|
parezy, 23.11.2007 Pokud se pařez nevykope, spoustu roků se bude na místě trouchnivějícího pařezu propadat půda a bude tam třeba opakovaně navážet hlínu. Já pařezy vykopávám vždy - je to rasovina, ale vyplatí se to. |
 |
Jablon do horších půdních podmínek, 16.11.2007 Problém s pěstováním jabloní v nevhodných podmínkách (suchá, písčitá půda) jsem zkoušel řešit asi 10let a tento podzim jsem ho definitivně vyřešil - všechny jabloně jsem zlikvidoval. Ani po deseti letech nebyly jabloně schopné vytvořit takový... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Malotraktor Vari, 9.11.2007 Když už se tady bavíme o bojlerech, přemýšlím jak využít zbytek po odříznutí "radlice". Mě by se hodil nakladač, nemáte někdo nápad? Třeba využít náhon na malé převodovce... nebo kombinace vozík/šikmá plocha/naviják/radlice??? |
 |
Malotraktor Vari, 9.11.2007 kurňa, kde mám ty bojlery furt brát :-)Z jednoho mám udělaný gril, ze druhého právě dělám cisternu za VARI. |
 |
pěstování révy ve skleníku, 6.11.2007 Je to modrá, moštová réva, odrůdu neznám, podle pamětníků je keři min. 50 let. |
 |
pěstování révy ve skleníku, 5.11.2007 skleník sice nemám, ale jeden keř vína táhnu podél celého domu. Stříhám na jedno očko, kde je prostor tam nechávám rozvětvení. V současné době je celková délka kmínku kolem 50m a pomalu mu začíná být na dvorku těsno. Takto dlouhý kmínek si žádá... celý příspěvek > |
 |
Výsadba sazenic révy vinné, 5.11.2007 Nejsem sice profík, ale keříky sázím na délku rýče (asi 110-120cm) a mezi řadami nechávám mezeru něco přes 2 metry, aby tam projel VARI s vozíkem. Můj názor je, že u malé vinice se člověk může révě více věnovat a tedy může ... celý příspěvek > |
 |
Malotraktory - srovnání Vari, Dakr a Robot - máte někdo zkušenosti?, 1.11.2007 Zkušenosti sice mám, ale jen s VARI a mohu říci, že jsou situace, kdy bych větší výkon VARI uvítal. Přestože je VARI nesrovnatelně silnější v porovnání s TERROU a přestože bydlím na rovině, výkon motoru je limitujícím faktorem při... celý příspěvek > |
 |
Jakou visen?, 31.10.2007 Mohu potvrdit že Morella i Morellenfeuer mají minimální nároky na stanoviště a výborně plodí. U obou odrůd jsem měl "úrodu" již druhým rokem po výsadbě. Letos jsem zasadil ještě Favorit, uvidíme jak se mu bude dařit na mé zahradě, kde jsou podmínky... celý příspěvek > |
 |
roubování meruňky, 30.10.2007 Mám na zahradě zakořeněné odkopky myrobalánů (asi 5-ti leté) a většinu z nich bych rád přerouboval na švestky a meruňky. Bohužel jsem v roubování spíše teoretik. Jak na to jít nejlépe? |
 |
|
 |
Minaret, 30.10.2007 Polabí, to je ono! Děkuji, to jsem potřeboval slyšet |
 |
Minaret, 29.10.2007 Máte někdo zkušenosti s odrůdou Minaret na podnoži myrobalán? Mám pozemek na suché, písčité půdě s častými jarními mrazíky (180m/nadm.) a Minaret vypadá podle literatury jako vhodná odrůda pro takové podmínky. |
 |
Jojo - je vhodna na kvas?, 29.10.2007 Již asi 4 roky buduji švestkový sádek. Od každé odrůdy mám 1-2 stromky, vsadit na jedinou odrůdu je riziko nejen z hlediska šarky.Letos poprvé se vyplatilo úrodu vypálit, je z toho 5l slivovičky a nevypadá špatně. Že je to směska z cca 15 odrůd... celý příspěvek > |
 |
Jílovitá zemina, 29.10.2007 Hroudy se rozpadnou vlivem mrazu a deště, to je záležitost několika měsíců. Nechápu, proč většina lidí chce mít trávník na absolutní rovině. Mírně zvlněný terén je daleko hezčí - jen je třeba myslet na odtok vody, v jílu se budou dělat... celý příspěvek > |
 |
Liliovník tulipánokvětý, 22.10.2007 Jako solitér do parku je vhodný. Na zahradu bych asi volil spíše Catalpu - parády udělá ještě více a nezabere tolik místa. |
 |