|
Zákaz kácení, 21.9.2009 Tak, tak. Myslím, že je nutno mít povolení u stromů, které ve výšce 130 mají po obvodu více jak 80 cm. Kácení topolů nebude pak žádný problém, není to trvanlivá a hodnotná dřevina...
Martin |
 |
Vertikulační hrábě od gardeny, 16.9.2009 No ne že by plocha 180m2 byla nějak veliká, ale práce s hráběmi se trochu míjí účinkem. Určitě Vám nepřinese kýžený efekt tahání hrabiček na kolečkách, práce pouze s vertikulačními hráběmi je pak zase velmi namáhavá.
Půjčte si motorový vertikutátor... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tráva zasetá 3 měsíce - kde je chyba?, 16.9.2009 Do nového trávníku bych mechanicky nezasahoval, počkal bych s tím na příští rok.
Myslím, že problém začíná při samotném založení trávníku. Chtělo to přidat a pak zapracovat do ornice kompost, který hezky provzdušní těžkou půdu, dodá živiny a v... celý příspěvek > |
 |
Betonování plotového sloupku - jak na beton?, 15.9.2009 Jo, jo. U nás na ostravsku je nutné plot v jílovité zemi zakládat minimálně 80 cm. Jinač po třech zimách začne "tancovat". A natahovat pletivo (napínací dráty) druhý den po betonáži, to mi nepřipadá moudré. Beton po 24 hodinách je... celý příspěvek > |
 |
Jaký druh švestky na slivovici?, 13.9.2009 Zajímavý názor. Sám dám přednost meruňkovici před slivovicí. Dokonce taková dobrá třešňovice nebo hruškovice je v mém rejstříku oblíbeností na vyšším místě než slivovice.
Martin |
 |
Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 13.9.2009 Samozřejmě máte všichni pravdu, každý mechanismus a stroj má něco do sebe a je nutno ctít bezpečnostní opatření, předepsané výrobcem a hlavně pak používat selský rozum. Ale neříkejte, že i při dodržování všech bezp. pokynů a používání ochranných... celý příspěvek > |
 |
Lze dávat sušené švestky do kvasu?, 12.9.2009 U švestek to nevadí, opak platí u rychle kazících se kvasů (hrušky, třešně, maliny...)
Martin |
 |
Sláma jako mulč, 10.9.2009 Já jsem se hojně setkal se slámovým mulčem v Anglii, kde se používal mezi řádky jahod. Důvodu pro to bylo několik, největší určitě byl ten, že sláma se tak rychle nerozloží jako například travní mulč.
Martin |
 |
Vodní gril, 10.9.2009 Nejsem sice Alí, ani fyzik, ale vodní gril opravdu neslouží jako papiňák. Těžko tam bude teplota nad 100°C.
Martin |
 |
Lze dávat sušené švestky do kvasu?, 9.9.2009 Pokud je to klasická švestka domácí (uherka) tak bych si s tím nedělal starosti. Z popadaných švestek bych založil kvas, do kterého bych postupně přidával další a další padavky. Nic se nezkazí - vyzkoušeno. Pokud to je to pološvestka (nižší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Chci se napást na zahradě, 9.9.2009 Ale v pohodě, já taky hospodařím na 8 arech a stromků mám dle své ženy víc než dost...
Martin |
 |
Chci se napást na zahradě, 9.9.2009 Taková malá zahrádka, že?
Martin |
 |
Betonování plotového sloupku - jak na beton?, 8.9.2009 Beton tvrdne 28 dní a zraje sto let... Nicméně na natažení pletiva bych si troufnul po desíti dnech.
Martin |
 |
Odrůdy meruněk, 8.9.2009 Ale kajtéž, dozraje. Měl jsem ji na Ostarvsku do letošního jara (320mnm) a pokud by mi ji nezničila po květu spála, tak ji mám dodnes. Plodila každoročně, dozrávala na konci srpna.
Martin |
 |
Nevím si rady s meruňkou, 7.9.2009 Já v zimě do sněhu kolem meruňky sypu dřevěný popel z krbu a evidentně to meruňkám prospívá.
Martin |
 |