|
Jacobinia carnea, 30.11.2008 presne tak, kdyz ma slunce tak se povede, a ty kvety jsou prenadherne, rekl bych, ze se pestuje podobne jako Oleandry... |
 |
Fíkovník, 30.11.2008 tak uz mam fikovnik zabezpeceny proti zime... byla to docela fuska ho zabalit-ma 2metry, asi ho zjara poradne sejmu, aby se dal dobre venku zazimovavat:-)) |
 |
|
 |
květináč, 30.11.2008 díky za dokonalou odpoved:-))) |
 |
květináč, 28.11.2008 jeste jsem se docetl, ze se nemaji strevicniky rosit-ze by zahnivali srdicka... je to pravda?tudiz pestovani v byte bez vitriny ci sklenicku je tedy nemozne? |
 |
Pěstování strelície, 28.11.2008 neví nekdo prosim-pokud nebudu zimovat strelicii pri 10-15st tak mi nepokvete?děkuji za odpovedi M. |
 |
Pěstování strelície, 28.11.2008 no to znam..sem tam chodil jeste pred rokem a pul:-) |
 |
Pěstování strelície, 28.11.2008 zdravim, a v jake to skole je ta strelicie?take sem nedavno jeste chodil na praxi a meli jsme ji tam..:-)) |
 |
květináč, 28.11.2008 jeste mam prosbu-jake kvetinace jsou nejvhodnejsi pro pestovani?myslim tim hl.ty pruhledne plastove-Phalaenopsisy v nich rostou skvele, myslite,ze i terestricke by si je oblibily? M. |
 |
Bletilla a spol, 28.11.2008 sesit radi-substrat stejny jako pro ep.orchideje plus onech 10%ornice... co se tyce terestrickych tak bych nejradsi zkusil teplomilne Paphiopedila... z knihovny mam pujcenou knihu Encyklopedie orchideji-nakl.REBO productions... tam je druhu to clovek... celý příspěvek > |
 |
Brassia a spol, 27.11.2008 jeste jsem se chtel zeptat pane Jiří, jaky substrat pouzivate na terestricke orchideje?Postaci orchidejovy substrat co je bezne k mani?nebo mohu pouzit metodu z meho sesitu, ze k terestr.orchidejim dame 10%ornice...?dekuji za vsechny rady |
 |
|
 |
Tropicke rostliny ze semen, 26.11.2008 mam zkusenosti s mučenkou, stacilo dat semena do vysevniho substratu a vyklicila bez problemu, uplne jednoduse... takze zde se nebojte! jen hold kvete az 2.rokem od vysevu... |
 |
Brassia a spol, 26.11.2008 takze jizni Morava:-)tam je maji urcite lepe nez u nas na Berounsku:-))
jinak ta kniha o orchidejich je z nakladatelstvi Knizni klub... vybral jsem si Brassii jeste v poupatech, ale byly tam i kvetouci, takze vim jak pokvete... pochazi odtud: ... celý příspěvek > |
 |
Brassia a spol, 25.11.2008 tak uz mam Brasii, meli akci v jednom hobymarketu (H...) tak sem za ni rad, meli tam teda i druhy, o kterych sem nikdy neslysel... nadhera |
 |
Brassia a spol, 25.11.2008 nádherná Paphiopedila! Jinak ta knizka se jmenuje Kouzelne orchideje... moc se mi libi, ale Brassia tam zrovna nebyla:-(
Brassii si tedy urcite koupim, sice to chvili potrva, ale koupim, jeste pred ni si koupim Vandu-nejspise tu modrou, je... celý příspěvek > |
 |
jaká orchidej bude vhodná, 23.11.2008  Asi to vyhraje u me rod Brassia, můžete mi pane Jiří prosím poradit nároky těchto krasavcu?Hl co se tyce svetla, tepla,vzdusne vlhkosti... díky mnohokrát |
 |