|
jako topol, 16.6.2008 Mám pár let nějakou to jugoslávskou švestku.Ať řežu jak chci, uřízl jsem už i terminál, pořád mi roste topol.Viděl jsem i stromy s krásnou širokou korunou.Jak to děláte?Děkuji.Pepík |
 |
kácení třešně, 16.6.2008 Loni jsem kácel třešni 35-40 let.Do pařezu jsem se snažil očkovat hlívu.Této zimy jsem se plodnic nedočkal, zato na zahradě mi vyrážejí tu a tam třešnové výhonky, i ve vzdálenosti 10-15m od pařezu.Pepík |
 |
|
 |
zakrácení terminálu, 13.6.2008 Jde mi o to.jestli nad rozvětvením na terminálu nechat pahýl nebo to zaříznout těsně nad odbočující větví.Terminál je silnější než větev.Do větší výšky už to nechci pustit.Pepík |
 |
Boskop Glory, 12.6.2008 Znáte někdo odrůdu, která se jmenuje Boskop Glory.Jak se to správně píše nevím, tak jsem to napsal jak jsem slyšel.Jedná se o modrou odrůdu.Děkuji.Pepík |
 |
zakrácení terminálu, 12.6.2008 Nemohu si dovolit vysokou třešeň,mám však Karešovu.Zakrátil jsem terminál 15cm nad rozcochou s tím, že se pokusím roubovat.Nepovedlo se.Jak mám ten pahýl upravit?Těsně u větve co jde do strany, nebo nechat trochu nad?Výhony, které budou zřejmě... celý příspěvek > |
 |
prořez meruňky, 12.6.2008 Z větví, které tvoří základ korunky (7 let),mi velkou rychlostí vyrůstají vzhůru výhony, něco jako vlky.Už mají přes metr. Viděl jsem stromky, které vypadaly jako mnohoramený svícen.Mám to ustříhnout u větve, nebo nechat... celý příspěvek > |
 |
Infekce višně, 2.6.2008 Obávám se, že to svinstvo napadá i třešně.Z trsu 20-30květů zůstane jen několik třešní, mezi květy jsou trsy zakrnělých narezlých malých lístků.Vypadají jako namrzlé.Máte ještě někdo zkušenosti s postřikem do květů?Jaké stromy to ještě... celý příspěvek > |
 |
rybízové víno, 26.5.2008 Rybíz má nasazeno na slušnou úrodu.Máte někdo recept na víno, pokud možno jednoduchý?Já mám pouze:
Kbelík rybízu, pomačkat,nechat den uležet.2 kbelíky svařené vody s cukrem(90dkg na 5 litrů).Vychladlým zalít rybíz, přidat rozkvašené kvasinky, živnou... celý příspěvek > |
 |
Mšice, 23.5.2008 Z optických přístrojů vlastním pouze brýle a lupu.Nožičky jsem nerozpoznal.Pepík |
 |
počet letorostů?, 23.5.2008 Z jednoho očka mi vyrůstají 2 letorosty.Oba mají květ.Mám nechat jeden nebo dva?Jak je to s přetížením keře úrodou?Děkuji.Pepík |
 |
|
 |
Mšice, 23.5.2008 Jsou mšice i na révě? Jak vypadají? Našel jsem na letorostech tu a tam něco jako "světlá rosolovitá vajíčka", tak 0,5 mm v průměru. Děkuji. Pepík |
 |
vhodne odrudy, 22.5.2008 Srovnávat eurojablko z obchodu s tím, co Vám vyroste na zahradě nejde.Pepík |
 |
Vinná réva Prim, 20.5.2008 Když vyloučíme zakoupení sazenice v květináči, která má už zelené listy, pak sazenici koupíme s kořeny v nějakém balu, nebo bez kořenového balu.Obojí se doporučuje celé ponořit do vody tak na 24 hod.Když se podíváte na skladování sazenic v různých... celý příspěvek > |
 |
Červený rybíz - invaze mšic, 16.5.2008 Jde použít i mospilan.Pepík |
 |
Problémy s plodností morušovníku, 13.5.2008 Můžete upřesnit na co a jak se to roubuje(vrůbluje)??Děkuji |
 |