí, když kvete, 1.5.2009
A co chladno - nebylo? Některé meruňky nastydnou ani ne tak v květu, ale těsně po odkvětu. Stačí nula stupňů a je po úrodě. Nejháklivější je Velkopavlovická a Maďarská.
Cibule, 1.5.2009
Podělím se s vámi o mé cibulové zkušenosti. Teorie hlásá, že cibuli lze pěstovat bez zálivky.  Je to možné a cibule takto pěstovaná má ostřejší chuť. Při znalosti prapůvodu cibule jsme doma praktikovali pěstování cibule s vydatnou zálivkou.... celý příspěvek >
Mšice ve skleníku, 1.5.2009
Včera jsem slíbil doplnit informaci o odpuzovači mšic ve skleníku. Ten muškát se jmenuje "Pelargonium Graveolenz". Tuto informaci mám zprostředkovanou. Naopak vyzkoušený mám "odpuzovač" skleníkových molic. Je to rostlina prodávaná... celý příspěvek >
Usychání konců větví u merunky, 1.5.2009
Čímkoliv stříkat meruňku proti moniliovému úžehu dnes už je zcela zbytečné. Pokud se objeví plodonoš, nebo celá větvička se skleslými listy, okamžitě odříznout a řez důsledně ihned zatřít balzámem s přídavkem fungicidu. Připomeňme si podstatu vzniku... celý příspěvek >
Jak zamezit poškození dřeva jabloně houbou, 1.5.2009
Mám svůj specielní balzám: latex s příměsí fundazolu a zakořeňovacího stimulátoru. Ránu je třeba obnovit vyříznutím až do živého a zatřít. Asi to způsobuje ten stimulátor, že se velmi rychle tvoří nový zával rány.
Choroba hrušně - listy jako u kadeřavosti broskvoně, 1.5.2009
Jedná se jistě o roztoče hrušňového. Taky jsem si ho přinesl na podzim už předloni na hrušce "Elektra". Školkaři to asi neřeší.  Popsané listy v poškozených částech později zčernaly, ale neuschly. Našel jsem, že se dá zasáhnout... celý příspěvek >
Mšice ve skleníku, 1.5.2009
Mravenců mám plný skleník, ale nějak si rostlin nevšímají. Jen tvoří v rohu mraveniště v podobě kopičky jemné zeminy. Doporučení na odpuzení mšic znám, ale neůplné. Jedná se o jeden druh muškátu - takový ten co má zkadeřené listy a nekvete. Mám někde... celý příspěvek >
Tak co, už zmrzli?, 30.4.2009
Neradujte se - jen co pořádně zaprší. Buďte v pohotovosti.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika