|
Vypalování trávy, 29.6.2008 Asi takto letos na jaře jsem získal naprosto neudržovaný pozemek jehož část jsem čistil ať už vyhrabáváním vysekáváním jak stařiny tak i náletů. A druhou část jsem vypálil, za prvé na místě kde jsem vypaloval odstanil jsem ze značné části nálety a... celý příspěvek > |
 |
Jak založit nový záhon, 27.6.2008 Tímto způsobem (vespod vrstva písku, pak překryv zeminou) mám vybudovaný záhon pro suchomilnější rostliny a rostliny které jsou náchylnější na přemokření v zimě (např. levandule, pryšce, stipa, pampová tráva). Pod některými mám ještě navíc... celý příspěvek > |
 |
|
 |
zvonek - jaký druh?, 27.6.2008 Jedná se o Campanula punctata (zvonek tečkovaný).
Je oddénkatý. |
 |
Heuchera - divně kvete, 23.6.2008 Záleží na tom o jaký kultivar heuchery se jedná.
Pokud máte dlužichy s jinou barvou listů než zelenou - u někt. je toto normální stav kvetení.
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/57517/ |
 |
jaký křovinořez, 17.6.2008 Před nedávnem jsem si pořídil na hobbytech.cz křoviňák HQ 333R a mohu říct že jsem si asi nevybral špatně váha celkem slušný výkon 1.6 kW (strunová hlava a zrojzubý kotouč v ceně to vše za cca 13 300) se strunou všechno menší kolem... celý příspěvek > |
 |
výběr křovinořezu? HQ 235 HQ 333 MS 340, 10.6.2008 Tak právě koukám do katalogu husqvarny a ani u výše uvedených typu nemají jako povolené příslušenství pilový kotouč. a při tom u slabších modelů je je to nějaké divné. A v návodu na obsluhu je zase uvedeno že pilový kotouč je možno použít to... celý příspěvek > |
 |
výběr křovinořezu? HQ 235 HQ 333 MS 340, 10.6.2008 Aha tak na to jsem nikde nenarazil že se na MS 340 nedá požít pilový kotouč předpokládal jsem u stroje tohoto výkonu ho bude lze použít (nepoužíváte ho někdo s tímto stojem?) Jinak mi tyto stroje přijdou celkem srovnatelné samozřejmě že spusty... celý příspěvek > |
 |
výběr křovinořezu? HQ 235 HQ 333 MS 340, 10.6.2008 Potřebuji křovinořez výkon dle mne tak kolem 1.4 kW jak na nenáročné sekání kolem zahrady kterou sekám bubnovkou , hlavně sekání v členitém terénu tak i na vysekávání náletů tak do 4 cm takže by měl zvládnou i pilový kotouč.Rád bych znal vaše názory... celý příspěvek > |
 |
husqvarna 55, 31.5.2008 nakonec jsem si koupil HQ 353 ;) jenom jsem se chtěl zeptat jetli někdo neví na co či co skrývají záslepky po stranách válce (jenom zvědavost ne že bych se di ní chtěl hrabat ;) Díky |
 |
gunera - jak pěstovat?, 30.5.2008 Gunera potřebuje ke vzklíčení teplotu 24 - 30 st. C, doba vzcházení je pak 2 týdny. |
 |
|
 |
husqvarna 55, 25.4.2008 Ne nemám zájem o HQ 455 ale o HQ450. |
 |
husqvarna 55, 25.4.2008 To je samozřejmě pravda nicméně 353 je o doost dražší a navíc v zelenézahradě je problém s originálním záručákem což je věc pro mne dosti duležitá.Krom toho jestli mohu poprosit o nějaké iformace o "kvalitě" HQ450 docela rád bych znal nějaké... celý příspěvek > |
 |
husqvarna 55, 24.4.2008 Tak právě koukám na HQ 450e a zdá se mi že mám vybráno |
 |
husqvarna 55, 23.4.2008 HQ 455 je skoro nastupce HQ 55 nicméně ten rozdíl ve váze cca 0.6 kg už je poměrně velký nárust což mi už přijde vzhledem k výkonu docela dost a pro tuto pilu jsem se nerozhodl již z výše uvedených důvodů.Začínám přemýšlet o HQ 353 nicméně to už zase... celý příspěvek > |
 |
husqvarna 55, 22.4.2008 S tím samozřejmě souhlasím nicmémně jak říkáte Husqvarna nemá v teto "kategorii "(myslím i cenově) bohužel žádného nástupce a jinou značku nechci kvuli blízkému servisu a také spokojeností. A že je těžká, moje HQ 40 má 4.9 a tato HQ 55 5.2 což není... celý příspěvek > |
 |