|
Ovocne mušky, 5.9.2007 Není pravda, že octomilky nesedají na mucholapku. V těchto dnech nechávám nakvašovat hrozny a u kádě mám pár mucholapek - zhruba za tři dny jsou úplně plné. Druhá věc je, že na množství octomilek to nemá prakticky žádný vliv. Ale nemají rády průvan -... celý příspěvek > |
 |
Jaký druh švestky na slivovici?, 28.8.2007 Záleží nejen na lokalitě, ale také na tom zda chcete sklízet vše najednou (lepší pro založení kvasu) či postupně (Každá odrůda kvete jindy - jarní mrazy nezničí nikdy celou úrodu ...). V neposlední řadě také závisí na vašich možnostech aplikovat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
destilační přístroj, 27.8.2007 Myslím si, že ořechy musí být "zelené" v celém svém průřezu. Jinak to nebude ono a byla by škoda slivovice na takový experiment. Omlouvám se, že jsem tady o druháku psal příliš pozdě. Do příštího června není zase tak daleko - akorát tak na udělání... celý příspěvek > |
 |
Durman, 27.8.2007 Nám roste už několik let durman ve spárách dlažby. Nikdy ho nezaléváme, celý den je na slunci a přesto se mu výborně daří a nemůžeme se ho zbavit. Nevšiml jsem si, že by mu usychaly listy. Možná bude problém v příliš časté zálivce a přehnojení? |
 |
destilační přístroj, 17.8.2007 Druhák dělám úplně stejně. Po slití ořechovky na ořechy naleju další várku (používám 50% jabkovici) a další přísady dle konkrétního receptu. Výsledek je jen o malinko slabší než prvák, rozhodně to stojí za to. |
 |
Motor jikov, 16.8.2007 Co e týče seřízení karburátoru... zkusil jste se podívat na stránky výrobce motoru? V návodu k obsluze to je vše napsané, mohli by ho mít na internetu.Já osobně na motory Jikov nedám dopustit, za cca 15 let provozu jsem vyměnil svíčku,... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 15.8.2007 Já se na lahvování ořechovky chystám přes víkend... a hned rozjedu druhák. Ten bude hotovej na vánoce. |
 |
špendlíky, 13.8.2007 Moc mě potěšil odkaz na "Early Laxton". Tento kultivar mám na zahradě už asi 15let a podle fotky je to 100% ono! V minulém týdnu jsem sklízel, vzhled plodů přesně odpovídá.Chuť i dužnina připomíná meruňky, jen je snad ještě sladší. Zatím stromek... celý příspěvek > |
 |
špendlíky, 13.8.2007 Tak podle tvé fotky mohu říci, že já říkám "špendlík" úplně stejnému ovoci jako ty. A mohu potvrdit, že je to jedno z nejkvalitnějších pití, co znám. |
 |
nový stavební zákon, 10.8.2007 nový zákon jsem zatím moc nestudoval, ale předchozí stavební zákon celkem znám. V praxi se řídím pravidlem - kdo se moc ptá, moc se doví. Po pár měsících nikdo nedokáže, zda je to starý altán po rekonstrukci, či novostavba. Nutnou podmínkou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kurník - izolace?, 7.8.2007 Izolace je nejen zbytečná a drahá, ale i nebezpečná (vícevrstvá konstrukce je ideální útočiště pro cizopasníky, protože nejde pořádně dezinfikovat). |
 |
Kdy vysadit a jakou odrůdu hrušně..., 3.8.2007 Co se odrůdy týká, já bych zkusil opisovat od sousedů - to je nejlepší způsob. Na otázku "kdy" odpovídám: hrušně sázet výhradně na jaře!!! |
 |
Ringle z pecky?, 23.7.2007 Asi před 10-15 lety jsme dostali švestky na knedlíky. Pecky jsme hodili do záhonu s růžemi a o rok později v těch místech vyrostl jeden semenáček. Asi po třech letech začal překážet a byl přesazen. Rodit začal asi před třemi roky. Právě v těchto... celý příspěvek > |
 |
Slivovice vs. calvados, 23.7.2007 Část pecek se nechává v kvasu, podle zkušeností a požadované chuti (asi 20%). To platí jak pro švestky, tak i pro meruňky a broskve. |
 |
Jakou třešeň do malé zahrady?, 11.7.2007 Pokud se jedná o malý prostor a chcete zdravé plody... zkuste višeň. Červivostí netrpí a ne všechny odrůdy jsou kyselé. |
 |