Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Domácí klobásy, 1.12.2008
Měl bych strach, že přidání mouky zkrátí trvanlivost klobás.
Podnož pro hrušeň, 30.11.2008
No, hrušeň, jabloň, hloh, mišpule, oskeruše a jeřáb jsou si dřeviny relativně příbuzné. Občas se mi (omylem) ujme hrušeň na jabloni či naopak. Za nějaký rok se ale většinou   naštěpovaná část odhojí a uschne.    ... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 30.11.2008
To je taky obvyklý postup, i když sůl přidáváte od oka. K tomu je třeba hodně zkušenosti, abyste to trefil. Míval jsem kdysi taky řeznickou udírnu a liboval jsem si, že uzení bylo velmi rychlé. Vyžadovalo ale bedlivou pozornost a časté kontroly... celý příspěvek >
Jardo, mám pocit, že Váš tón je zbytečně konfrontační, vždyť jsem Vám dal za pravdu! Navíc nečtete dobře, co píšu. Nebo se já blbě vyjadřuju a není tomu rozumět. Psal jsem: Pan Jarda má pravdu, že v nevařeném láku má dlouhodobě naložené maso... celý příspěvek >
řez třešně, 30.11.2008
Asi jakoukoli vodouředitelnou venkovní. Nejlevnější je latex. Mnozí účastníci fóra se zatíráním ran nesouhlasí, u menších ran při průklestu je to asi zbytečné. Důležité je, aby řez nebyl veden vodorovně, aby se na pahýlu nedržela voda... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny, 30.11.2008
To je, myslím, docela rozumné vysvětlení i s návodem.     Osmotické tlaky při nakládání masa mají spíš podružný význam. Maso umístěné (i ohřívané) v čisté vodě tu vodu trochu natáhne (buňky popraskají) a tím jakoby na povrchu "oslizne... celý příspěvek >
Domácí šunka, 30.11.2008
To, co píše pan Novák, je samozřejmě překlep. Omlouvám se, nevšiml jsem si ho. Jistěže nedává 1,25 g soli (gram je tisícina kilogramu) a stejně rychlosoli, nýbrž deka. Na čem by taky ten jeden gram navážil, že. Já jsem taky proto psal, že šednutí... celý příspěvek >
Myslím, že pan Kohoutek nechává před uzením maso máčet ve vodě, aby jej snad zbavil nadměrné slanosti na povrchu a někdy taky vůně mírně "chyceného" láku. Já to taky nepovažuji za nutné,  možná ani rozumnné. Jinak je jeho postup... celý příspěvek >
Domácí šunka, 30.11.2008
Nemyslím si, že maso šedne kvůli 2,5 propcentům soli. Je to, jak píše Ali, přirozené, oproti kupovanýcm chybí ty konzervanty. Důležité je taky s kousky masa dlouho míchat, aby se maso narušilo a kostky se k sobě slepily. Dá se použít i malý podfuk s... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 29.11.2008
V přítomnosti takové memrány se projeví rozdíly v osmotických tlacích. Voda z méně slaného roztoku (masa) přechází do slanějšího, osmoticky aktivnějšího (láku). Tím se maso zbaví vody (šťavnatosti), třebaže leží (zahřívá se) v tekutině.
jak na potkany na zahradě, 29.11.2008
Psa na veterině jsem neviděl,  ale řadu lidí krvácejících z jícnových varixů, střevních či ženských nádorů i z předávkování Warfarinem ano.  Věřte mi, na bolesti si nestěžují.     Je možné, že se pes otrávil... celý příspěvek >
jak na potkany na zahradě, 29.11.2008
S tou otravou hlodavců a jejich trápením, rozkládem, mouchami a chorobami to nevidím tak hrůzně, jak uvádíte. Uvědomte si, že hlodavci se rychle množí a taky brzy umírají. Myslíte, že ti neotrávení jdou umřít na hřbitov? Kdepak. Umírají... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 29.11.2008
To nejsou žádné speciální postupy. To je obyčejné respektování jednoho ze základních fyzikálních principů, konkrétně osmózy. Vychází z toho, že všechny buňky, tedy i svalové (maso), jsou kryty semipermeabilními membránami
Kysané zelí - změknutí, 29.11.2008
Myslím, že změklé zelí nebývá způsobeno přesolením. Taky věřím, že již nakrouhané se prodává pouze zimní zelí. Změknutí může způsobit nečistota, přítomnost jiných bakterií než mléčných a tedy jiný druh kvašení.
Domácí klobásy, 29.11.2008
A není to tuhé na ukousnutí?
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika