|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odruda hrušně Nela, 22.12.2008 Nela mi přijde oproti Lucasově odolnější proti strupovitosti, ale má menší plody. Ani jedna z nich mi nevydrží přes Vánoce. |  | chren, 22.12.2008 Vzhledem k tomu, že se křen nekonzumuje po kvantech, nevyhýbal bych se chemické konzervaci kyselinou sorbovou. Křen jí na konzervaci nepotřebuje mnoho sám nemá velkou tendenci se kazit. Smíchal bych nastrouhaný křen s jablky 1:1, trochou soli a... celý příspěvek > |  |
|  | Jakou odrůdu hrušně na dobrou pracharandu?, 22.12.2008 Pracharandu lze udělat z jakýchkoli hrušek. Ze současného sortimentu bych asi volil odrůdu Harbo. Má údajně nejméně šťavnatou dužinu, takže se nejlépe suší. |  | Asfaltový šindel x asfaltová lepenka, 19.12.2008 Nu, nevím, jestli je kanadský šindel snazší na pokládku. Nechal jsem si altán raději pokrýt pokrývačem. Lepnku z role měl nataženou a přibitou na bednění za 20 minut, s kladením pásů šindelů na ni se "drbal" přes půl dne. Podobně si myslím,... celý příspěvek > |  | udírna, 18.12.2008 Smím se zeptat, čím je podle Vás způsobeno, že tepelná vodivost šamotek se od klasických cihel tak velmi liší? Osobně jsem to přiložením ruky nepozoroval, ale mohu se mýlit. Topeniště mám ze šamotek a samotnou udírnu z obyčejných cihlel. Vnitřek... celý příspěvek > |  | bude to k jídlu?, 17.12.2008 Přiznám se, že jsem lák nikdy nepil, jen jej prohlížím a čichám k němu. Takže nevím, jestli je nebo není po chuti kyselý. Pokud voní masem a česnekem, je růžový, nepění a netvoří se na něm blána křísu, vůbec bych to neřešil. |  | nejaromatictejsi odruda, 17.12.2008 Zdaleka jsem neochutnal všechny. Moc mi voněly plody Maďarské poblíž Hustopeče. A pak nějaká odrůda, jejíž jméno jsem neznal. |  | Javor na uzení?, 17.12.2008 Myslím, že v pohodě. |  | bude to k jídlu?, 16.12.2008 Proč myslíte, že je někde nějaká chyba? Lák nesmrdí, maso nesmrdí osmažené je dobré. Tak to snad má být, nebo ne? |  | Rouby - termín odběru, 15.12.2008 Vlky jsou výhony jako každé jiné, jejich genetická výbava je totožná s letorosty na obvodu koruny.
Obecně platí, že na kolmo rostoucích výhonech plodí ovocné dřeviny méně, na těch uvnitř koruny to platí dvojnásob. Z vhodně umístěných... celý příspěvek > |  |
|  | bude to k jídlu?, 15.12.2008 To nelze na dálku říci. Záleží na více faktorech prouzení, kolik vody maso obsahuje, atd. Pokud jste musel vyměňovat lák, na dlouhou skladovatelnost masa bych nespoléhal a raději je zmrazil. |  | bude to k jídlu?, 14.12.2008 Osmnáct dní není mnoho. Buďto nebylo maso čerstvé, čisté nebo bylo naloženo při vyšší teplotě. Jako první se začnou obvykle kazit kosti. I když začne lák "zavánět", maso ještě nebývá zkažené. Omytí, výměn láku a včasné vyuzení je správný... celý příspěvek > |  | Rouby - termín odběru, 14.12.2008 Vrúble - rouby jsou dobře vyvinuté letorosty, tedy všechny proutky narostlé za poslední rok. Doporučuje se odebírat je z jižní a horní části koruny, kde jsou nejlépe osluněné a vyzrálé. Pokud je matečný strom starý, mívá malé, někdy žádné, přírůstky,... celý příspěvek > |  | pálení z hrušek - vedení kvasu, 14.12.2008 Nevím, tolik Wiliamsek nemám, abych z nich pálil. Kdysi dávno jsem vyráběl z hrušek víno. Výsledek nebyl nic moc, ale docela ušlo víno z tvrdých hrušek. Z těch měkkých se jednak špatně lisovalo, víno bylo kalné a (kupodivu) mošt měl méně cukrů, než... celý příspěvek > |  | Sršně - jak na ně?, 14.12.2008 Jako perlička to zní zajímavě, ale osobně bych se tou radou asi neřídil.
Alergii obvykle nezpůsobuje samotná bílkovina, nýbrž tzv. hapten - pevnější chemická struktura na bílkovinu navázaná. I jinak je ale alergická reakce rychlejší než... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|