|
ocenění stromů, 27.2.2008 Na oceňování dřevin existuje vyhláška, bohužel číslo nevím. Ale před časem jsem ji někde na netu viděl.
V některých případech to jsou pěkné pálky. Před domem mám dvě celkem velké kosodřeviny a odhadce mi je ocenil na 20000Kč/kus. |
 |
Čerpadlo se spadlou hadicí nelze vytáhnout ze studny, 27.2.2008 Pořádné lano s hákem a za chvíli to máte venku |
 |
|
 |
Vypalování trávy, 26.2.2008 Patřím k lidem, kteří s vypalováním trávy zásadně nesouhlasí. Musím ale uznat, že stařina se vypálí jednou ročně a je klid.
Blízko mé zahrady je zahrádkářská kolonie, nad kterou se vznáší dým kromě několika zimních měsíců prakticky... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti s teleskopickými nůžkami, 21.2.2008 Nálet sojek jsem sice nezažil, ale viděl jsem co dokáží špačkové. Celkem velký keř černého bezu na podzim odrbali během deseti minut i s většinou listí. Naštěstí to byla jen svačina během migrace, mít takové hejno na zahradě pravidelně, byla by to... celý příspěvek > |
 |
Jak nejlépe naložit se slepičím hnojem?, 21.2.2008 Mohu potvrdit, že tento "kvásek" opravdu smrdí jen když se zamíchá. V klidu je bezpečná vzdálenost 2-3metry a necítíte naprosto nic. |
 |
kravský hnůj - kam s ním?, 21.2.2008 dvě kolečka bych vůbec neřešil... po projití kompostérem tu trošku rozházejte ke stromkům, jahodám, růžím, ... |
 |
Pampelišky, jetel, houby, 20.2.2008 Jaký plevele??? |
 |
Pampelišky, jetel, houby, 19.2.2008 není nic krásnějšího než pohled na jarní trávník plný pampelišek. Kvetoucí jetel je také hezký. No a houby občas na zahradě vyrazí každému.
Hnojivem a vápnem nic nezkazíte, pampelišky budou větší, houbám to neuškodí.
Pokud budete často... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 18.2.2008 Opravdu moc pěkné. Perfektní je, že se nemusí kupovat komplet přístroj, ale jen to co potřebujeme. Ale já bych se trochu bál, aby se jméno a adresa při objednání na dobírku nedostali do nesprávných rukou... |
 |
Obnova mirobalánu, 14.2.2008 Před lety jsem měl podobné dilema, s tím rozdílem že se jednalo o žluté plody. Po pokácení z pařezu několik šlahounů vyrašilo. Jeden jsem nechal a jsem spokojen. V prvních letech rostl jako z vody, plodit začal asi po 5 letech. Asi jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
šárka, lokalita 11 km od Luhačovic směr Val. Klobouky nadmořská výška 400 m.n.m, 5.2.2008 Švestky z odkopků už měly plody? Jsou to švestky nebo myrobalány? |
 |
Zelená ringle, 4.2.2008 Měl jsem podobný problém se švestkou. Jednou můj malý syn sebral pilu, a než jsme mu ji stihli vzít, udělal asi 20cm nad zemí do stromu asi 10cm dlouhý a dost hluboký zářez. Ránu jsem nožem začistil a čekal, jak se s tím... celý příspěvek > |
 |
Jaro se blíží, 1.2.2008 Jaro je za dveřmi, už mám přes polovinu keřů révy ostříhanou, tento víkend to chci dokončit |
 |
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 1.2.2008 Je pravda že malé plody špatně přibývají v kádi, ale je to jen jednou za rok. Myslím že třešně jsou na tom ještě dobře - se šípky je ještě víc práce.
Zkusil jste někdy švestkové víno? Zní to šíleně, ale jsou země kde se podává i v nejlepších... celý příspěvek > |
 |
Odsavače vody, 31.1.2008 Možná bych ještě zkusil břečťan. Mě roste v jílu celkem dobře. |
 |