Příspěvky uživatele - 45.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to částečná samosprašnost?, 14.11.2007
Odrůda Lake je z ořešáků nejen vysoce mrazuvzdorná, ale má zřejmě nejvyšší stupeň samosprašnosti v současném sortimentu. Shoduje se na tom celá řada pěstitelů. Květy samičí i samčí kvetou po většinu období současně. Kromě velkých a chutných plodů... celý příspěvek >
Reference na firmu stare odrudy z Bojkovic, 10.11.2007
Dobrý den. Záchrana starých původních odrůd přišla za minutu dvanáct. Hlavním iniciátorem akce MZLU v Brně je vynikající ovocnář a také člověk prof. ing. Vojtěch Řezníček. Evidenci starých odrůd dělá ve svém volném čase obklopen několika nadšenci z... celý příspěvek >
Nejchutnější hrušky, 9.11.2007
Dobrý večer. Mě chutná letní Alfa, podzimní Boscova a zimní Nela (TE-H-74).
spartan, bohemia, 9.11.2007
Dobrý den. Spartan není špatné jablko. Problém vidím v tom, že lidé mající zahradu věnují ovocnému stromu z různých důvodů čím dál tím méně času. Tato odrůda potřebuje pro vývoj kvalitních plodů pravidelnou obnovu plodonosného dřeva. Pokud ji nemá... celý příspěvek >
oresak odpuzuje blesky?, 8.11.2007
Dobrý večer. Podmínky pro elektrický výboj mezi mrakem a zemí jsou asi tak složité, že nemá ani cenu tahle diskuze. Jako kluk si pamatuji zasvěcený výklad našeho učitele přírodopisu, že nejmenší procento úhozů je do stromů s hladkou kůrou (třeba... celý příspěvek >
Jablon do horších půdních podmínek, 7.11.2007
Dobrý večer. Pane Jirko zkuste renglodu nebo i slívu, ale na podnoži myrobalán. Také meruňkám by se mohlo dařit na myrobalánu a broskvoním na podnoži broskvomandloň a nebo i na samém semenáči. Můžete skusit cokoliv, ale pouze na semenných... celý příspěvek >
množení ořešáku, 7.11.2007
Dobrý večer. Mě také ne.
oresak odpuzuje blesky?, 7.11.2007
Dobrý večer. Viděl jsem v životě mnoho velkých ořešáků rozštípených bleskem. Asi před deseti roky blesk rozetnul ořešák kousek od našeho domu. Podle mě si vybírá nejvyšší bod a také nejkratší cestu do země. Hezký večer.
Mandlovník, 7.11.2007
Dobrý večer. Mají tam v nabídce Sladkoplodá krajová a Vama. Musíte koupit oba stromky k vůli vzájemnému opylení a vysadit je vedle sebe. Vysadil bych je jako broskvoně až na jaře. Hezký večer.
odrůda Harko, 7.11.2007
Dobrý den paní Heleno. Odrůda Harko je Kanadská odrůda nektarinky, která zraje středně ranně, až později. Je mrazuvzdorná a roste poměrně dosti bujně, tak že vytváří velké a vzpřímené koruny. Vysadil bych ji jako broskvoně až na jaře. Pokud ji musíte... celý příspěvek >
Jablon do horších půdních podmínek, 7.11.2007
Dobrý den. M9 bych určitě ve Vašem případě pustil z hlavy. A2 nebo J-KL-3 (Jadernička) bych považoval ve Vašem případě za nejlepší řešení, proto že ve špatných podmínkách a ještě k tomu na svahu, kde se voda nedrží přece si hlubším kořeněním pro ni... celý příspěvek >
Jakou meruňku?, 5.11.2007
Dobrý večer. Proto že jsem z Vysočiny (za Tišnovem), nepřísluší mi Vám, na břeclavsku radit. Ve vašem kraji bych se však zmiňovaných novinek nebál. Hargrand plodí i u nás. Tomcot, Pinkot a Silvecot jsou podle literatury velkoplodé. Záleží na Vašem... celý příspěvek >
Roubování, 4.11.2007
Dobrý večer. Nejsem si jistý dobrou afinitou Aronie a Oskeruše. To, že srůstá s planým jeřábem a oskeruše také, nemusí fungovat mezi nimi samotnými. Nejsem si ale v tomto jistý. Nějak mě to napadlo. Hezký večer.
Zimní jabloň - poraďte jakou, 4.11.2007
Dobrý den. Se všemi výše jmenovanými zimními odrůdami mám také dobré zkušenosti a bude se jim u nás dařit i v horších podmínkách. Do povědomí zahrádkářů se začíná dostávat nová pozdně zimní odrůda Meteor, zkoušena v UKZUZ pod číslem HL-704 A. Je to... celý příspěvek >
Burlat, 4.11.2007
Dobrý den. Třešeň Burlat dosud patří dle mého názoru k jediné ranné odrůdě, která uniká Vrtuli třešnové a svojí velikostí je vhodná na zavařování. Já ji mám na Coltu i na ptáčnici. Na Coltu je velice plodná, což je v některém roce na úkor velikosti... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika