|
Úhyn koi kapra, 27.5.2009 Děkuji za obsáhlou odpověď.
Ryba na obrázku vypadá stejně jako ta moje uhynulá. Ph a Kh vody pravidelně sleduji, máme v jezírku pH 8 a kH 10. Uv lampu máme zapnutou i ozonizér.
Myslím si, že Vaše rada, zatím ryby pozorovat je v dané situaci... celý příspěvek > |
 |
Úhyn koi kapra, 26.5.2009 Ne, to neměl. Ploutve i žábry byly v pořádku, na celém těle žádná oděrka. ani plíseň...je to záhada. Prošla jsem všechny knihy o akvarijních i jiných rybách a nic podobného jsem nenašla... |
 |
|
 |
Úhyn koi kapra, 25.5.2009  Dobrý den,
asi před měsícem jsem koupila pár originál koi kaprů. Všichni kapříci byli při prodeji předvedeni a byli v pořádku. I doma v jezírku bylo vše OK. Asi po 14 dnech se mi zdálo, že jeden malý koi (15 cm) má proti ostatním větší oči, jakoby... celý příspěvek > |
 |
Krovinorezy Castor, 19.5.2009 bohužel ať hledám jak hledám FS 470 neexistuje, lanka měním jak na běžícím pásu (u profi strojů v profi nasazení tak asi jednou za 6 let a jen u některých), to čištění filtrů denně je nesmysl, nádrž má 0,68L a stačí na víc jak hodinu práce s kovovým... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez - Stihl, Husqvarna, Jonsered nebo Dolmar?, 19.5.2009 HP Ultra je doporučován pro 4mix z důvodů nižší karbonizace a tím pádem lepší těsnosti ventilů po dobu životnosti stroje a ne kvůli zvýšeným nárokům na mazání, doporučení k používání kvalitního a čerstvého paliva patří k obecné nalejvárně při prodeji... celý příspěvek > |
 |
Dolmar ms 290u nechce startovat, 18.5.2009 nehrabte se v tom a dejte si to spravit do servisu. pokud stroj potřebuje korekci na tryskách, bývá to signalizací nějaké poruchy, kterou seřízením "dohoníte" ale NEODSTRANÍTE. popisované chování ukazuje na příliš chudou směs (netěsnost... celý příspěvek > |
 |
Krovinorezy - zkusenosti / 2takt Solo, HQ 235 a 4mix Stih FS 130, 17.5.2009 ta cesta je uplně stejná jako u všech 4taktů, žádná složitost tam není, a rozhodně to není tak, že se směs nejprve prožene motorem a až pak jde přes ventily do spalovacího prostoru. V sacím potrubí je kanál spojený přes hlavu válce s klikovou skříní... celý příspěvek > |
 |
Problém - Motor Briggs, 11.5.2009 tak to se ještě podívejte jestli nemáte ohnutou klikovou hřídel. K ustřižení klínku na setrvačníku dochází při nárazu nože na překážku. |
 |
Vyžínač / křovinořez k RD pro ženu, 10.5.2009 pokud by měla se strojem pracovat žena, doporučil bych od STIHLu nejspíše stroj FS 56CE, se snadnějším startem "přes pružinu" (méně potřebné síly k nastartování) a s klasickým řidítkovým držadlem a s možností použití jako pracovního... celý příspěvek > |
 |
Rider nebo traktor?, 29.4.2009 kvalitní mulčování vyžaduje určité provozní podmínky a předpoklady. 1) správná směs travin na pozemku (těžko kvalitně rozsekáte rostliny dužnatými listy) 2) ponechání strniště okolo 4cm (kam se má rozsekaná tráva schovat, když trávník "vyholíte" až... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Husqvarna LC 48 ve - zkušenosti, 28.4.2009 zkušenosti s mytím vodou mám a samé negativní, nejlepší údržba je po sečení sekací prostor mechanicky očistit, pečlivky můžou i vytřít vlhkým hadrem. Vodou agresivní travní kyseliny naředíte a roznesete po celé sekačce. |
 |
Olej do sekačky, 28.4.2009 v SAE se udává viskozita oleje, kvalita se u nás udává ve stupnici API (pro benzinové čtyřtaktní motory začínající písmenem S). vše byste měl mít uvedeno v manuálu k motoru sekačky. Tato udaje by měly být uvedeny i na obalu oleje. Dodržte předepsanou... celý příspěvek > |
 |
Ochrana proti kurovci, 26.4.2009 pokud budete ošetřovat pomocí postřikovače, tak je nutné nával rozkulit a každou kládu postříkat zvlášť, rosičem můžete vzít celý nával |
 |
Zahradní traktor do svahu, 22.4.2009 k tomu měření: to co jste změřil je údaj v % (stoupání o 1m na vzdálenost 1m je 100% a to se rovná úhlu 45o) takže těch 30% je ve skutečnosti 13,5o |
 |
LIšta, 17.4.2009 na 051 pasují všechny lišty od STIHLU začínající číslicemi 3002. Filtr stojí 487 bez DPH |
 |