|
Výběr elektrické pily, 22.11.2006 Já to tady nebudu kazit, protože tomu rozumim, jak jsem v dosavadním životě běžně potřeboval, na odborná zapojení jsem si z důvodu možného ohrožení zejména jiných osob raději netroufal. Mě zejména zajímá to, co je na konci té prodlužovačky -... celý příspěvek > |
 |
Mountfield - mýtus nebo pravda?, 22.11.2006 Tak to je v pohodě. Pořiďte si Metaltec 1, nebo přípravek na stejné bázi - vazba na kov při teplotě a tlaku, ale čirý, ne mech. příměsi. 20ml dejte do sání pily a protočte motor, nechtie působit několik hodi. Směs připravte s oleje např. Stihl... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hobby elektricka pila, 17.11.2006 V první řadě bych se zaměřil na problém jestli el. pilu, nebo benzínovou. To si odpovíte sám. Jestli do lesa , sadu a pod. kde nedosáhne prodlužovačka nepůjdete, dřevo si necháte dovézt, tak je výhodnější el. pila. Z hlediska... celý příspěvek > |
 |
poraďte Kamile s výběrem pily, prosím, 15.11.2006 Cenová relace bude asi dle toho na co má být pila použita tak kolem 5 - 6 tisíc. Tady bych se zaměřil na Dolmar - Makita PS 33 - DCS je to stejné zboží v jiné barvě, kvalita je tak prověřená, že nemám obavy ani když to bude dárek,... celý příspěvek > |
 |
Jak často brousíte řetěz?, 15.11.2006 To bylo srovnání pro lepší představu = horní plochy zubů musí být kovově lesklé, když tomu tak není je řetěz vzhledem k povaze řezání málo mazán. Buď se přidá na olejovém čerpadle, nebo je nutná změna oleje, který je např. moc řídký a... celý příspěvek > |
 |
Jak často brousíte řetěz?, 14.11.2006  Poslední dobou, jak píšete může znamenat, že jste špatně brousil. Z počátku byly úhly správné a postupně jste je třeba rozhodil. Takový řetěz už tak dlouho nevydrží, je nutno jej správně přeostřit. Vycházím z toho, že Vaše reakce na to je... celý příspěvek > |
 |
Homelite, Hecht nebo Partner? Co je lepší., 14.11.2006 produkt: Motorová pila HECHT 945
výrobce: Hecht
obsah: 45 cm3
výkon: 2.1 kW
výkon: 2.7 PS
délka lišty: 40 cm
hmotnost: 5.4 kg
popis produktu:
U této pily je velice snadné čištění filtru.
Motorová jednotka:
Otáčky volnoběhu: 2800... celý příspěvek > |
 |
Dolmar 4010, 29.10.2006 Tento typ MS4010 je profi, parametry najdete na www.dlg-test.de. Vložil jsem zde někdy dříve velmi obsáhlý test křovinořezů - vítěz MS 4000(MS4010 zmodernizovaný typ), druhé místo MS 3300. Tady nešlo o závody, ale porovnat s čím bude uživatel co... celý příspěvek > |
 |
Bruska na řetěz, 27.10.2006 Na omezováky je potřeba plochý pilník a měrka, která se položí na horní hranu zubu a mezerou v měrce při bočním pohledu uvidíme jestli omezovák přesahuje , jestli ano i nepatrný přesah musí být odstraněn. Toto se provede až po broušení... celý příspěvek > |
 |
Bruska na řetěz, 26.10.2006 Teoreticky máte pravdu, ale právě rozdíl v délce zubů musí být minimální, aby řezaly všechny zuby. Jestli si dáte nabrousit řetěz a v servisu by nabrousili zuby ,jak jsou( to by brusič musel pořád nastavovat na každý zub doraz) tak nebudete spokojen... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bruska na řetěz, 26.10.2006 Souhlasím, navíc je to pro brusiče nebo obsluhu pily namáhavější, nebo zdlouhavější a náročnější dát řetěz po velkém a tím již zbytečném ztupení (řetěz se musí tlačit do řezu a dochází k většímu opotřebení celé řezné soupravy a snížení... celý příspěvek > |
 |
Bruska na řetěz, 24.10.2006 Já jsem už o této brusce psal, je z plastu, otáčky 7500, 250W, mě se už asi 60 broušeními bohatě vyplatila. Ale záleží na Vás co od toho očekáváte a jakou kvalitu provedení chcete. Asi nejslabší článek je doraz na hloubku kotouče v... celý příspěvek > |
 |
elektická pila jakej kabel?, 23.10.2006 Ve smyčkách dochází ke snížení napětí a výkon pily klesá (el.magnet. indukce) vodič se zahřívá a za ten průměr se omlouvám tedy průřez vodiče. J.S. |
 |
Homelite CSP4518, 20.10.2006 Jenom taková úvaha. Na objem 45ccm výkon 2,7kW znamená, že ten výkon je získaný vysokými otáčkami. Když pominu jestli je výkon skutečně správně uveden, tak např. PS 4600 má při objemu 45ccm 2,6kW a rezervu v předimenzované klikovce na PS5000,... celý příspěvek > |
 |
Metaltec-1 - přídavek k oleji, 20.10.2006 Ano i do nafty, vše je v popisu a je tam uveden poměr. Pro sportovní využití a větší zatížení je doporučeno zvýšit o cca 50 ml. J.S. |
 |