|
Borovice - bílý poprašek, 5.5.2008 já to tipuji na vlnatku krvavou |
 |
vinná réva, 5.5.2008 Prosím o radu... proč není vhodné pěstovat révu a jahody společně???
Nikde jsem nenašel žádné vysvětlení. Je to pro mě docela důležité, protože už několik sezon pěstujeme jahody v mezerách mezi keři vinné révy. |
 |
|
 |
zůstal jenom kmínek, 5.5.2008 většinou už po několika cm je na zeleném letorostu vidět zárodek budoucího hroznu... pořádně se podívejte a budete mít jasno |
 |
bezsemenne odrudy, 5.5.2008 LUNA... mám asi 25 druhů stolní vinné révy a u Luny mi letos mráz spálil narašená očka. Všechny ostatní odrůdy přežily ranní mrazíky bez jakéhokoliv poškození. Vzhledem k tomu že se jedná o chráněné stanoviště asi 180m nad mořem, Lunu bych raději... celý příspěvek > |
 |
Pampelišky, jetel, houby, 30.4.2008 Jestli někdy dostal můj pes žihadlo nevím (to je jeho problém), Ale vím že poslední dvě žihadla jsem dostal vloni - jedno od sršně na betonovém chodníku, druhé od vosy na asfaltové silnici. Ani na betonu ani na asfaltu tehdy žádné květiny... celý příspěvek > |
 |
Jahodové víno, 30.4.2008 Když jsem vás tu zastihl pane Vysloužile, nemáte pro mě radu? Nechal jsem v jednom demižonu víno příliš dlouho ležet na kvasnicích a i když je chuťově dobré, má nepříjemnou vůni. Myslíte že se to spraví? |
 |
Úprava Vari, 30.4.2008  Když dám na hnací nápravu pořádné závaží, tak je to dříč ........ a bez volantu |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 30.4.2008 Zkušenost mě poučila nedávat do kompostu ovčí vlnu. Je to téměř nezničitelný materiál. Mám vyzkoušeno že nezetlí v kompostu ani po pěti letech |
 |
Jahodové víno, 30.4.2008 Zkvasit lze ledacos. Jahody mají příliš jemnou chuť i vůni a chybějí jim kyseliny. Proto ten citron a čaj, aby se to vůbec dalo pít. Já bych raději zkusil nějaké chuťově výraznější ovoce.
V tom receptu se mi moc nelíbí to každodenní míchání. A chybí... celý příspěvek > |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 30.4.2008 Je to o množství. Já mám ročně minimálně 5 kubíků kompostu, takže nějakou tu lopatu od psa neřeším... |
 |
|
 |
Co patří a co ne do kompostu, 30.4.2008 ano, samozřejmě |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 30.4.2008 Před pár lety se nevyplatilo dávat kůže do výkupu, zarýval jsem králičí i ovčí kůže ke stromkům... a jak pěkně rostou (ty stromy) |
 |
Houba na jehličnanech - poradí někdo?, 30.4.2008 Já jsem zlikvidoval jalovce, hrušně jsou pro mě cennější. |
 |
Nádoby na vodu - které jsou opravdu nezávadné?, 30.4.2008 Nezámrzná hloubka je pro CZ podmínky asi 80cm. Pokud je sud zakopaný a plný vody, nemůže teoreticky nikdy promrznout až na dno, takže se nic nemůže stát. Ale je to jen teorie |
 |
Pampelišky, jetel, houby, 30.4.2008 abych si jen nedělal srandu z lidí kteří neusnou pokud mají v trávníku pampelišku, mohu poradit ideální hnojivo na dokonalý trávník...
přes zimu jsem opakovaně čerpal kalovkou vodu z výkopu na zahradě. Byl to docela hustý roztok se spoustou... celý příspěvek > |
 |