|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak se jmenují tyto keře?, 8.9.2010 Podle listů bych řekla Philadelphus (pustoryl) nebo Deutzia (trojpuk). Lída |  | Kompletní péče o třešeň, 8.9.2010 Řezat hned po sklizni, nejpozději jako všechny peckoviny do konce srpna. Hnojení stejně jako jiné ov.stromy. Postřik proti červivosti (hlavně pozdní odrůdy) pár dní po odkvětu Calypso, Decis ap. Někdy dělají problém mšice, v tom případě postřik -... celý příspěvek > |  |
|  | Hortenzie, 7.9.2010 Zatím bych ji zapustila i s květináčem do země venku a před mrazy obložila celý keřík chvojím. Zasadila bych ji do země až zjara. Ale to se řídím jen citem, třeba to má někdo odzkoušené a poradí lépe. Lída |  | Kompletní péče, 7.9.2010 Řez ve stejnou dobu jako hrušně - březen. Ohledně postřiků se podívejte na zdejší vlákno "strupovitost a padlí, kdy a čím", příspěvek z 26.4.2010. hnojím jako hrušně - cereritem, na zimu dávám nad kořeny hrubší kompost.
Škůdce a choroby ovocných... celý příspěvek > |  | Kompletní péče, 6.9.2010 Řez březen. Postřiky dle potřeby, na rez hrušňovou před květem a po odkvětu. Hnojiv je mnoho, sama používám cererit se stopovými prvky (ne "hobby") hlavně zjara. Jinak doporučuji pročíst zdejší dotazy a nějakou literaturu. Lída |  | Strupovitost jabloní - mám stromky zlikvidovat?, 6.9.2010 To snad ne, vždyť právě rezistenty používají ve velkosadech. Kromě toho, pokud vím, je rezistence daná geneticky. Ano, škůdci se časem přizpůsobí, ale z to, co píšete, by vyplývalo, že málo pěstované odrůdy škůdci netrpí, což není pravda. Ale vidím... celý příspěvek > |  | Jahody - strupovitost?, 6.9.2010 U starých rostlin jen odstraňte nejhorší listy, nové nechte v klidu zakořenit. Mezi keříky na zimu přihoďte kompost. Na jaře oberete suché listy, přihnojíte a budete se těšit na jahody. Bílá skvrnitost v běžné míře jahodám nevadí, budou normálně... celý příspěvek > |  | Strupovitost jabloní - mám stromky zlikvidovat?, 6.9.2010 Můj názor je - kdybyste v horách bydlel a měl možnost jim věnovat patřičnou péči, tak je nechat. Jelikož ale to máte chalupu, kde zřejmě nejste tak často, navíc v horských oblastech bývá víc chladno a deštivo, což houbové horoby podporuje, dala bych... celý příspěvek > |  | Je to bylinka?, 6.9.2010  No jistě, třeba ty na přiložených obrázcích... Chce to jen hledat... Lída |  | Nejchutnější rezistent místu Rubínu, 5.9.2010 Ono opravdu záleží, co komu chutná. Třeba Topaz je na mne málo sladký, kamarádce právě proto chutná, stejně jako Goldstar. Mně spíš Gala nebo Jonalord. Oběma nám moc chutná Rajka, která je voňavá ... Lída |  |
|  | Kvete někomu už dochan?, 5.9.2010 Záleží také na odrůdě, základní druh kvete později než třeba Hameln... Lída |  | Nemoc malin, 5.9.2010 Je to houbová choroba - didymelové odumírání maliníku. Podle agromanuálu je na to EUPAREN 50WP, stříkat při výšce letorostů 20cm 2-3x. Lída |  | Je to bylinka?, 5.9.2010 Je to některá z třezalek. Lída |  | Přesazení růže, 1.9.2010 Pokud ji teď musíte vyrýt, tak opravdu dát buď přímo na nové místo, nebo založit venku do země tak, aby ven čouhaly jen špičky přistřižených větviček. I v květináči ji musíte dát do země a nahrnout, nemůže stát jen tak, zmrzly by jí kořeny.... celý příspěvek > |  | Modrý prach, 1.9.2010 Na mazání veškerých zámků - nezamrznou... |  |
 |
|
|
|