|
oresak odpuzuje blesky?, 31.1.2008 Je to tak, úder blesku určuje příliš mnoho faktorů. Ale rozhodující je jejich konečný součet, a tím je vodivost nebo chcete-li odpor okolního prostředí. Blesk jde vždy cestou nejmenšího odporu a klikatá cesta je právě výsledek tohoto hledání. |
 |
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 30.1.2008 Pane Vysloužile, nemohu s Vámi souhlasit co se týče "pitelnosti" třešňového vína. Pravda ale je že ho míchám s rybízovým , ony ty kyselinky v třešních opravdu chybí.
K otázce lepšího vypeckování tmavých odrůd.... nejsem sice... celý příspěvek > |
 |
|
 |
co soudíte o vari pony II/A, 30.1.2008 VARI je ve všech směrech výhodnější než TERA nebo PONY.
Tera má slabou převodovku, Pony je zřejmě lepší než Tera, ale pokud budete chtít dělat i něco jiného než jen sekat trávu, doporučuji z uvedené trojice jedině Vari. |
 |
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 29.1.2008 Asi je to jedno, ale já doporučuji nějakoutmavou odrůdu. Při výrobě vína se snadněji odpeckovávají a lépe kvasí než odrůdy se světlou dužninou. Při zakládání kvasu by to měla být také výhoda. |
 |
kosa, 24.1.2008 Kosa se dává ho hnojiště za účelem "cementování" povrchové vrstvy kovu, ne proto aby zrezivěla.
Přípravek k naklepávání kos jsem používal, práce s ním je opravdu vrchol jednoduchosti. Když jsem přípravek ztratil, musel jsem se naučit naklepávat bez... celý příspěvek > |
 |
jak omladit břečťan?, 24.1.2008 Asi píši pozdě a vy už máte břečťan ostříhaný, ale já bych vám radil ponechat pár silných výhonů - vypadá to velice pěkně. Mám na fasádě břečťan asi 15-20 let a nejsilnější kmínky mají průměr kolem osmi centimetrů a vypadají opravdu efektně. |
 |
Břečťan popínavý, 24.1.2008 Břečťan nezničíte, klidně stříhejte. |
 |
vyrovnání pozemku, 16.1.2008 Já jsem sice povrch zahrady také rovnal, ale pouze tam, kde měla problémy sekačka nebo v případě dolíku na cestě, kde se po dešti držela voda. Přirozeně zvlněný trávník se mi zdá mnohem hezčí. |
 |
angrest napadla plisen, 3.1.2008 Nechci vám vnucovat svůj názor, ale já jsem před několika roky padlí na angreštech vyřešil vykopáním všech angreštů na zahradě a nahradil jsem je stolními odrůdami vinné révy.
Výsledek: větší úroda, lahodnější chuť plodů, snadnější sklizeň,...... celý příspěvek > |
 |
Půlka trávníku je světle hnědá, druhá zelená. Normálka?, 20.12.2007 Já mám na zahradě asi 5 roků "hřišťovou směs" a jsem spokojený. Nejhustší trávník je tam, kde se nejvíc chodí. |
 |
|
 |
Re: Jak se zbavit starých ořešáků, 20.12.2007 Se sousedy si také užívám a přesvědčil jsem se, že přílišná tolerance není dobrá. V takovém případě vlastně souseda "nutíte" zvyšovat razantnost jeho akcí - protože on potřebuje vidět výsledky své "práce".
Já jsem instaloval u sousedova plotu ceduli... celý příspěvek > |
 |
Slivovice vs. calvados, 18.12.2007 Pokud použijete korkový špunt, neměl by být z lisované korkové drtě ale z jednoho kusu. Rozdíl v ceně je několik korun na kuse, rozhodně se to vyplatí. |
 |
Jablon do horších půdních podmínek, 11.12.2007 Děkuji za rady, tak úplně jsem to nevzdal, ale na zahradě začíná být docela těsno. Už to je kus za kus, na experimenty není prostor (25 arů není zase tak moc).
Soused tento podzim vysadil pár novinek, uvidíme zda se zadaří. |
 |
1000l barel přes zimu - vypustit nebo ne?, 7.12.2007 Já sudy vypouštím až když namrzají i z boku. To je tak 2-3 den celodenních mrazů. Při oblevě se hned zase naplní a koncem zimy jsou obvykle všechny plné.
Ale pozor na vypouštěcí kohouty - ty se musí před mrazem chránit. |
 |
Burlat, 27.11.2007 Na Loučeň jezdím pro stromky již několik let. Mohu jen doporučit - velký výběr, dobré ceny a spousta cenných rad k tomu. |
 |