|
Příspěvky uživatele - 117.119
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Palma z Řecka, 25.11.2008 Dobrý den, fotky výborný. Je vidět to co jsem vydět potřeboval. Semena na obrázku jsou Phoenix Canariensis (zralá). Doma máte mladý, hezky rostoucí datlovník kanárský. Trny má, to jsou ty pěti centimetrové špícháli na začátků nových listů. Nevím proč... celý příspěvek > |  | Palma z Řecka, 23.11.2008 Jěště mě napadl phoenix roebelini, i když ten trny má, tak mladší jedinci je mají až na staších listech. Semena sice vypadaj jako kávová, ale nezralá jsou žlutá. A nebo to může být něco z druhu Areca, ty mají měkké listy ale zase na druhou stranu... celý příspěvek > |  |
|  | Palma z Řecka, 22.11.2008  A nevypadali nějak takhle? |  | Palma z Řecka, 22.11.2008 Trošku mi to připomíná Cykas Revoluta. Skuste se podívat, v Řecku občas rostou. Chtělo by to foto |  | datlovník, 16.11.2008 já to nemyslel vůbec zle, jenom to bylo první co mě trklo do očí při čtení textu(to protiřečení). Narážím na to, že když přidáváte jednou za dva roky kravský hnůj do nové zeminy, je to jako kdyby ste ho pravidelně hnojila! Kravský hnůj obsahuje... celý příspěvek > |  | datlovník, 15.11.2008 Ne kdepa, amatér by nevypěstoval 2,5 metrový datlovník. Ale musím říct že jste si minimálně dvakrát protiřečila... Nejdřív řeknete že jste zjistila že nemá rád dost vod, a pak se přiznáte že mu tam dáváte oblázky na vlkost. To samý s hnojením,... celý příspěvek > |  | Co je to za palmu?, 3.11.2008 To jste to moc nezužil. Fotky je škoda, ale veřím že byly osekané kořeny, běžně se to děje |  | Co je to za palmu?, 3.11.2008 A jste si jist pane Láďo, že to byl stejný druh?(phoenix roebelini). Jelikož Druh phoenix dactilifera x canariencis má dobře regenerující kořeny a bežně se osekávají. I já je osekávám, ale asi ne tak surově, protože mi zatím žádný neodešel |  | Co je to za palmu?, 29.10.2008 Dobrý den, je to phoenix reobelini. A jelikož se jedná o tak náhlí uhyn, pravděpodobně bude něco s kořeny. Nejčastěji se jedná o přelití, tak zpytujte svědomí a podívejte se jestly nestojí ve vodě. Jestly ne, tak přesadit. Vím že se to nemá ale... celý příspěvek > |  | Mohu nyní přesadit datlovník?, 8.10.2008 no hlavně záleží na dobrém poměru zeminy (písek, rašelina,substrát pro pokojovky nebo cokoliv v čem jsou nějaké živiny) v poměru 1 : 0,5 : 1. Po přesazení zalít až následující den, a to jen rozumně. Je i důležité aby substrát měl pokojovou... celý příspěvek > |  |
|  | Mohu nyní přesadit datlovník?, 8.10.2008 Já myslím že byste ho přesadit klidně mohla. Ale zkuste ho vyjmout z květináče tak abyste nepoškodila kořenový systém, prostě ho jenom vyjměte a dejte do větší květináče. Jinak s přesazováním palem, to není vždy složité, když se dodrží základní rady... celý příspěvek > |  | sázení datlovníku, 6.10.2008 po těchto namáhavých operací nezapomeňte prolít zeminu, ale pozor abyste navyplavila semena!!! Pak stačí udržovat substrát mírně vlhký |  | trachycarpus fortunei (Žumara) - pestovanie, 5.10.2008 jo jasný, a co je tedy žumara ztepilá |  | Kokosová palma, 5.10.2008 to že nejde vám v bytě, ještě naznamená že nepůjde nikomu |  | Druh palmy?, 5.10.2008 dobrý den, jenom zvlastních zkušeností bych řek že sa jedná o tu washingtonii (ty palmyčky v odkazu výše na palmparadise jsou totiž moje ), už od mala mají zpecifické listy které se dobře poznávají. |  |
 |
|
|
|