|
Prosim o pomoc pri vybere mot. pily, 25.1.2011 Zdravím Pavle a děkuji. Krásná zpověď a popis kdy s každým řádkem se mi míchají písmenka s obrazy reality. Jako bych stál u ponku a měl některý z těch "dárků" mnoha jmen a barev před sebou. Je dobře, že tyto poznatky zde uvedl člověk... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Homelite, 24.1.2011 Zdravím Jardo, část je zde, pokud to "nedáte" popíšu šířeji. |
 |
|
 |
Nikasil u dvoutaktu, 21.1.2011 Tady musím souhlasit, navíc mne překvapily některé příspěvky ve vláknu kde je tvrzen opak a dokonce se uvádí, že je používán déle než tvrdokov. Překvapující jsou i některá tvrzení znalců o použití Nikasilu na vložených válcích. Pravdou je že povrch... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna 555, 562 XP, 21.1.2011 Fešácké jsou, o tom žádná, ostatně jako většina od HQ. Co umí to vevnitř, na to si počkáme. Jinak není problém natočit srovnání kde 40 kubíková pila suverénně porazí 70 kubíkovou . Tohle má pro mne vypovídající hodnotu jen in natura. |
 |
Ostřička řetězu nebo pilník, 21.1.2011 Pro nic za nic výrobci neupravili úhly léta používané a koupit "brusku" a ještě na ní pár hodin dělat aby sloužila alespoň trochu svému účelu není myslím to pravé ořechové. Já používám jak pilník, tak brusku, protože za týden nařežu tolik co Vy za... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna 555, 562 XP, 21.1.2011 Skutečně "velice objektivní srovnání ", video má "vysokou vypovídající hodnotu". Kdo máte možnost ho zpomalit, udělejte to, je to zajímavé zejména při startech řezání. |
 |
Ostřička řetězu nebo pilník, 21.1.2011 Kupte si raději brousící sadu. Vámi poptávaná "bruska" má hodnotu max. 300 Kč a na řetězy prodávané dnes pro tyto pily, ať již zn. STIHL 63PMN, nebo Oregon 91 VXL je zcela nevyhovující pro nesprávný sklon brusného kotouče. Netvrdím, že... celý příspěvek > |
 |
Protipořezové oblečení, 5.1.2011 Zdravím, začnu od zadu. Co si pamatuji, lékárny v autech se "obnovují" a v uvozovkách úmyslně, protože zcela záměrně pouze pro zisk výrobců, nejvíce poslední roky. Co však se "starou", sic funkční a možná ještě lépe než ta nově osazená? Každý se... celý příspěvek > |
 |
Protipořezové oblečení, 5.1.2011 Petře nedoufejte, ba naopak toto očekávejte a ono to nepříjde.
Je trochu problematické že nelze tyto prostředky nejprve prubnout v praxi a pak zakoupit. Že se k nim mnoho příspěvků nenajde není nic divného. Není mnoho profíků, tím spíš laiků, kteří... celý příspěvek > |
 |
Protipořezové oblečení, 4.1.2011 Taky zdravím Vašku, já také doufám. Vše záleží na tom čeho nemá nikdo z nás mnoho, rozšířil jsem tým, takže doufám v nějakou tu minutku navíc. Té rizikové neteorie máme nyní celkem dost a tak je psaní zde i příjemnou oddychovkou (aspoň zatím, než se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Motorová pila Alpina P680, 4.1.2011 Zdravím Gl. a děkuji. Nedivte se, oni si chlapci z Drupolu to "své" musejí pochválit :-). Nicméně Alpinu a Castora osobně nezatracuji a vím o pár lidech co např. s Castorem skutečně těží. "Kovové kartery", to byl ale skutečně... celý příspěvek > |
 |
Protipořezové oblečení, 4.1.2011 Zdravím Petře,
vždy mne potěší, najde-li se někdo, ne profi dřevař a přes to je pevně rozhodnut se chránit byť i při občasné práci s pilou. Po letech profi práce si troufám s klidným svědomím doporučit jako naprosto dostačující PP oblek od... celý příspěvek > |
 |
Stihl 044C, 18.12.2010 Crrr budíček!!! Nádherná pohádka pro děti před spaním, jen co je pravda!! Vážený, až příště budete psát k pilám, aspoň si zjistěte které jehlové ložisko je u nich plastové!!! A jestli vám nějaký dobře placený neumětel namontoval ložisko řetězky do... celý příspěvek > |
 |
Kardan, 5.7.2010 Pokud Vám vypadává hřídel z trubky, pak je cosi špatně a zejména Vám chybí dost podstatná část křovinořezu, úhlový převod! Takto jste svůj dotaz v podstatě napsal!
Pokud Vám však vypadává hřídel na kterou se přichytí řezný nástroj, pak Vám pouze... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez? Stihl fs130?, 5.7.2010 Podle mne to není úmyslné klamání zákazníka, ale nejednotnost příslušné legislativy. Což jste sám potvrdil. Honda se řídí předpisem platným v Japonsku a podobně tomu je i u jiných značek. Tyto rozdíly nejsou tak obrovské a zejména u skutečných profi... celý příspěvek > |
 |