|
Cypřiš arizonský fastigiata, 11.8.2009 Dobrý den, prosím o radu. Dostala jsem tento cypřiš arizonský. Nejsem si ale jistá, jestli se hodí do našich podmínek a bojím se, že mi v zimě zmrzne. Nevím ani co tento krásný stromek vyžaduje. Máte prosím někdo nějaké zkušenosti? Děkuji za... celý příspěvek > |
 |
Al-ko, 30.7.2009 Chtěl bych všechny varovat, že pokud se ohledně výrobků Al-ko obrátíte s nějakým problémem na centrálního prodejce této techniky, vůbec se s Váma nebudou bavit. Trvalo mi celé 3 měsíce, než jsem po nich vymámil odpověď na můj dopis ohledně vad jejich... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Domácí ořechovice, 14.7.2009 Dneska se zrovna chystám na výrobu ořechovice, ale nevím jestli mám sklenici nechat na sluníčku za oknem nebo raději ve stínu. Poradíte mi, prosím? Děkuji |
 |
Odrůdy které se nemusí stříhat, 12.7.2009 Sloupové |
 |
Větrné čerpadlo, 1.7.2009 Vydavatelství Grada, myslím že se to jmenuje - voda pro chalupáře (nebo tak nějak). Je tam plánek. Zatím jsem neměl čas to vytkoušet. Je to také omezeno výškou dopravy vody. Asi jsem moc nepomohl tak zatím |
 |
Dakr FD-3, 1.7.2009 Dobrý den,
dovedete zhruba odhadnout jakou má tento stroj při sečení hodinovou spotřebu? A eventuelně kolik toho za tu hodinu posekáte? Moc děkuji za sdělení Vašich zkušeností s touto novinkou.
Přeji příjemný den,
Martin |
 |
Al-ko sekačka, 22.6.2009 Dobrý den, chtěl bych se s Vámi podělit o špatné zkušenosti se sekačkou AL-KO Bio combi. Sekačka neumí sbírat do koše posekanou trávu při pojezdu zpět, tedy i při krátkém návratu musíte sbírat ze země posečenou trávu!! Při sečení mezerou mezi... celý příspěvek > |
 |
Znáte ji?, 22.6.2009 Děkuji všem, zřejmě to bude Delosperma Harazianum, jak píše paní Olina. Že půjde o delospermu, jsem tak trochu tušila, jenom se mi "lístky" té mé zdály příliš válcovité (málo hranaté). |
 |
Znáte ji?, 18.6.2009  Prosím o pojmenování skalničky, kterou jsem přes zimu už skoro oplakala a nedávno ji našla schovanou a živou mezi kačírkem. Dokonce aktuálně kvete. |
 |
Ulámané muškáty, 16.6.2009 Při každoročním sázení pnoucích muškátů do truhlíků se mi stává, že se mi povede ulomit nějaký výhon. Pokaždé ho píchnu do truhlíku po odlomení spodních 2 listů a ještě se mi nestalo aby nezačal růst. Takže doporučuji nalomené ulomit, odstranit... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Škodná v zahradě - srnec, daněk, 15.6.2009 Já jsem si na podzim zasadila dvě krásné borovičky. Protože jsem se bála okusu od srnčí tak jsem si zakoupila v drogerii nátěr. Fungoval stoprocentně, jeden konec větvičky byl ukousnutý a asi opravdu nechutnal - další zůstaly. Na jaře jsem měla... celý příspěvek > |
 |
Okusování listů rybízu, 15.6.2009 Prosím o pomoc. Zelené asi 1 cm dlouhé housenky mi ožírají listy červeného rybízu a to tím způsobem, že zůstanou pouze žebra listů. Co je to prosím za housenky a jakým postřikem se jich zbavím. Moc děkuji za rady. Jindra |
 |
Světlušky, 15.6.2009 V sobotu jsem vydržela ve svetru čekat do 22.30 hod., ale kromě zajdy, srnek, netopýrů a výra jsme neviděli nic. Včera to bylo jenom na kraťasy a tričko a dočkali jsme se! Prvních pár letošních světlušek začalo prozkoumávat okolí - nádhera.... celý příspěvek > |
 |
Zabezpečení truhlíků - panelový dům, 12.6.2009 Pod oknem je pouze provlečen tkaloun, oba konce vedle sebe položím a narovnám, potom zavřu okno a až uvnitř udělám uzel. Nepozoruji, že by se těsnění nějak změnilo, tkalouny jsou tenké. Máme třídílná okna, obě postranní jsou otevírací ventilace.... celý příspěvek > |
 |
Světlušky, 12.6.2009 My jsme v n.v. 700 - 720 m. Už se moc těším na večer, jestli se nějaká objeví, ale myslím, že spíš až příští týden. Dneska se asi budou spíš zahřívat než svítit. Tak snad příští týden. Jindra |
 |