|
Mulč přes zimu?, 18.10.2009 Bez debat, taky jsem zastáncem mulčování. Na zimu však mulč odstraňuji společně s listím a nemám pak problém s hryzci v zimním období.
Martin |
|
Mulč přes zimu?, 17.10.2009 Pokud jsou díry od hryzců, tak potencionální nebezpečí hrozí. Je lepší mulč na zimu odstranit.
Martin |
|
|
|
Odvětrání slivovice, 17.10.2009 Odvětráváme celou zimu ve skleněných demižónech, které jsou opatřeny místo zátky punčochou. Poté teprve ředíme výpalek vodou. Odvětrání probíhá ve sklepě (temno, 10°C).
Martin |
|
Uskladnění usušeného ovoce, 14.10.2009 Sušené ovoce uskladňuji v uzaviratelných sklenicích (hrušky, jablka), pouze švestky a vlašské ořechy zavařuji. Zavaření je jednoduché, sušené ovoce se naskládá do sklenice, zavře se víčko a bez přidání vody se zavaří při teplotě 80°C na 15... celý příspěvek > |
|
Jak a kdy prořezat ovocné stromy?, 5.10.2009 Ořech je pravda zdatný strom, ale řez nesnáší bůhvijak dobře. Platí, čím méně, tím lépe. Martin |
|
Jak na kuny, 4.10.2009 Použiji terminologii Ivana Mládka - tento vtip se mi vůbec nelíbí, ale já Vám ho teda řeknu...
V časopise včelařství byl jeden recept na likvidaci (doslova) kun. Stačí nalít do plechovky fridex a umístit na místo, kde se kuny vyskytují. Jen pozor,... celý příspěvek > |
|
Opěrná zeď, 3.10.2009 Pokud máte rozumné sousedy, stavební úřad bych vzal oklikou. Otráví Vám to totiž život na tři měsíce...
Martin |
|
Zkušenosti s odrůdou Svatava, 3.10.2009 Uhýbám od tématu, ale letos bída se šampiónem... Nedobarvený, přitom loni se blížil Rubínu... Ale na mošt a na křížaly je super.
Martin |
|
Kedy sadit, 1.10.2009 Pouze na jaře.
Martin |
|
Kvas - horní vrstva začíná mít takový divný povlak (asi plíseň), 29.9.2009 Myslím, že probíhá klasický kvasný proces, povlak na povrchu je standartní záležitost.
Martin |
|
|
|
Dočasný sklípek, 29.9.2009 Dočasný sklípek - to samo o sobě zní tak trochu divně, ne? Pokud to má být pod zemí, což sklípky často bývají, tak bez betonu se neobejdete. A to pak už asi nebude dočasný sklípek, že? Jablka zmoštujte a brambory hoďte do garáže a na jaře po vyřízení... celý příspěvek > |
|
Stavba udírny s grilem svépomocí, 28.9.2009 Tak jsem se minulý týden konečně pustil do stavby grilu s udírnou a jak jsem psal v minulosti na tomto vlákně - ctím koncepci stavby pana Petra Balatky. Zatím mám zabetonované základy, hydroizolaci a první šár cihel. Uvidím, kolik toho do zimy... celý příspěvek > |
|
Zákaz kácení, 22.9.2009 Jisto jistě vím. Ale o tom jsem ve svém příspěvku nepsal . A rozpor tam opravdu necítím...
Martin |
|
Přesázení jabloně, 22.9.2009 Až opadne listí.
Martin |
|
Pokazil jsem kvas?, 21.9.2009 Tož teta, postup je dobrý. Důležité je, že švestky jsou v sudě. V drogérii koupíte za dvě stovky cukroměr a tím budete měřit obsah cukru v kvasu. Když cukr klesne pod 2%, tak volat do pálenice, chlapi si s tím už poradí...
Martin |
|