|
Napadena svestka a dalsi stromy, 9.7.2010 Švestku napadl hálčivec, stříkat přípravky proti roztočům. Lída |
 |
Copak je to za škůdce?, 9.7.2010 Je to slunéčko, ale Harmonia axyridis. Lída |
 |
|
 |
Žlutá/oranžová trvalka nebo letnička, kterou nezničí slimáci, 9.7.2010 Rudbékie - krátkověká trvalka - slimoušům nechutná, protože je chlupatá :-)))
Lída |
 |
Spálené? Černé listy, prosím radu, 8.7.2010 ... ten detail mi připadá na spálu...? |
 |
Vajgélie květnatá - kdy ostříhat?, 8.7.2010 Sestřihnout starší výhony po odkvětu, na letošních výhonech pokvete příští rok. Zkrátila bych odkvetlé výhony cca o 1/3 - 1/2. Lída |
 |
Muškáty - divné listy, 6.7.2010 Červenavé kraje listů jsou možná sluncem a ty flíčky bych tipla na popálení - nezalévala jste je, když na ně svítilo sluníčko? Někdy kapky vody fungují jako lupa. Lída |
 |
Jahody - která odrůda je ta nej?, 6.7.2010 Karmen není "obrovská", některé odrůdy dělají větší plody, ale když se nechá pořádně uzrát, chutná po lesních jahodách. Mám ji ráda právě pro její chuť, navíc má zrníčka trochu vystouplá a tak se při převážení ze zahrádky domů málo... celý příspěvek > |
 |
Mateřídouška na čaj, 6.7.2010 Mateřídoušku jsem si kdysi vysela na záhon (písčitá zem, slunce). Když vyrazila, táta mi ten "plevel" vyplel. Přesto jich tam pár později vyrazilo a tak mám dodnes pěkný jižní roh záhonu. Občas mám i nějakou kousek dál, jak zaletí... celý příspěvek > |
 |
Co s touto plazivkou?, 4.7.2010 ps - ten trávník máte nějak řídký a vysoký, už to chtělo sekat (aspoň podle té plevele) |
 |
Co s touto plazivkou?, 4.7.2010 Na plevele v trávníku selektivní herbicid. |
 |
|
 |
Bílí broučci, 4.7.2010 Stříknout Mospilanem. |
 |
Jaký keř zasadit na slunce bez kouska stínu?, 4.7.2010 Zahradní ibišek - Hibiscus syriacus, dřišťál, buxus Lída |
 |
Sedmikrásky, 3.7.2010 To jsem ještě neslyšela, ale jsou pěkné na hlávkovém salátě na stole a jsou slaďoučké... Lída |
 |
Rez Hrušňová, 2.7.2010 Říká se, že síra ve vzduchu působila jako fungicid... :-)) Lída |
 |
Co místo pryšce?, 2.7.2010  Nebo nějaký keřík - zimolez, korunatku... Lída |
 |