|
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 19.12.2008 Závěr. V úterý 16.12. jsem vytáhl z hrnce 22ks masa bůčků a ty 2 kolena. Na spodek hrnce jsem dal nerezový rošt.maso jsem dal zpět a zahříval asi 2 hod. 3/4 hod hod před koncem jsem roztopil udírnu zase na180oC.Po vytažení jsem maso pověsil na háčky... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 18.12.2008 Oprava.Zbylé maso jsem jsem zalil zbývajícím lákem a doplnil vodou. |
 |
|
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 18.12.2008 Další pokračování.V sobotu ráno což je týden po zabíjačce jsem vytáhl z láku všechna žebírka asi 18 ks Na dno 50l hrnce jsem dal nerezový rošt aby se žebírka nepřipálil a zalil vodou..Zbylé maso jsem zalil zbývajícím lákem a doplnil vodou a dal... celý příspěvek > |
 |
Domácí uzené maso, 18.12.2008 Klikněte na nahořklé maso z nové udírny tam pan Jarda popisuje svoje postupy. |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 17.12.2008 Pokračování.V neděi jsem uvařil 1l vody s 30g pragandy a 1 lžičkou mletého pepře. Potom jsme sáčkovali maso do mražáku a rozpouštěli v litinovém smaltovaném kotli sádlo..Do kotle jsme dali litr vody a půlku nakrájenéhu špeku.Topit se musí velmi... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 17.12.2008 Tak již je po všem.Nezabíjeli jsme 5.12. ale 6.12.Zabíjačka dopadla výborně prasátko mělo 172 kg živé váhy.Dokupoval jsem caa 15 kg bůčku bránici a střeva na klobásy.Po příjezdu domů jsme dali všechno maso i sádlo chladit a maso na jitrnice a... celý příspěvek > |
 |
bude to k jídlu?, 16.12.2008 Zdravím.Co máte za škopek?Jestli jste použil škopek klasický starý dřevěný který jste řádně nevypařil a nevyčistil nebo jestli jste v něm neměl nějaké materiály nebo letité plísně které se mohly vsáknout?Pokud nakládám maso na uzení tak musím... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 11.12.2008 Díky pane Ali za vysvětlení.Prosím jak Vy nakládáte maso na uzení a na klobásy? Kolik soli na 1 kg atd.Jaké používáte dřevo jak dlouho lákujete a udíte a na kolik stupňů topíte?Jestli používáte nástřik lákem tak mi prosím řekněte kolik a jaké... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 1.12.2008 Díky.Jarda |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 1.12.2008 Milý pane Vysloužil.Prosím vysvětlete mi: Já maso z láku neoplachuju až tou horkou vodoudo do níž je hodím aby se prohřálo. Samozřejmě nezahřívám ve studené. Tak jak Vy to vlastně děláte?Před zahřátím vložím maso do trubkového obinadla zn.Pruban.Do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Domácí šunka, 1.12.2008 Snad by bylo lépe kdyby reagovat ten kdo to psal kolik dal opravdu soli.Já vím jen to že jsou kutilové kteří mají i lékárnické váhy.Tak že klidně mohl 1.25g navážit.Já jen reagoval a přemýšlel proč mu to šedne.Kdyby dal 25g soli na kg... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 30.11.2008 Můžete mi vysvětlit jak ovlivnit množství láku k oběmu hmotnosti masa?Když mám 50l smalt. hrnec který je caa 5cm od vrchu zaskládán masem a potom zalitý převařeným vychládlým lákem kolik podle Vás bych tam toho láku měl dát?Vařím 10 litrů láku... celý příspěvek > |
 |
Domácí šunka, 30.11.2008 Pane Vysloužil Vy do svých výrobků dáváte 20-24g soli na1kg masa což je velice mnoho a tady říkáte že 2.5g je dostačující.Pořád si protiřečíte jak již tady někdo psal. Promiňte ale tyto Vaše rady nemají hlavu ani patu.Jarda |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 30.11.2008 To jsem se zase toho dověděl.Umíte to normálně vysvětlit?.Umím mnoho věcí ale tady mi to makovice doslova nebere.A možná nejenom mě.Jinak já nepotřebuji lákovat 3-4 týdny jak mi radíte po 7-10dnech udím.Vy mi píšete kdybych nakládal maso týden jako... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 30.11.2008 Prosím o vysvětlení.Pokud nevaříte lák a zaléváte maso jen osolenou vodou tak se nedivte že musíte lák měnit že je cítit.Co to má za význam že po lákování maso 10 hodin máčíte ve studené vodě?Když maso po lákování prohřeji 1-1.5 hod při85-90 oC a... celý příspěvek > |
 |