Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování, 22.4.2009
Sílení roubu závisí - mimo drsnosti podmínek - taky na tom, jak silně byla podnož zkrácena vlastním roubováním. Metr a půl vysoký,  zakořeněný myrobalán seříznutý a naroubovaný u země sílí docela rychle.     Ostatně čtvrtkmeny... celý příspěvek >
Prořezání starých třešní, 22.4.2009
   Že děti lámou větve třešní, chápu, ostatně dělal jsem to také. Že jim to ale ke všemu radí dospělý, to je napováženou 1.  K prosvětlení koruny to nepomůže. Prosvětluje se vevnitř koruny - pro víc světla, lámou se naopak... celý příspěvek >
Meruňky a mrazy, 22.4.2009
Plůdky jsou, myslím, na mráz ještě citlivější než květy. 
Van málo plodí, 21.4.2009
Naroubováním opylovače jistě nic nepokazí. Ale může to být i něčím jiným. Třešeň Van sice nepatří k odrůdám nejbujnějším,  ale plodná je hodně.
Imprergnace dřevěného mola, 17.4.2009
Dobrý je Sadolin Yacht.
Drtič, 17.4.2009
Podle mě žádný stroj nepodrtí úplně tenké koncové větvičky. Alespoň já o žádném takovém nevím. Je iluzí si myslet, že podrcené větve použité jako mulč budou stejně dekorativní jako kupovaná drcená kůra, nota bene obarvená.     Nožový... celý příspěvek >
Černice, Kulatice, Aničky?, 16.4.2009
Podobně vypadají ve zralém stavu plody podnože St. Julien
Jak hnojit strom uprostřed trávníku?, 16.4.2009
Záleží na více okolnostech.  Třeba jak hluboká je ornice, jak velký strom hnojíte, jestli zákrsek s poměrně mělkými kořeny nebo vysokokmen kořenící hlouběji. Taky záleží na propustnosti půdy, písčitá propustí živiny ke kořenům stromu snadněji... celý příspěvek >
Ochranny postrik, 16.4.2009
Není to finančně příliš náročné?
Mulčovací kůra u ovocných stromů, 16.4.2009
Možná může kůra mírně okyselovat půdu a smísena s povrchovou vrstvou zeminy ji ochuzovat o dusík.
Řez roubů ve druhém roce po roubování, 16.4.2009
Se všemi radami lze souhlasit.  Nepoznám podle obrázků, zda byl nebo nebyl strom velmi zanedbán v minulosti.   Možná bych rouboval blíž ke kmeni, tažné větvičky byly i tam.   Problémy v dalších letech po přeroubování mohou... celý příspěvek >
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 16.4.2009
To je velmi rozumný názor.    Trochu je otázkou, jak a jestli vůbec prodlužuje zmlazení starých stromů jejich život. Vzpomínám, že před mnoha lety jsem zmlazoval staré vysoké jabloně - typickým řezem koruny do kuželovitého tvaru.... celý příspěvek >
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 15.4.2009
Není mi jasné, o čem se tu bavíme. Základními biogenními prvky jsou N, P a K, tedy dusík, forfor, draslík, v menším pak hořčík a vápník, ostatní jsou spíš stopové Cu, Fe, Mn, aj. Každá rostlina živiny spotřebovává zemědělské plodině odebíráme... celý příspěvek >
Jak se zbavit včel?, 15.4.2009
Přesně tak, je to citace. Ale je poddložená vlastním chovem včel. Úly se vyrábějí ze dřeva, někdy i z polystyrenu. Pokud v nějakém úle najdete vykousané otvory ve dřevě (a nebude to od myší), smeknu.
Jak se zbavit včel?, 15.4.2009
Neumím si představit, čím by včely vyhryzaly díry v omítce. Nemají k romu uzpůsobená kusadla. Kusadla (mandibuly) Jsou připevněna na hlavové schránce po obou stranách ústního otvoru. Jejich pohyb je zajišťován svalstvem. Dělnice je používají ke... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika