|
Kapia, odrody a sposob pestovania, 3.1.2010 Díky za objasnění, měl jsem v tom evidentně chaos. Hned jsem se mrknul na web a ta smržická Lydia na fotce mi to vyjasnila. Navíc to mám k nim kousek, tak ji možná letos zkusím. Stanislaw |
 |
Kapia, odrody a sposob pestovania, 3.1.2010 Dobrý den, řekl bych, že pod názvem kapie chápeme tvar papriky takový, jako je ten plod na tím melounem u prostředního snímku. Má mít soudečkový tvar a dost silné stěny. Stanislaw |
 |
|
 |
Co je to za rostlinu?, 2.1.2010 Dobrý den. Zkusím jen tipnout. Mohl by to být Ruscus aculeatus - listnatec ostnitý. Ty lístky by měly trošku píchat. Používalo se to a stále používá do kytic. Stanislaw |
 |
Nahořklá slivovice, 2.1.2010 Dobrý den. Píše se o podrcení určitého množství pecek, ne jen o ponechání. Nechávám všechny pecky jak u švestkového kvasu tak i u meruňkového kvasu, ale žádnou pecku nedrtím. A výsledek po pálení je vzorný. Setkal jsem se ale s člověkem, jehož strýc... celý příspěvek > |
 |
Léčivé česneky, 1.1.2010 Kde se u nás dají sehnat léčivé česneky Allium stipitatum původem z Asie, léčivka tradiční čínské medicíny a severoamerický Allium tricoccum, který používali indiáni podobně jako se u nás používá česnek medvědí. Děkuji za jakékoliv informace... celý příspěvek > |
 |
Řez zanedbané jabloně, 1.1.2010 Proč hned kácet? V pohodě přeroubovat vhodnou odrůdou a za dva roky už máte pěknou korunku, která spolehlivě poroste. Stromek je to mladý, čili podzemní část bude pěkně ve formě. Ale i tenhle vyfocený by šel pěkně sesadit, akorát by to chtělo někoho,... celý příspěvek > |
 |
Výběr stroje pro ruční orbu, 31.12.2009 Ty úzké nudle polí vznikaly zpravidla tak, jak naši předci postupně tato pole přikupovali. Často pracuji s mapami a někdy je to až neuvěřitelné. Viděl jsem pole dlouhé přes 400 metrů a úzké jen 8 metrů. Ale je jasné, že majitelé k němu měli... celý příspěvek > |
 |
Živý plot z thují, 31.12.2009 Pane Douša, v přírodě je toho jedovatého mraky a přece tyto rostliny mají své škůdce zcela bez problémů. Viděl jsme okousané Thuje od srnčí zvěře v době plné vegetace, kdy měly jinou možnost pastvy zcela bez problémů. Co platí na člověka, na... celý příspěvek > |
 |
Borovica, 30.12.2009 Dobrý den pane Choma. Je to jasné, je to ona. Semeno v nich asi bude, šišky zůstávají na stromě zavřené klidně několik roků. Dejte je prostě někam na teplo a za nějakou dobu se Vám šiška otevře. Jak ale bude klíčit, to teprve poznáte. Jako zajímavost... celý příspěvek > |
 |
Borovica, 29.12.2009 Dobrý den. Pokud k ní máte přístup, poznáte to velmi snadno. Zkuste utrhnout šišku. U Pinus banksiana se vždy vytrhne i kousek dřeva. Je dvoujehličková, což je tuším vidět a šišky velmi dlouho vytrvají na stromě. Také jsou hákovitě zahnuté. Tuto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr stroje pro ruční orbu, 29.12.2009 Dobrý den. Jsem taky Hanák a nevím, jestli to je ten samý pán, ale na vlastní oči jsem viděl chlapíka, jak za tím táhal secí stroj na obilí a bez problémů. Sám jsem byl překvapený. Orat jsem s tím ale neviděl. Stanislaw |
 |
Co je toto za dřevinu?, 29.12.2009 No tak to ani náhodou. Je to přesně to, co píše paní Dana. Picea glauca "Conica". Pěkný večer přeje Stanislaw |
 |
Výběr stroje pro ruční orbu, 29.12.2009 investovat 16 tisíc je hodně. našla by se i nějaká čína za polovic, ale u té bych měl strach, jestli přežije záruční dobu. Honda bude sloužit ještě za 10let třeba vnukovi na vertikulaci trávníku. |
 |
Výběr stroje pro ruční orbu, 29.12.2009 ono to nebude až tak o zemědělství, ale o radosti z toho, že na té zahrádce něco roste. pochlubit se sósedovi, jak má velký brambory a tak.
na takovej plácek bych vari nekupoval. pro amatéra je to moc velká těžká potvora a práce s ní není až tak... celý příspěvek > |
 |
Kdoule, 26.12.2009 No teda! To bych si hned dal, to musí být eňoňeňo! Takovéto ňamky můžu furt, podle toho taky vypadám. Pohodu přeje Stanislaw. |
 |