|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Acer palmatum - japonský javor, 11.6.2010 Plné slunce je doporučováno pro kultivary Shaina a Tamukeyana, jen by měly mít namulčované kořeny. Lída |  | Plody Jojo něčím napadené, 11.6.2010 Kroupy, škvoři... Lída |  |
|  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 11.6.2010 Zkuste si najít bejlomorku hrušňovou, podle fotek by to mohla být ona. Sama s ní zkušenosti nemám. Píší postřik zjara v době líhnutí larev Calypsem. Lída |  | Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 10.6.2010 Co to je, nevím, ale u nás to občas zlatice také někdy udělají - odstřihnout, roste dál... |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 10.6.2010 Ne, na thujích vůbec ne. Ale rez se šíří na velké vzdálenosti, navíc je dnes už prakticky všude. |  | Růže - zčervenaly listy, nekvete, 9.6.2010 Proč by neměla kvést? Třeba v srpnu, v druhé vlně kvetení, nebo se jen potřebuje "usadit" a pokvete příští rok - nebuďte netrpělivá. V zahrádce není nic "na povel" ! :-))) ... celý příspěvek > |  | Jaká je to choroba?, 9.6.2010 ... je teplo, bylo mooc mokro, tak se není co divit... |  | Jak hluboko zarýt to, co nejde odplevelit?, 9.6.2010 Chemický Alí, nejsem proti chemii v zahradě, také ji občas používám, jen proti zbytečnému používání chemie. V tomhle případě si myslím vzhledem k vlastním zkušenostem se stejným problémem na ploše 3 x 9m, že trvalejší účinek má poctivé vypletí s... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 9.6.2010 Jen doplním - kromě jalovce chvojky a jalovce čínského jsou rzí napadány i odrůdy jalovce prostředního (J.media), které byly dříve řazeny k jalovci čínskému - kultivary Pfitzeriana. Zdraví... celý příspěvek > |  | Jak hluboko zarýt to, co nejde odplevelit?, 9.6.2010 Asi bych to vzala ručně, vytrvalé plevele vám prorostou i 50cm zeminy - a proč zbytečně tahat chemii do zahrádky, když máte jen 25m2 (měla jsem zhruba stejně velkou plochu trvalek a cibulovin zarostlou v 15cm silném drnu z pýru a podobného neřádstva... celý příspěvek > |  |
|  | Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 9.6.2010 U nás byla Nectria galligena, postupně to začalo po 1-2 větvích, kůra na hlavních větvích stromu místy černá (jako ožehnutá), pak v tom místě odumřela a podle rozsahu odumření kůry následně větev buď po kouscích, nebo celá třeba i s plody zvadla,... celý příspěvek > |  | Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 8.6.2010 Ono to nemusí být hned ta spála (i když to tak vypadá), nám tehdy v laboratoři po vyšetření vzorku řekli, že to máme rakovinu Nectria galligena a že se její rozvoj zbrzdí - vyléčit nejde- postřikem Kuprikolem 3x (zjara před rašením a potom při a po... celý příspěvek > |  | Podobá se měsíčku lékařskému, 8.6.2010  Mohl by to být starček přímětník. Lída |  | Ruj vlasatá vadne, 8.6.2010 Minulý rok se mi to stalo také.Někde (tady??) jsem pak četla, že je to u ní podobné jako u plaménků, že také nějaká houba ucpává vodivé cesty. Tak jsem zvadlé výhony ostříhala (zůstalo mi z ní asi 20cm ). Teď - zatím - roste... celý příspěvek > |  | Nemoc mečíků, 7.6.2010 Budou to uvedené třásněnky - fi.Lukon Glads, která se jimi zabývá, doporučuje na ssavé a žravé škůdce gladiolů použít přípravky Ambush, Decis flow, Dragon, Dicarsol, Karate, Mospilan, Calypso. Pozor na Zolone a Sumithion - nyní už vyřazené, které... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|