Příspěvky uživatele - 168.167

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ovocne mušky, 5.9.2007
Není pravda, že octomilky nesedají na mucholapku. V těchto dnech nechávám nakvašovat hrozny a u kádě mám pár mucholapek - zhruba za tři dny jsou úplně plné. Druhá věc je, že na množství octomilek to nemá prakticky žádný vliv. Ale nemají rády průvan -... celý příspěvek >
Jaký druh švestky na slivovici?, 28.8.2007
Záleží nejen na lokalitě, ale také na tom zda chcete sklízet vše najednou (lepší pro založení kvasu) či postupně (Každá odrůda kvete jindy - jarní mrazy nezničí nikdy celou úrodu ...). V neposlední řadě také závisí na vašich možnostech aplikovat... celý příspěvek >
destilační přístroj, 27.8.2007
Myslím si, že ořechy musí být "zelené" v celém svém průřezu. Jinak to nebude ono a byla by škoda slivovice na takový experiment. Omlouvám se, že jsem tady o druháku psal příliš pozdě. Do příštího června není zase tak daleko - akorát tak na udělání... celý příspěvek >
Durman, 27.8.2007
Nám roste už několik let durman ve spárách dlažby. Nikdy ho nezaléváme, celý den je na slunci a přesto se mu výborně daří a nemůžeme se ho zbavit. Nevšiml jsem si, že by mu usychaly listy. Možná bude problém v příliš časté zálivce a přehnojení?
destilační přístroj, 17.8.2007
Druhák dělám úplně stejně. Po slití ořechovky na ořechy naleju další várku (používám 50% jabkovici) a další přísady dle konkrétního receptu. Výsledek je jen o malinko slabší než prvák, rozhodně to stojí za to.
Motor jikov, 16.8.2007
Co e týče seřízení karburátoru... zkusil jste se podívat na stránky výrobce motoru? V návodu k obsluze to je vše napsané, mohli by ho mít na internetu.Já osobně na motory Jikov nedám dopustit, za cca 15 let provozu jsem vyměnil svíčku,... celý příspěvek >
destilační přístroj, 15.8.2007
Já se na lahvování ořechovky chystám přes víkend... a hned rozjedu druhák. Ten bude hotovej na vánoce.
špendlíky, 13.8.2007
Moc mě potěšil odkaz na "Early Laxton". Tento kultivar mám na zahradě už asi 15let a podle fotky je to 100% ono! V minulém týdnu jsem sklízel, vzhled plodů přesně odpovídá.Chuť i dužnina připomíná meruňky, jen je snad ještě sladší. Zatím stromek... celý příspěvek >
špendlíky, 13.8.2007
Tak podle tvé fotky mohu říci, že já říkám "špendlík" úplně stejnému ovoci jako ty. A mohu potvrdit, že je to jedno z nejkvalitnějších pití, co znám.
nový stavební zákon, 10.8.2007
nový zákon jsem zatím moc nestudoval, ale předchozí stavební zákon celkem znám. V praxi se řídím pravidlem - kdo se moc ptá, moc se doví. Po pár měsících nikdo nedokáže, zda je to starý altán po rekonstrukci, či novostavba. Nutnou podmínkou... celý příspěvek >
Kurník - izolace?, 7.8.2007
Izolace je nejen zbytečná a drahá, ale i nebezpečná (vícevrstvá konstrukce je ideální útočiště pro cizopasníky, protože nejde pořádně dezinfikovat).
Kdy vysadit a jakou odrůdu hrušně..., 3.8.2007
Co se odrůdy týká, já bych zkusil opisovat od sousedů - to je nejlepší způsob.  Na otázku "kdy" odpovídám: hrušně sázet výhradně na jaře!!!
Ringle z pecky?, 23.7.2007
Asi před 10-15 lety jsme dostali švestky na knedlíky. Pecky jsme hodili do záhonu s růžemi a o rok později v těch místech vyrostl jeden semenáček. Asi po třech letech začal překážet a byl přesazen. Rodit začal asi před třemi roky. Právě v těchto... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 23.7.2007
Část pecek se nechává v kvasu, podle zkušeností a požadované chuti (asi 20%). To platí jak pro švestky, tak i pro meruňky a broskve.
Jakou třešeň do malé zahrady?, 11.7.2007
Pokud se jedná o malý prostor a chcete zdravé plody... zkuste višeň. Červivostí netrpí a ne všechny odrůdy jsou kyselé.
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika