|
Jezírko bez el. proudu, 6.9.2008 Máme samostatnou zahradu bez el. proudu na ní jezírko, kterému je dnes už celých 25 let. Tehdy v podstatě nic nebylo, a tak se dělalo ze všeho, co se dalo použít. Není moc velké, má plochu asi 3 m2, největší hloubka asi 9o cm. Zhotoveno z folíe -... celý příspěvek > |
 |
Cesmína a opadávání listů, 1.9.2008 Nám se to stalo asi před 4 lety, úplně jsme ji ostříhali skoro až u země a znovu obrazila. Dnes není nic poznat. Vykopat ji můžete až na jaře. |
 |
|
 |
růže a mulčovací kůra, 25.8.2008 Na růže se dostane speciální mulčovací kůra - je o něco dražší než obyčejná. Na záhonu růží mám tuto kůru, ale textilní folii ne. Na zimu nakopčím růže další mulčovací kůrou, kterou na jaře rozhrnu. Tak ji obnovuji - ztrácí se rozkladem. Další... celý příspěvek > |
 |
Lilek - matná barva, světle zelenofialová, 22.8.2008 Na jihu se lilek vysazuje před řádky brambor, vychytává mandelinky. |
 |
Jak uchovat co nejdéle česnek, 15.8.2008 Fungující recept na úchovu čerstvého česneku jsem před časem napsala na "Chcete česnek v prášku" - ten nepaličák mám čerstvý ještě teď, zkuste to taky, opravdu to je použitelné. |
 |
Nakládání paprik, 11.8.2008 recept: www.labuznik.com/recipe.php?ID=10558
jmenuje se: Absolutně nejlepší naložené kozí rohy na světě - opravdu je dobrý, dělala jsem loni i letos. |
 |
Papriky, 1.8.2008 oprava: větrat |
 |
Papriky, 1.8.2008 Opadávání květů může být způsobeno jednak horkem - více cětrat a nebo nedostatkem ve výživě. Doporučuji postřik listů hnojivem WUXCAL CALCIUM, střídat po týdnu s Kristalonem. Podobnou situaci jsem letos zažila s cuketou - máme jen jednu a už jsem si... celý příspěvek > |
 |
borůvky kanadské, 26.7.2008 pro Lenku: už je možná letos pozdě ale pro příště - voda s chlorem - doporučuji větší nádobu a nechat aspoň den otevřenou, chlor vyprchá. Tvrdá voda - dát třeba do staré punčochy trochu rašeliny a dát do té vody, tím se změkčí. Hodně zalévat. |
 |
I toto je Mountfield, 25.7.2008 Je fakt, že stejné nakoupím, sice s menší ůslužností, jinde za nižší cenu. Nemám vyloženě špatné zkušenosti, ale už pár let tam nenakupuji. Tiše zdražují a dříve nabízené výhidy jsiu ty tam, záruka je pouze na náhradní díl a hodně drahou práci si... celý příspěvek > |
 |
|
 |
řízkování rybízu bylinnými řízky, 25.7.2008 Když přinesu nový angrešt nebo rybíz, jostu, tak je stejně musím seříznout. To co jsem seřezala nasadím vedle nového, příští rok můžu přesazovat nové.Pravděpodobnost zakořenění je asi 90%. |
 |
začínám s popínavými růžemi, 15.7.2008 Nejjednodušší způsob pro popínavé růže - na jaře, když začnou mít lístky tak stačí kousek ustřihnout - nesmí být květ - zasadit a přikrýt větší sklenicí, nejlépe ve stínu, další rok vysadit na stálé místo. Růže jsou nezmar, většina se vždy ujme. Mám... celý příspěvek > |
 |
Lilek - vaše zkušenosti?, 13.7.2008 Už jsem to psala výše - pěstuji na jeden výhon, sklidila jsem už z každé sazenice 1 plod velikosti asi 15 cm, spodní listy, které časem žloutnou rovněž odstraňuji. Hnojím střídavě Kristalonem a Wuxal calciem. Po různých zkušenostech s lilky mám prvně... celý příspěvek > |
 |
Soukromé arboretum - pojďme do toho, 9.7.2008 Celé mi to připadá jako fantasmagorie. Znám jedno www.miniarboretum.unas.cz - je to u Holubů. Ti však mají čarovjeníky, které sami pěstují na prodej a kromě toho další výpětky, to je živí a zaměstná je to po celý den. Nedovedu si představit partu... celý příspěvek > |
 |
Nákup růží, 7.7.2008 Pokud se týká růží tak bych doporučila nejbližší růžovou školku. Pořádají výstavy a na nich si vybereš vhodné druhy, které si objednáš a pak na podzim dostaneš. |
 |