|
vyhnívání stromu, 16.9.2007 Dobrý den... Vzpoměl jsem si,že za mého mládí mýchali pro tento účel jíl s kravincem. Ten zese není každému dostupný. Ten beton jsem myslel jenom trochu na zatření. |
 |
maliny a ostružiny, 16.9.2007 Dobrý den. Vůbec nejlepší bude, když se obrátíte na: www.kocmanovi.cz. Jsou to profesionálové, kteří se tím zabývají a mají také zásilkovou službu. Rostliny zasílají celoročně v květináčích a kvalitní. Také jsem tam nakupoval. Hezký den. |
 |
|
 |
Seznam ovocných a okr. školek v ČR., 16.9.2007 Dobrý den. Na internetu jsem našel odkaz na Svaz školkařů ČR, kde si kliknete na adresář členů a získáte tak adresu ov. školky včetně sorimentu. Odkaz je: www.svaz-skolkaru.cz. |
 |
okrasna a normalni dyne, 16.9.2007 Dobry den... sice dyne nepestujem, ale podla toho, co vidim v kvetinarstvach, kde uz predavaju okrasne dyne, tak si myslim, ze sa kludne mozu otrhnut skor. Predpokladam, ze by sa mali skladovat na suchom chladnom mieste. Ale osobne skusenosti s... celý příspěvek > |
 |
Macešky, 16.9.2007 Dobry den... chcela by som sa spytat ako dlho vydrzia macesky na podzim v truhlicich. Vsade citam, ze su to jarne rastliny, no moja tchyne si ich kupuje kazdy rok na podzim. Tiez som sa docitala, ze im prekaza upal. Chcela som si ich vysadit za... celý příspěvek > |
 |
Zabezpečení nových stromků meruněk na zimu, 15.9.2007 Dobrý večer. Když ke stromkům dáte mulčovací kůru, můžete. Chraňte je obalem proti případnému okusu a můžete je natřít vápnem na bílo proti přehřívání a tím proti předčasnému rašení. |
 |
vyhnívání stromu, 15.9.2007 Dobrý den. Nemám s tímhle osobní zkušenost, ale soused asi před 20 léty podobný problém měl se starou jabloní. Vyčistil to všechno a zalil (zatřel)betonem. Stromu se daří dodnes a plodí. |
 |
Poraďte ovocnou školku v jihozápadních Čechách, 14.9.2007 Dobrý večer. Myslím si, že nikdo z diskutujících nemá úmysl (nic z toho nemá)dělat nějaké školce reklamu. Jde jen o to, aby vysazené stromky dělaly pěstitelům radost a plnily svůj účel k jejich radosti. Ne všude se dají koupit kvalitní věci a je... celý příspěvek > |
 |
Poraďte ovocnou školku v jihozápadních Čechách, 14.9.2007 Dobrý den. Jsem amater a opravdu nemám na školky žádnou vazbu. Obraťte se na Fytos Plzeň. Vedoucí je kapacita, ale nevím jak Vám poradí personál. Při návštěvě obou si musíte udělat úsudek sám. Ve Fytosu mají odrůdy a podnože (kombinace) vše... celý příspěvek > |
 |
Durancie a šárka, 13.9.2007 Dobrý večer. Slivovice z durancií má určitě chuť, kterou odborníci - fajnšmekři určitě poznají od pravé švestky. Ale z dětství si třeba pamatuji, že o duranciích děda říkal: deme zbírat doracke, mám nachystaný bečky, ztuhu je nélepší šlihovica.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaký druh švestky na slivovici?, 13.9.2007 Dobrý večer. Tu durancii byste vyjímečně neskusil? |
 |
Althanova ryngle, 13.9.2007 Dobrý večer. Pane Vysloužile, zatajil se mě dech. To jsou zdravé odkopky v šarkovité oblasti? A nebo tam Šarka ještě nedorazila? Pokud je to to první, mělo by se s tím něco dělat. Vše o čem se tady denně mluví považuji za slabou náhražku domácí... celý příspěvek > |
 |
Ovoce v tvrdých podmínkách, 13.9.2007 Dobrý den. Určitě by tam přežil jeřáb a jeho noví kříženci s hlohem sibiřským, třeba slovenská odr.Granatina. Zkusil bych tam letní jablko Letní průsvitné, nebo Panenské české. Z drobného ovoce pak růži dužnoplodou(odr. Karpatia) a růži svraskalou.... celý příspěvek > |
 |
který druh broskvoně byste mně doporučili?, 13.9.2007 Dobrý den. Nepíšete ani oblast ani polohu. Opět zastávám názor že spolehlivá broskvoň je Red Hawen. Z nektarinek bych vysadil kanadskou Harco. |
 |
Výběr odrůd, 13.9.2007 Dobrý den. Pokud bych si měl vybrat z Vaší nabídky tak letní Clapova a zimní Dicolor. Já bych si tam dal letní Alfu, podzimní Boscovu Lahvici a zimní Nelu. Hezký den. |
 |