|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznámý černý pták, 14.5.2010 Tipuji kvíčalu, viděla jsem ji naživo asi až před 2 roky, popis by odpovídal. Lída |  | Nekvetou nějak brzy?, 14.5.2010 No, já jsem přímo v HK a mám to stejně jako paní Romila... :-)) Lída |  |
|  | Kaktus - co mam delat?, 14.5.2010 Není to kaktus, je to pryšec Euphorbia trigona. Ta spodní část je nevzhledná, ale pokud není měkká, může to být staré poškození, které jeho existenci neohrožuje. Pokud jsou hnědé části měkké, je třeba nepoškozené části rostliny odříznout (pozor na... celý příspěvek > |  | Už vám raší okrasné trávy?, 14.5.2010 Už by měl rašit. Mně tuhle zimu nepřežil, asi na něj bylo moc sněhu (vláhy z něj), příště přes něj radši něco dám. Lída |  | Nakažená tůje - hnědý sliz, 12.5.2010 Tak to nemáte thuji, ale jalovec (podle tvaru asi čínský) a ten hnědý sliz je rez hrušňová. Jakmile začne prášit, odstěhuje se na hrušně v okolí... Lída |  | zasychání phloxů, 11.5.2010 Pokud se vám jedná o zásilkové obchody, tak například p.Flos, p.Koníček. Občas v zahradnictví... Lída |  | Jalovec - problém, 11.5.2010 Rez hrušňová se vyskytuje na jalovci čínském, jalovci chvojka a na některých kultivarech, které dříve patřily k J.media. Nenapadá ostatní jalovce ani thuje, ani cypřišky, tedy ani český... celý příspěvek > |  | Proč narcisy nekvetou?, 11.5.2010 Také mám s nimi (N.poeticus) problémy. Tátovi kdysi kvetly dost, takže typem půdy by to nemělo být. Když byly déle na jednom místě, tak jen sem-tam 1 květ, zato listí moře. Když jsem je přesadila, tak také nic. Loni na podzim jsem je dostala od... celý příspěvek > |  | Muchovník Lamarckův, 11.5.2010  Foto - Amelanchier lamarckii - letošní jaro |  | Ako zachranit strom merunky?, 8.5.2010 Poškozenou (zobrazenou) část bych odřízla, ránu ošetřila balzámem a snažila se řezem korunu stromu pokud možná vyvážit. Lída |  |
|  | Už vám raší okrasné trávy?, 8.5.2010 Miscanthusy už raší... Uvidíte, šance ještě je. Nemohla vymrznout? Máte ten květináč zapuštěný přes zimu v zemi? Lída |  | Potřebuji název rostlinky, 8.5.2010 Pochází z pralesů, vyžaduje vyšší vzdušnou vlhkost, teploty min.20°C (ani v zimě ne pod 15°C), polostín. Nesnáší průvan. |  | Potřebuji název rostlinky, 8.5.2010 Calathea rufibarba... |  | Švestka - napadené lístky, 6.5.2010 Mšice to asi byly a Calypso mohlo zabrat a mšice zlikvidovat, ale vysáté lístky vám nenarovná - až ty další nevycucané vyrostou normální. Lída |  | Červené tečky nebo skvrnky na listech, 6.5.2010 Měla jsem loni na mladých hrušních rok po výsadbě také červenavé skvrnky, ale po stranách střední žilky listu (vypadaly trošičku jinak), stříkala jsem Omite (vlnovník hrušňový). Na projevy rzi na listech mi ještě připadá dost brzo, ale s tím letošním... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|