|
Cesmína - samčí rostlina?, 4.12.2008 Ilex verticillata - potřebujete také samce, prodávají se.
Tato cesmína na zimu opadává. |
 |
úzký živý plot, 10.11.2008 Danielo, na té fotce nejsou patrná stébla (proto poznámka o tom, že f. klamou).
Sama si nejsem jistá, proto dotaz.
Rozlišovacím znakem by jistojistě bylo následující : pokud trs na jaře seřezává (uschlý) u země - je to arundo, pokud listy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
úzký živý plot, 10.11.2008 Pro zadavatelku diskuse: pokud chcete rostliny a RADU, jak na bambusy - jeďte k p. Rézlovi. Je nedaleko od vás.
Myslím si ale, že bambus vám (vzhledem k požadavkům) vyhovovat nebude..
Pro Danielu : Danielo, je na přiložené fotce skutečně... celý příspěvek > |
 |
Copak je to za strom/keř?, 10.11.2008 Domnívám se, že se jedná o Paulownia tomentosa.
Ze dřeva se vyrábějí hudební nástroje. |
 |
Sázení okrasných trav na podzim, 4.11.2008 Stanislawe - Miscanthusů jsem opravdu na podzim (tj. v termínu září - říjen) do zásobního záhonu dávala pěkných pár kusů z důvodu nepřipravenosti záhonu či neochoty hýbat před zimou choulostivějšími rostlinami na jejichž místo měly některé... celý příspěvek > |
 |
Okrasná tráva - střihání na podzim?, 4.11.2008 Stáňo, do přesazování bych se pustila až v předjaří. Je to poměrně fyzicky náročná práce (zvlášť u narostlého trsu). |
 |
Husqvarna 40, 4.11.2008 je to pila cca 15 let strará myslím že 1,8 kW měl jsem ji a nebyla to špatná pilka dobře mi posloužila max otáčky 12500 svíčka bosch wsr 7 f karburátor walbro WT 99 váha 4,9 |
 |
kavyl - jarní sestřih?, 4.11.2008 Jéžiš, ten jsem kdysi sela také, (mám pocit, že jiný se v semínkách ani neprodával) - taky nevydržel..
Nemohu označení kavyl tuhý nalézt, přiřadit lat. název.
Obecně : Stipy (kavyly) jsou vytrvalé, mírně problematické trávy. Mají rády sucho v zimě... celý příspěvek > |
 |
pampová tráva - dotaz, 4.11.2008 Musím odporovat.
Měla jsem dva kultivary pampové trávy vyseté ze semínek. Oba kvetou.
Háček je v tom, že vysetá pampová tráva vykvete nejdříve jako 4letá rostlina.
Takže ta vysetá vám (pokud ji udržíte) vykvete.
Co se týká přihnojování - ... celý příspěvek > |
 |
Pila H350 - teče olejové čerpadlo? Pravděpodobně neteče, 31.10.2008 S největší pravděpodobností je těsnění v pořádku je to jenom na obsluze aby po skončení řezání pilu očistila a to i v prostoru kolem řetězky kde je v pilinách nasáklý olej a ten pak odkapává !!! Krom toho zkontroluji řetězku nasadím ostrý řetěz... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Trvalky pod strom, 31.10.2008 ... hosty, škornice (epimedium), poměnkovce (brunera), jarmanky (astrantia).. |
 |
Hibiscus venkovní velkokvěty moscheutos, 31.10.2008 Teď rozhodně nesít.
Podle podmínek, kt. sazeničkám můžete následně poskytnout (dostatek světla a tepla) sít v termínu únor - březen.
Pro vzcházení potřebuje vyšší teplotu (22 - 24 st.C), vyklíčí do 14 dnů. |
 |
Prosím o radu s hortenzií, 31.10.2008 oprava : h. marcrophyla
chm, když vypadne písmenko... |
 |
Prosím o radu s hortenzií, 31.10.2008 Záleží na tom, o jakou h. se jedná, jaký bude průběh zimy...
Sklep je jistota.
Nicméně - loňskou nezimu přežily h. macophyla venku v květníku bez jakékoliv ochrany - a kvetly. |
 |
Sázení okrasných trav na podzim, 29.10.2008 Malinko poopravím - kořenit už nebude, většina trav už zasychá. Nicméně souhlasím s tím, že ji lze bez obav vysadit teď - rozhodně jí bude lépe v přirozených podmínkách než pracně zimovat někde v květníku.
Nesázet hlouběji než byla v květináči.... celý příspěvek > |
 |