|
Usychá nám meruňka, 3.5.2009 Moniliový úžeh to skutečně bude. Tak to dopadá, když se zanedbá prvotní ošetření v květu a neřeší se následky, kdy odumírají loňské plodonoše. Na foru "Choroby" jsem popsal postup šíření houby způsobující úžeh. Začíná to přezimujícími... celý příspěvek > |
 |
Zapomenutá hruška, 3.5.2009 Solanka je letní odrůda a nikdy nebývá rzivá. Nepravidelně dozrává a většinou se doma sklízí probírkou. Utržena za zelena za několik dní dojde.Solanku nelze srovnávat s hruškou na vašem prvním snímku. |
 |
|
 |
Černí broučci v květu, 3.5.2009  Mám tu vyfotografovanou nějakou potvoru na bělostných liliích. Tímto chci jenom přispět, jestli to není ten váš Blýskáček. |
 |
Zapomenutá hruška, 2.5.2009  Jenom dvě hrušky mají podobné zbarvení Konference a Pařížanka. Jenže Pařížanka je pozdně zimní. Vypadá to tedy na Konferenci. Boscova lahvice je rzivá po celé ploše a pozdně podzimní. Konference po nakrojení mívá mírně narůžovělou, sladkou dužninu.... celý příspěvek > |
 |
Zlatohlávek zlatý, 2.5.2009  Tak jsme si s vnučkou dali práci abychom zdokumentovali výskyt zlatohlávků na naší zahradě. Už nešlo vyfotit hromadné rojení, ale jednotlivé kusy. Jsme asi v jiném kraji. Zlatohlávků je dost, zato velkého chrousta jsme neviděli léta. Pokouším se... celý příspěvek > |
 |
Co teď s moniliovou spálou meruněk, 1.5.2009 Vám taky doporučuji oddíl "Choroby" této diskuze abych nemusel odpovědi opisovat. |
 |
Meruňka - Baycor, 1.5.2009 Podívejte se do oddílu "Choroby" této diskuze - máte tam tento problém podrobně popsán. |
 |
Proč neplodí, když kvete, 1.5.2009 A co chladno - nebylo? Některé meruňky nastydnou ani ne tak v květu, ale těsně po odkvětu. Stačí nula stupňů a je po úrodě. Nejháklivější je Velkopavlovická a Maďarská. |
 |
Cibule, 1.5.2009 Podělím se s vámi o mé cibulové zkušenosti. Teorie hlásá, že cibuli lze pěstovat bez zálivky. Je to možné a cibule takto pěstovaná má ostřejší chuť. Při znalosti prapůvodu cibule jsme doma praktikovali pěstování cibule s vydatnou zálivkou.... celý příspěvek > |
 |
Mšice ve skleníku, 1.5.2009 Včera jsem slíbil doplnit informaci o odpuzovači mšic ve skleníku. Ten muškát se jmenuje "Pelargonium Graveolenz". Tuto informaci mám zprostředkovanou. Naopak vyzkoušený mám "odpuzovač" skleníkových molic. Je to rostlina prodávaná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Usychání konců větví u merunky, 1.5.2009 Čímkoliv stříkat meruňku proti moniliovému úžehu dnes už je zcela zbytečné. Pokud se objeví plodonoš, nebo celá větvička se skleslými listy, okamžitě odříznout a řez důsledně ihned zatřít balzámem s přídavkem fungicidu. Připomeňme si podstatu vzniku... celý příspěvek > |
 |
Jak zamezit poškození dřeva jabloně houbou, 1.5.2009 Mám svůj specielní balzám: latex s příměsí fundazolu a zakořeňovacího stimulátoru. Ránu je třeba obnovit vyříznutím až do živého a zatřít. Asi to způsobuje ten stimulátor, že se velmi rychle tvoří nový zával rány. |
 |
Choroba hrušně - listy jako u kadeřavosti broskvoně, 1.5.2009 Jedná se jistě o roztoče hrušňového. Taky jsem si ho přinesl na podzim už předloni na hrušce "Elektra". Školkaři to asi neřeší. Popsané listy v poškozených částech později zčernaly, ale neuschly. Našel jsem, že se dá zasáhnout... celý příspěvek > |
 |
Mšice ve skleníku, 1.5.2009 Mravenců mám plný skleník, ale nějak si rostlin nevšímají. Jen tvoří v rohu mraveniště v podobě kopičky jemné zeminy. Doporučení na odpuzení mšic znám, ale neůplné. Jedná se o jeden druh muškátu - takový ten co má zkadeřené listy a nekvete. Mám někde... celý příspěvek > |
 |
Tak co, už zmrzli?, 30.4.2009 Neradujte se - jen co pořádně zaprší. Buďte v pohotovosti. |
 |