|
jaký druh, 23.4.2007 Letos už je skoro pozdě, velký výběr už asi nebude. Ale doporučil bych alespoň 2-3 keříky s rozdílnou dobou dozrávání. Střední Čechy je dost neurčitý pojem - jiné odrůdy se hodí pro mělnicko, jiné pro severní svah někde u Mnichova Hradiště. |
 |
Co zasadit?, 2.4.2007 Pokud chceš aby se ti "pěkně pnula", zasaď si břečťan. Pokud chceš stolní odrůdu vinné révy, zajeď do Kolína k panu Jonášovi a vyber si co potřebuješ. |
 |
|
 |
Co zasadit?, 2.4.2007 udělej si burčák z jablek, hroznů je na to škoda ...... tedy pokud neděláš víno ve velkém |
 |
Strihani vinne revy, 20.2.2007 Podle mé zkušenosti je ideální čas k řezu, když pomine nebezpečí větších mrazů. Révu jsem ostříhal právě teď, 18-19/2/2007, protože v mé nadmořské výšce cca 180m už by letošní zima neměla příliš zlobit a réva bude alespoň méně slzet. Odpověď na... celý příspěvek > |
 |
Chci si založit sad, 8.1.2007 před pár lety jsem měl podobný problém. Důležitý je druh zeminy, vláha (včetně hladiny spodní vody), jarní mrazíky.
V mém případě (písek, vápenec, sucho) to jednoznačně vyhrála kombinace meruňky-slivoně-špendlíky-ořešáky + vinná réva |
 |
Vinný sklep-stavba-pomožte mi prosím, 8.1.2007 Knížka "Jak a proč postavit vinný sklep" je zřejmě nejlepší (a jediný) tištěný návod na stavbu sklepa. Ale není třeba kupovat - stačí půjčit v knihovně :-) |
 |
destilační přístroj, 5.1.2007 Kecáš .....Vyhláška 204/1993Sb. upravuje podmínky vývozu ocelářských výrobků.
Zájemcům o pravdivé informace doporučuji přečíst zákon č.61/1997Sb.
|
 |
špendlíky, 2.11.2006 že mají špendlíky méně cukru i aromat. látek je pravda. Však také letos mi vyšlo asi 14,5kg špendlíků na litr 50% pálenky.
Ale pravda je také, že špendlíkovice je fajnovější pití než slivovice, to potvrdí každý, kdo ji někdy... celý příspěvek > |
 |
Množení a ujmutí, 6.9.2006 Pokud vyroste z odkopku "špendlík" místo švestky, není to žádné neštěstí. Hodí se jak na zavařování, tak na pálení.
Já jsem letos sklidil okolo 150kg špendlíků. |
 |
Česáme, a kde necháme vypálit?, 6.9.2006 Mám velice dobré zkušenosti s palírnou v Bohdanči (firma LESS), celkem dobrou pálenku dělají dvě pálenice u Českého Brodu - jedna je v Břežanech, druhá v Tlustovousích ..... telefony neznám, ale všechny jsou na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Šarka švestek, 6.9.2006 Včera jsem očesal stromek Stanley (5 let). Chuťově je výborná. Letos bylo dost sucho, plody jsou menší ale něco přes 5kg jich bylo. |
 |
Napadená réva - co s ní?, 10.7.2006 Pokud máš takhle napadenou révu každý rok už v půlce května, já doporučuji pěstovat odolnější odrůdy. Při pěti hlavách tě to vyjde levněji než chemická ochrana. |
 |
Jak sázet, 10.7.2006 tvá rada je asi nejlepší ........ vřele ji všem doporučuji. Jen s tím zaléváním může být problém, když ti na vinohradu chybí voda. Ale letos je mimořádně příznivý rok na vláhu. |
 |
Plno rad, ale která správná, 15.5.2006 Při ošetření stromů balzámem jsem zbytek použil na jeden keř révy a tento keř mi letos jako jediný neslzel. U většího množství to ale považuji za ztrátu času ...... |
 |