|
Co s tím?, 21.7.2010 Jakou máte zem? Mně tohle dělal první rok jasmín v písčité zemi. Pak jsem ho dala jinam, k tomu lepší zem, zasadila jsem ho o něco hlouběji a vyhnal metrové pruty. Jestli máte zem dobrou, zkuste mu jí trochu přisypat nebo dát... celý příspěvek > |
 |
Květ, 21.7.2010 Vylamuji celý se stopkou v kolínku. Lída |
 |
|
 |
Javor dlaňolistý - prasklý kmínek, 21.7.2010 Mohlo by to být nacucáním vodou po vydatném dešti následujícím po dlouhotrvajícím suchu - pokud nebyl průběžně zalévaný...
Na ošetření se podívejte do diskuze o ovocných stromech, je to tam popisované. Zhruba: zatřít a... celý příspěvek > |
 |
Neznámá květina, 21.7.2010 Ještě jsem to neviděla... Nějaký filodendron? fikus? arálie? Jsem zvědavá... Lída |
 |
Je to šarka?, 20.7.2010  Šarka vypadá takhle - viz obr. Jinak mám stejný názor jako p.Stanislav. Lída |
 |
Plazivá rostlina, 20.7.2010 Nejen jedovatý, také navíc patří k invazivním rostlinám... Lída |
 |
Lobelia 'Queen Victoria' - prosím radu, 20.7.2010 Po odkvětu ustřihnout jen odkvetlou část, jinak až zjara ostříhat, co je suché. Na podzim ponechané stvoly ji chrání přes zimu (jako třeba listopadky). Lída |
 |
Množení řízkováním, 20.7.2010 Přečtěte si vlákno "Rozmnožování růží" tady na "zahradě". |
 |
Černé větve - co je to za nemoc?, 20.7.2010 Na nektr.rakovinu nám rostlinolékaři doporučili postřik Kuprikolem na podzim při končícím opadu listů a na jaře před rašením - stejně to ale nemoc pouze zbrzdí. Lída |
 |
Nevím, kdo to je, 20.7.2010 U mne se něco takového ukázalo na pytli s mulč.kůrou, který zůstal rok ležet, prorostlo to skrz obal - pak to ale samo seschlo a ztratilo se... Lída |
 |
|
 |
Kočky v zahradě, 18.7.2010  Pro 112.73 -- Kočky chované v bytě se kastrují z toho důvodu, že pokud nejsou kryté, trpívají (a i umírají) na záněty dělohy. Kocouři chovaní doma se kastrují proto, že i v bytě mají potřebu si značkovat teritorium.Takže zbytečné to... celý příspěvek > |
 |
Suchý (spálený) trávník?, 18.7.2010  Sice nejsem trávníkář, ale kornatka má růžové mycelium (viz obr.). Jinak u mne tak vypadá asi polovina trávníku, vedle sousedi ho mají kromě pruhů u chaty už celý červenohnědý... Na ta horka letošního léta ten váš trávník vypadá docela... celý příspěvek > |
 |
Prosim o nazev stromu, 18.7.2010 Pozor rychle se rozrůstá podzemními výběžky! |
 |
Lobelia 'Queen Victoria' - prosím radu, 18.7.2010 Není vysloveně bahenní, ale chce vlhkou půdu. Jinak u nás je v polostínu, chráněná vyššími květinami před prudkým sluncem a daří se jí. Zatím také nekvete - spíš až koncem léta, takže nestříhejte, připravili byste se o květy. Lída |
 |
Kdy zasadit japonskou vrbu?, 18.7.2010 Pokud ji koupíte v nějakém zahr.centru nebo v zahradnictví kontejnerovanou, můžete sázet kdykoliv během roku (pokud zrovna není 30°C). Lída |
 |