|
Příspěvky uživatele - 77.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
špendlíky - foto, 30.3.2008 Pokud stromek přesadíte s dostatečně velkým kořenovým balem, neměl by být s ujmutím problém. Každopádn špendlík po přesazení silně ostříhejte, klidně i do staršího dřeva.. |  | Jak ostřihovat špičák?, 30.3.2008 Záleží na vzrůstnosti odrůdy, poloze, klimatu a taky na kvalitě půdy. Mám na zahradě místa, kde je M9 s výhradami použitelná a jiná - těch je bohužel víc - kde jabloně na M9 vyrostou asi jako stromkový angrešt. |  |
|  | Roubování švestek, 30.3.2008 To je nejspíš pravda, i když na 100% nefunguje na zahradě asi nic. Problém je právě v těch roubech. Uchovat do doby květu bez narašení či zaschnutí lze pouze rouby zavčas nařezané a hlavně dostatečně silné, těch se na starších stromech... celý příspěvek > |  | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 30.3.2008 Čekám, jestli to globální oteplení přijde i na moji mrazovou zahradu. Jonathany jsem taky dávno opustil, Idaredu nechávám jen jednu větev. Dobré jsou jen v teplých letech. Zato Rubíny jsou skvělé a mám je ve sklepě, pravda trochu povadlé, ještě... celý příspěvek > |  | Jaké zvolit odrůdy jabloní ve výše položenych oblastech, 30.3.2008 Myslím, že kromě teplomilných odrůd - Golden D., Jonagold, Grany Smith, aj.,můžete na Vsetínsku pěstovat prakticky všechnydostupné odrůdy.
S polokmeny je u nás problém. |  | šeřík, 27.3.2008 Šeřík se roubovat dá, dokonce slouží pro výuku. Doba je vhodná celé jaro. Záleží na nenarašených roubech. |  | hybrid švestkomeruňka, 27.3.2008 Oni tomu tak neříkají. Říkají jen, že u nás jsou v oblibě jiní kříženci - myrobalánu a švestek |  | Bez černý, 27.3.2008 Bez na zahradě spíš toleruji než pěstuji. Nemát-li šlechtěný bez z Rakouska, roste dobře i bez péče, ani s odnožováním nejsou problémy. |  | Jakou příručku pro roubování?, 27.3.2008 Na řez roubů jádrovin je nyní ideální čas. Rouby jabloní a hrušní nařezané těsně před rašením jsou plné živin a rostou dobře, možná lépe než ty ze zimy. |  | Údržba trávníku, 26.3.2008 Každý takový zásah trávníku prospěje. |  |
|  | Bluma nebo švestkomeruňka?, 26.3.2008 To je velmi zajímavé čtení, rád si poslechnu, pane Jarine, další Vaše pokračování.
Jen malé upřesnění. Český termín bluma vychází nejspíš z anglického Plum nebo německého Pflaume. Název bluma je uveden v české příručce z roku 1912... celý příspěvek > |  | Blenheimska rta a Parkerovo, 26.3.2008 To je zajímavá receptura, stála by jistě za vyzkoušení. Procentuelní obsah drahého včelího vosku mi připadne poměrně vysoký. Letos jsem štěpovací vosk vyráběl svařením sádla, smrkové pryskyřice, vč. vosku a lihu. Včelího vosku... celý příspěvek > |  | Čím tedy stříkat a kdy?, 26.3.2008 Poklud slivoně vůbec stříkám, tak jen proti pilatce při odkvétání. Jsou oblasti, kde tento zásah výrazně zvýší úrodu, v jiných krajích a letech rozdíly mezi ošetřenými a neošetřenými stromy nejsou. |  | Lapins (P-Colt, Prunus avium), 26.3.2008 Myslím, že ohledně řezu po výsadbě žádné rozporuplné názory nepanují. Řez je (ne-li nutný) velmi vhodný, tím hlubší, čím horší kořeny vysazený stromek má. |  | Zahradní domek - postavit nebo koupit hotový, 26.3.2008 Snažím se chovat podobně, ale nedaří semi to. Občas potřebuji něco, o čem vím, že jsem to kdysi někde uschoval, jenže to nemohu zaboha najít. Takže plno dalších věcí bez milosti vyhodím. Obvykle krátce nato zjistím, že jě nutně potřebuju.
|  |
 |
|
|
|