Příspěvky uživatele - 168.167

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
jaký druh, 23.4.2007
Letos už je skoro pozdě, velký výběr už asi nebude. Ale doporučil bych alespoň 2-3 keříky s rozdílnou dobou dozrávání. Střední Čechy je dost neurčitý pojem - jiné odrůdy se hodí pro mělnicko, jiné pro severní svah někde u Mnichova Hradiště.
Co zasadit?, 2.4.2007
Pokud chceš aby se ti "pěkně pnula", zasaď si břečťan.  Pokud chceš stolní odrůdu vinné révy, zajeď do Kolína k panu Jonášovi a vyber si co potřebuješ.
Co zasadit?, 2.4.2007
udělej si burčák z jablek, hroznů je na to škoda ...... tedy pokud neděláš víno ve velkém
Strihani vinne revy, 20.2.2007
Podle mé zkušenosti je ideální čas k řezu, když pomine nebezpečí větších mrazů. Révu jsem ostříhal právě teď, 18-19/2/2007, protože v mé nadmořské výšce cca 180m už by letošní zima neměla příliš zlobit a réva bude alespoň méně slzet. Odpověď na... celý příspěvek >
Chci si založit sad, 8.1.2007
před pár lety jsem měl podobný problém. Důležitý je druh zeminy, vláha (včetně hladiny spodní vody), jarní mrazíky. V mém případě (písek, vápenec, sucho) to jednoznačně vyhrála kombinace meruňky-slivoně-špendlíky-ořešáky + vinná réva
Vinný sklep-stavba-pomožte mi prosím, 8.1.2007
Knížka "Jak a proč postavit vinný sklep" je zřejmě nejlepší (a jediný) tištěný návod na stavbu sklepa. Ale není třeba kupovat - stačí půjčit v knihovně :-)
destilační přístroj, 5.1.2007
Kecáš .....Vyhláška 204/1993Sb. upravuje podmínky vývozu ocelářských výrobků. Zájemcům o pravdivé informace doporučuji přečíst zákon č.61/1997Sb.
špendlíky, 2.11.2006
že mají špendlíky méně cukru i aromat. látek je pravda. Však také letos mi vyšlo asi 14,5kg špendlíků na litr 50% pálenky. Ale pravda je také, že špendlíkovice je fajnovější pití než slivovice, to potvrdí každý, kdo ji někdy... celý příspěvek >
Množení a ujmutí, 6.9.2006
Pokud vyroste z odkopku "špendlík" místo švestky, není to žádné neštěstí.  Hodí se jak na zavařování, tak na pálení. Já jsem letos sklidil okolo 150kg špendlíků.
Česáme, a kde necháme vypálit?, 6.9.2006
Mám velice dobré zkušenosti s palírnou v Bohdanči (firma LESS),  celkem  dobrou pálenku  dělají  dvě pálenice u Českého Brodu -  jedna je v Břežanech, druhá v Tlustovousích ..... telefony neznám, ale všechny jsou na... celý příspěvek >
Šarka švestek, 6.9.2006
Včera jsem očesal stromek Stanley (5 let). Chuťově  je výborná. Letos bylo dost sucho, plody jsou menší ale něco přes 5kg jich bylo.
Napadená réva - co s ní?, 10.7.2006
Pokud máš takhle napadenou révu každý rok už v půlce května, já doporučuji pěstovat odolnější odrůdy. Při pěti hlavách tě to vyjde levněji než chemická ochrana.
Jak sázet, 10.7.2006
tvá rada je asi nejlepší ........ vřele ji všem doporučuji. Jen s tím zaléváním může být problém, když ti na vinohradu chybí voda. Ale letos je mimořádně příznivý rok na vláhu.
Plno rad, ale která správná, 15.5.2006
Při ošetření stromů balzámem jsem zbytek použil na jeden keř révy a tento keř mi letos jako jediný neslzel. U většího množství to ale považuji za ztrátu času ......
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika