|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubování, 22.4.2009 Sílení roubu závisí - mimo drsnosti podmínek - taky na tom, jak silně byla podnož zkrácena vlastním roubováním. Metr a půl vysoký, zakořeněný myrobalán seříznutý a naroubovaný u země sílí docela rychle.
Ostatně čtvrtkmeny... celý příspěvek > |  | Prořezání starých třešní, 22.4.2009 Že děti lámou větve třešní, chápu, ostatně dělal jsem to také. Že jim to ale ke všemu radí dospělý, to je napováženou
1. K prosvětlení koruny to nepomůže. Prosvětluje se vevnitř koruny - pro víc světla, lámou se naopak... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky a mrazy, 22.4.2009 Plůdky jsou, myslím, na mráz ještě citlivější než květy. |  | Van málo plodí, 21.4.2009 Naroubováním opylovače jistě nic nepokazí. Ale může to být i něčím jiným. Třešeň Van sice nepatří k odrůdám nejbujnějším, ale plodná je hodně. |  | Imprergnace dřevěného mola, 17.4.2009 Dobrý je Sadolin Yacht. |  | Drtič, 17.4.2009 Podle mě žádný stroj nepodrtí úplně tenké koncové větvičky. Alespoň já o žádném takovém nevím. Je iluzí si myslet, že podrcené větve použité jako mulč budou stejně dekorativní jako kupovaná drcená kůra, nota bene obarvená.
Nožový... celý příspěvek > |  | Černice, Kulatice, Aničky?, 16.4.2009 Podobně vypadají ve zralém stavu plody podnože St. Julien |  | Jak hnojit strom uprostřed trávníku?, 16.4.2009 Záleží na více okolnostech. Třeba jak hluboká je ornice, jak velký strom hnojíte, jestli zákrsek s poměrně mělkými kořeny nebo vysokokmen kořenící hlouběji. Taky záleží na propustnosti půdy, písčitá propustí živiny ke kořenům stromu snadněji... celý příspěvek > |  | Ochranny postrik, 16.4.2009 Není to finančně příliš náročné? |  | Mulčovací kůra u ovocných stromů, 16.4.2009 Možná může kůra mírně okyselovat půdu a smísena s povrchovou vrstvou zeminy ji ochuzovat o dusík. |  |
|  | Řez roubů ve druhém roce po roubování, 16.4.2009 Se všemi radami lze souhlasit. Nepoznám podle obrázků, zda byl nebo nebyl strom velmi zanedbán v minulosti. Možná bych rouboval blíž ke kmeni, tažné větvičky byly i tam.
Problémy v dalších letech po přeroubování mohou... celý příspěvek > |  | 55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 16.4.2009 To je velmi rozumný názor.
Trochu je otázkou, jak a jestli vůbec prodlužuje zmlazení starých stromů jejich život. Vzpomínám, že před mnoha lety jsem zmlazoval staré vysoké jabloně - typickým řezem koruny do kuželovitého tvaru.... celý příspěvek > |  | 55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 15.4.2009 Není mi jasné, o čem se tu bavíme. Základními biogenními prvky jsou N, P a K, tedy dusík, forfor, draslík, v menším pak hořčík a vápník, ostatní jsou spíš stopové Cu, Fe, Mn, aj.
Každá rostlina živiny spotřebovává zemědělské plodině odebíráme... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit včel?, 15.4.2009 Přesně tak, je to citace. Ale je poddložená vlastním chovem včel. Úly se vyrábějí ze dřeva, někdy i z polystyrenu. Pokud v nějakém úle najdete vykousané otvory ve dřevě (a nebude to od myší), smeknu. |  | Jak se zbavit včel?, 15.4.2009 Neumím si představit, čím by včely vyhryzaly díry v omítce. Nemají k romu uzpůsobená kusadla.
Kusadla (mandibuly)
Jsou připevněna na hlavové schránce po obou stranách ústního otvoru. Jejich pohyb je zajišťován svalstvem. Dělnice je používají ke... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|