|
Potřebuji poradit se švestkou Herman, 25.10.2007 Dobrý večer. Kupte v Třebíči Toptaste a nebo Hanitu. Chrudimská se k vám také hodí. Gabrovská je u vás spolehlivě plodná, tak že i tu byste mohl dokoupit. Je částečně samosprašná. V 500 m.n.m. jsem s ní velmi spokojen. Hezký večer. |
 |
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 25.10.2007 Dobrý večer. Švestka Chrudimská je registrována a měla by být ke koupení. Konkrétně nevím. Ptejte se nebo si napište o rouby do Holovous. Rodí brzy, asi třetím rokem. Hezký večer. |
 |
|
 |
jak roubovat ořech, 24.10.2007 Dobrý večer. Ořech se roubuje v téměř laboratorních podmínkách. Na Slovensku je tepleji, takže zkuste koncem apríla do rozštěpu roubovat řízek (roub) s vrcholovým pupenem a délky asi 3cm uchovaný od konce novembra (konec listopadu) v chladném a... celý příspěvek > |
 |
Potřebuji poradit se švestkou Herman, 24.10.2007 Dobrý večer. O švestce Herman se píše ve vynikající knize o odolných švestkách a slivoních do našich podmínek kterou napsal pan ing. Blažek a pan ing. Václav Kneifl z VŠUO Holovousy. Dá se koupit v knihkupectví. Jmenuje se Pěstujeme slivoně. Švestka... celý příspěvek > |
 |
Podnož JT-E-C, 24.10.2007 Dobrý večer. Chtěl jsem Vás pane Petře informovat jak se podnož chová. Já mám horší půdní podmínky a chladnou oblast 500 m.n.m. Jsem spokojen velice s A2. Tu preferuji a proto považuji za velký omyl že jí odebrali registraci. Měli ji množit třeba v... celý příspěvek > |
 |
Podnož JT-E-C, 23.10.2007 Podnož J-TE-C je bujná podnož. Byla vyšlechtěna jak napovídá označení na šl. stanici v Těchobuzicích u Litoměřic, křížením M9 x Anýzové české. Jak říkají šlechtitelé, je to náhrada za M2. Pro bohatý kořenový systém(mnoho vlasových kořenů)je vhodná... celý příspěvek > |
 |
urgentní výběr zimního jablka, 21.10.2007 Dobrý večer. Je to jak to říká pan Vysloužil. Melrose vyžaduje dlouhé vegetační období. Odrůda roste sice bujně, ale na M9 se mi to nějak nezdá. To by snad musela mít abnormálně humozní půdu s nadbytkem dusíku. Tím by mohla trpět hořkou pihovitostí,... celý příspěvek > |
 |
slovo do pranice, 20.10.2007 Dobrý den. Já mám v plodnosti sam. Halku. Je podobná Stele a také mě moc nenadchla. Několik plodů Lapins bylo větší a chutnější. Vše prověří čas. |
 |
slovo do pranice, 19.10.2007 Dobrý večer. Těchlovan má zatím z novějších odrůd největší a velmi chutné plody. Jsem s ním velmi spokojen. V loni jsem narouboval novinku Regina a Lapins. Mají mít plody minimálně stejné velikosti a kanadská Lapins je navíc spolehlivě... celý příspěvek > |
 |
Jakou visen?, 19.10.2007 Dobrý večer. Já mám vůbec nejlepší zkušenost co se týče univ. višně se samosprašnou odrůdou Favorit. Měl jsem jich několik, ale tahle vyšla nejlépe. Pravidelně a bohatě plodí velké a velmi chutné plody, které nemají tolik kyselin. |
 |
|
 |
dvě staré (asi) neznamé odrudy - mistně jim říkáme bělky a třešňo-višně, 19.10.2007 Dobrý večer. Já si myslím podle popisu, že se jedná o sladkovišeň Královna Hortenzie. Doma ji nemám, ale již jsem se s ní takhle setkal. Nikdy nebyla obsypána, ale plody byly velké a chutné. |
 |
Slivon Zurna, 19.10.2007 Dobrý večer. Tuto odrůdu mám vysazenou třetím rokem. Koupil jsem ji ještě s také rannými velkoplodými mirobalány Obilnaja a Unikom v zahradnictví Dryáda u p. Sehnala v Kunštátě na Moravě. Zurna má oranžové plody, Obilnaja a Unikom mají kulaté plody a... celý příspěvek > |
 |
urgentní výběr zimního jablka, 19.10.2007 Dobrý den. Melrose je do vašich podmínek chutné a kvalitní jablko řekl bych s lepší skladovatelností než Idared. Předčí ho i chuťově. Bez postřiku proti strupovitosti však čisté plody nezískáte. Švestky jste koupil dobře. |
 |
Vhodná odrůda, 19.10.2007 Dobrý den. U vás porostou všechny odrůdy. Vy se musíte při výběru odrůd dívat hlavně na jejich velikost a kvalitu. Velké a chutné plody mají kanadské Harcot a Harogem. Z našich je velkoplodá Lebela a Leala. Plodná a odolná je velmi ranná... celý příspěvek > |
 |
urgentní výběr zimního jablka, 18.10.2007 Dobrý večer. To bych si netroufal tvrdit, ale je to rezistent velice chutný. Podle degustací je lepší Sirius. Je to Golden x Topaz, což mě kombinačně vychází lépe. Ta Otava v Orionu jej však tlačí trochu do vyšších poloh, což je výhodné. Lipno... celý příspěvek > |
 |