|
interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 18.3.2009 no mohu to potvrdit- u mě ve 490m na teplé jižní stěně dozrávává pozdnější odrůda Onyx (přelom září října), přitom bych ho zde ani neměl pokoušet sázet...
Lucas |
 |
Postřik angreštu na ochranu před americkým padlím, 18.3.2009 po mnohaletém a marném boji Zlatý fík, šolcova naděj--- zlikvidováni, koupil jsem PAX a je svatý pokoj!
Lucas |
 |
|
 |
prořezání hrušně, 17.3.2009 místo vrtáku lze použít zašpičatělou kovou tyč s boční přivařenou nášlapkou ve výšce asi 40cm. Pokud nemáte těžkou jílovitou půdu, tak vahou těla uděláte kolem 1 stromu díry za pár minut!
Lucas |
 |
Jakou odrůdu nektarinek?, 11.3.2009 mám Red Delight- vloni zaplodila v 480m.n.m
Lucas |
 |
Ochrana kmínků, 11.3.2009 ano postříkejte meruňku na začátku a na konci kvetení- např. Rovral Flo
Lucas |
 |
Kdy žezat lísku, 22.2.2009 nejlépe na jaře -březen, duben
Lucas |
 |
kácení ovocných alejí, 22.2.2009 vážení přispěvatelé, díky za četné(rekordní) příspěvky! Tuto diskusi jsem začal právě proto, že mám chalupu na Netolicku a cestou k ní projíždím silnicemi 3. třídy lemovanými již starými, ale přesto krásnými - po celý rok- ovocnými alejemi. I když... celý příspěvek > |
 |
kácení ovocných alejí, 21.2.2009 nečekal jsem, že svým dotazem tady rozpoutám peklo! Je samozřemé, že v zatáčce při kraji stojící strom může být poražen, ale co proboha zbyde z krajiny, když se odstraní celé aleje, jen proto, že teoreticky do nějakého stromu může vletět auto?!? To... celý příspěvek > |
 |
kácení ovocných alejí, 20.2.2009 co říkáte dámy a pánové plánům na kácení ovocných alejí podél silnic???Zhovadilost, jinak se to nedá nazvat!
Lucas |
 |
Postřik na mšice, 15.2.2009 buď se s nimi smířit nebo prodat zahradu!
Lucas |
 |
|
 |
Jak zmladit jabloň, 12.2.2009 zmladit postupně - tak asi 1/5 za 1 rok
Lucas |
 |