Příspěvky uživatele - 45.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odrůda jabloně - kdo to zná?, 28.12.2007
Dobrý den. Parména zlatá zimní velmi silně trpí strupovitostí. Letos však byl tlak choroby minimální.
Althanova ryngle, 27.12.2007
Altanova rengloda patří dosud k nejlepším.
Hrozí úplné vyhubení myší?, 27.12.2007
Vyhubení myší nehrozí.
Nejchutnější odrůdy broskví, 27.12.2007
Dobrý večer. Já mám v 500 m.n.m., kromě místního bělomasého semenáče který jde dobře od pecky, dobrou zkušenost s cv. Red Haven. Ten k radosti hospodyněk jde v plné zralosti dobře od pecky. Jako stolní je dobrý cv. Harbinger, který zraje 3 týdny před... celý příspěvek >
Odolná pološvestka Jojo, 24.12.2007
Dobrý den. Přátelé zdravím vás v nastávajícím vánočním čase. Chci jenom vysvětlit princip odolnosti Jojo k šarce. Její odolnost je založena na přecitlivělosti (hypersenzitivě) pletiv vůči viru šarky. Napadené pletivo odumírá a tím je znemožněno další... celý příspěvek >
Vhodná kombinace odrůd, 15.12.2007
Dobrý večer. Pan prof. ing. Vojtěch Řezníček CSc. je na zahradnické fakultě MZLU v Brně uznávaný pedagog a ovocnář - praktik. Osobně se s ním znám a prožil jsem s ním mnoho hezkých a hlavně poučných chvil. Pan MUDr. Vysloužil má pravdu v tvrzení že... celý příspěvek >
Vhodná kombinace odrůd, 13.12.2007
Dobrý večer. Zdravím všechny v diskuzi. Dnes se dají koupit samosprašné odrůdy Stella, Halka a třeba velkoplodý Lapins. Ptáčnici jako opylovače pro svůj vzrůstnost bych v zahradě nepovažoval za nutnost. Hezký večer.
Borůvky kanadské a opatření na zimu, 9.12.2007
Dobrý den. Kanadské borůvky jsou ve dřevě dosti odolné, ale nejhorší tak jako pro všechny ovoc. druhy jsou mrazíky v období počínající vegetace, tedy kdy začíná proudit míza. Na zimu keříky nakopčete zeminou, můžete použít i rašelinu či piliny z... celý příspěvek >
rouby jabloní, 7.12.2007
Dobrý večer. Zdravím všechny. Při odběru roubů dávejte pozor, aby jste neustřihly tzv. vlk, který může růst z podnože nebo z předešlé odrůdy pokud by byl strom přeroubovaný. Zeptejte se majitele. Pokud je stromek ze školky, je většinou očkovaný o... celý příspěvek >
Třešně - plíseň, 2.12.2007
Dobrý večer. Nesetkal jsem se s tak hromadným plesnivěním plodů, jak popisujete. Plody zřejmě plesnivý až po napadení moniliovou hnilobou. Řešil bych to v prvé řadě zlikvidováním prvotního zdroje infekce, což jsou munifikované plody které ponecháte... celý příspěvek >
množení ořešáku, 29.11.2007
Dobrý večer. Jste šťastný člověk, proto že se Vám splnila hned dvě pořekadla. Trpělivost přináší růže a kdo počká, ten se dočká. Roubovaný ořešák by Vám letos dal možná již velký košík zaručeně kvalitních plodů.
rezistentní odrůdy, 29.11.2007
Dobrý večer. Já říkám "proti gustu žádný dišputát". Kdyby jste ale bydleli v oblasti, kde se vám strupovitost téměř každoročně (pokud neprovedete mnoho postřiků) ukáže v plné parádě, uvažovali byj ste jinak. Často by jste někdy rádi ubrali na chuti... celý příspěvek >
šárka, lokalita 11 km od Luhačovic směr Val. Klobouky nadmořská výška 400 m.n.m, 25.11.2007
Dobrý den. Myrobalán je do horších půdních podmínek, tedy i na Valašsko asi tou nejvhodnější podnoží. V místech se Šarkou bych se nebál pěstovat novou švestku Hanitu, Elenu a Prezentu. Poslední dvě jsou sice pozdní, ale spolehlivě dozrávají a na... celý příspěvek >
Jabloň Zuzana - kde sehnat?, 16.11.2007
Dobrý večer. Uchovatelnost odrůd do května je záležitostí nejen jejich skladovacích vlastností, ale jak se zde mnohokrát psalo i prostředí v jakém se skladují. Když mám chladný a vlhký sklep vykopaný v zahradě, vydrží mě tam i chutnější odrůdy než je... celý příspěvek >
Jablon do horších půdních podmínek, 16.11.2007
Dobrý večer. Já souhlasím s p. Boštičkou i s Dr. Vysloužilem. Kde se daří zmiňovaným peckovinám, musí se na vhodných podnožích dařit i jabloním. Zvolil bych novou výsadbu na dobře kořenících podnožích typu A2 a nebo na starém a osvědčeném semenáči... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika