|
Příspěvky uživatele - 168.167
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slivovice vs. calvados, 11.7.2007 Já dávám přednost spíše pálence z peckovin (švestky, meruňky, broskve), případně z hrušek. Ale pokud vím, Calvados je chráněná značka. Je to pálenka z konkrétních odrůd jablek a dělá se výhradně z moštu, zraje v dubových sudech. Jinak se jedná... celý příspěvek > |  | Pěstování v nádobách, 11.7.2007 Každoročně množím révu řízkováním. Letos jsem zapoměl řízky z jedné nádoby (cca 10litrů) včas přesadit a dostal jsem se k tomu až koncem června... uvnitř byla prakticky kompaktní "hmota" z propletených kořenů. A to všechno za... celý příspěvek > |  |
|  | Viktoria, Kardinál, Regina nignety, 10.7.2007 Kardinál by měla být červená moštová odrůda... |  | hrubka betonoveho stolu, 4.7.2007 Někdo tady psal min. 7cm. Je to tak, betonovou desku slabší než 7cm v domácích podmínkách nelze udělat ve vyhovující kvalitě. Použití plastifikátoru je skoro podmínkou. |  | Co zasadit?, 25.6.2007 Pokud sázíš na zahradě, kde můžeš kdykoli zalévat, tak pozdě není. Já sázím na poli bez možnosti závlahy a dělám to tak, že řízky nasázím do "školky" na zahradě a teprve po roce přesazuji keříky na konečné stanoviště. Tento postup se mi... celý příspěvek > |  | Odrůda Onyx a Diamant, 21.6.2007 Ten atlas se musí prohlížet jen online, jinak odkazy nefungují. Nebo si postahuj všechny soubory k sobě na PC - chvíli to sice trvá, ale budeš mít po starostech. |  | destilační přístroj, 19.6.2007 Pravda, pravda. Ořechy jsem natrhal včera večer, je nejvyšší čas. Na ořechovku jsem si rezervoval pět litříků jabkovice, slivky by na to bylo škoda |  | jaký druh, 7.6.2007 s nedostatkem tepla při dozrávání problém nemám...180m nad mořem, z jihu řeka, ze severu zeď. Problém je s dokonalou informovaností vos, sršní, a špačků o termínech zrání. |  | Odrůdy vinné révy, 4.6.2007 V obou případech se jedná o bílé odrůdy, Suručenskij by ale měla být moštová, nikoliv stolní. Zkušeností moc nebude, podle mě se jedná o novinky. |  | jaký druh, 1.6.2007 Letos jsem zasadil celkem 15 druhů stolních odrůd. Kromě dvou se vše ujalo za pár dnů, jen "Premier" a "Pastel" si dali na čas, začli růst až v tomto týdnu. Je to náhoda, nebo reakce na letošní časté ranní mrazíky? Nemáte s těmito odrůdami někdo... celý příspěvek > |  |
|  | Řez vína, 29.5.2007 Neboj, poroste dál, ale řez něčím zatři, ať se do dřeva nedostane houba. |  | kolik hroznů nechat?, 22.5.2007 u silné rostliny bych čtvrtým rokem klidně nechal třeba i těch deset hroznů. Pokud je dobře hnojená půda, teplé stanoviště a dost vláhy, neměl by být žádný problém. |  | Réva omrzla, 22.5.2007 U mě také dobře - na autě bylo sice ráno ledu hodně, ale réva přežila i s rajčaty. |  | Schnoucí konce větviček, 18.5.2007 larvy podobné popisu znám (zničily mi už pár stromů - dokonce i vrbu), ale jsem ochoten se vsadit, že zasychání větví meruněk má na svědomí monilióza. |  | Réva omrzla, 10.5.2007 Mě letos réva zmrzla už dvakrát. Při troše štěstí na 99% znovu obrazí, hlavně aby bylo dost vláhy. |  |
 |
|
|
|