|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Určení rostliny, 19.5.2010 Také se mu říká "mužíček" :-)) Lída |  | Zaplevelení růže svraskalé, 19.5.2010 Caroson G se dává jen na poslední sníh koncem února, zničí i vytrvalé plevele (udusí je). Později (při rašení růží, rybízů ap.) se již dávat nesmí, poškodil by rostliny!!! Lída |  |
|  | Nové výrustky, 17.5.2010 Buď vylomit nebo odstřhnout - vyráží vám tam ne větve, ale plané výhony z podnože. Pokud mají nějaký kořínek, zkuste je zasadit, ale pro sklizeň nějakého ovoce je pak musíte naroubovat. K vyrůstání těchto výhonů dochází u starších stromů, nebo u... celý příspěvek > |  | Ostružiníky beztrnné, 17.5.2010 A proč by měly být plané??? Budou přece plodit příští rok, až letos odplozené uříznete - nebo jak chcete ostružiny pěstovat? Lída |  | Ibisek - skroucene listy, 17.5.2010 Není to rada, ale napadlo mne při pohledu na listy, že některé rostliny je takhle rolují, aby snížily odpařování vody (rhododendrony), ale ibišek mi zatím vždycky spíš zvadl... Ještě bych ho na pár dní zkusila umístit někam na jiné místo (třeba se mu... celý příspěvek > |  | Lišejník a řasa na stromech a keřích, 17.5.2010 Lišejníky jsou známkou čistého ovzduší, stromům neškodí... Lída |  | Opadávání listů, bílé vodnaté krystalky, 17.5.2010 Aglaonema... |  | Proč usychá višeň?, 17.5.2010 Vypadá to na tu monilii. L. |  | Sladký lupen, jak se ho zbavit ekologicky?, 17.5.2010 Tak jsem se dívala do atlasu plevelů, píšou tam, že dnešní velké rozšíření šťovíku tupolistého na loukách způsobuje to, že se málo sečou. Jinak vás moc nepotěším, semena klíčí jak z povrchu půdy, tak z hloubky, navíc se množí i kousky kořínků. Jinak... celý příspěvek > |  | Bíly šeřík, 17.5.2010 Nebo si ho po odkvětu nařízkovat, určitě by vám větvičku někdo nechal. Stačí posledních asi 20-25cm pod květem vč. "kolínka", smočit ve stimulátoru a dát pod lahev od minerálky bez víčka. Ze 3ks loňských řízků mi 2ks rostou. Lída |  |
|  | Puchýřky a skvrnky na listech, 16.5.2010  Nahoře jsem psala, že si myslím, že je to stejně jako u mne vlnovník. Je to roztoč, musí mít jiné přípravky (Omite),než normální žravé a savé potvory. Připojuji fotku listu z atlasu škůdců a chorob... celý příspěvek > |  | Puchýřky a skvrnky na listech, 16.5.2010 Zkuste postříkat Omite, jestli to není vlnovník hrušňový. Dělá červené skvrnky hlavně podél střední žilky listu. U mne je také. Lída |  | Opadávání listů, bílé vodnaté krystalky, 16.5.2010 Nepřelévala jste ji? Přesadila bych ji do čerstvé zeminy (soudím podle bílého povrchu zeminy). Ale špatně se radí, když ani nepíšete, co je to za kytku. Lída |  | Už vám raší okrasné trávy?, 14.5.2010 První rok po výsevu mi vyhodil jen dvě brčka, ale další rok už kvetl krásně... Lída |  | Neznámý černý pták, 14.5.2010 ps -sice není zcela černá, ale při letu mezi stromy černá vypadá, jen pod krčkem je vidět světlé místo - tehdy jsem si právě také říkala - větší než kos, ošklivě řve... |  |
 |
|
|
|